Home / Fashion  / Valentino enters Alessandro’s Michele era

Valentino enters Alessandro’s Michele era

Valentino
Μετά την ξαφνική αποχώρηση του Pierpaolo Piccioli και τις φήμες που υπήρχαν γύρω από το όνομα του Alessandro Michele, ο πρώην creative director της Gucci αναλαμβάνει και επίσημα τα ηνία του Valentino.

 

Πριν από έξι ημέρες δημιουργήθηκε ταραχή στον κόσμο της μόδας. Η είδηση ότι ο Pierpaolo Piccioli αποχωρεί από τον οίκο Valentino ταξίδεψε σε social media και fashion magazines,.κάνοντας τον κόσμο της μόδας να αναρωτιέται ποια ήταν η αιτία για την ξαφνική αποχώρηση του μέχρι πρότινος creative director του ιταλικού οίκου. Μέσα σε μόνο λίγες στιγμές -τουλάχιστον για τα media- ο Piccioli άφησε πίσω του.25 ολόκληρα χρόνια “υπηρεσίας”, καθώς και οχτώ χρόνια “υπηρεσίας” στο δημιουργικό τιμόνι του οίκου.

 

Pierpaolo Piccioli

 

Ανακοινώνοντας την αποχώρησή του από τον οίκο, ο σχεδιαστής δήλωσε.μεταξύ άλλων: “Δεν έχουν όλες οι ιστορίες αρχή και τέλος, κάποιες ζουν ένα είδος αιώνιου παρόντος που λάμπει με έντονο φως, τόσο δυνατό που δεν αφήνει σκιές. Είμαι σε αυτή την εταιρεία 25 χρόνια, και για 25 χρόνια υπάρχω και ζω μαζί με τους ανθρώπους που έπλεξαν μαζί μου τις πλοκές.αυτής της όμορφης.ιστορίας που είναι δική μου και δική μας…Ευχαριστώ τον κύριο Valentino και τον Giancarlo Giammetti που μου χάρισαν τα όνειρά τους. Ευχαριστώ κάθε άτομο που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το έκανε αυτό δυνατό,.ήταν προνόμιο και τιμή μου να μοιραστώ το ταξίδι μου και τα όνειρά μου μαζί σας”.

 

Και αν η αποχώρηση του επί οκτώ χρόνια δημιουργική διευθυντή.Pierpaolo Piccioli θεωρήθηκε αιφνίδια, η επίδειξη του νέου creative director ήταν ακόμα πιο ξαφνική.

 

Μέχρι χθες, το μόνο που γνωρίζαμε ήταν μερικές φήμες, οι οποίες ήθελαν.την τοποθέτηση ενός πρώην σχεδιαστή της Gucci στην κορυφή του Valentino. Χθες, λοιπόν, ήταν η στιγμή που οι φήμες έγιναν επίσημα νέα,.με τον ιταλικό οίκο να καλωσορίζει και επίσημα τον Alessandro Michele ως νέο creative director.

 

Alessandro Michele

 

Είναι απίστευτη τιμή για μένα να με καλωσορίζουν στο Maison Valentino”, λέει ο Michele. “Αισθάνομαι την τεράστια χαρά και την τεράστια ευθύνη να συμμετάσχω σε ένα Maison de Couture που έχει τη λέξη “ομορφιά”.χαραγμένη σε μια συλλογική ιστορία, φτιαγμένη από ξεχωριστή κομψότητα, φινέτσα και εξαιρετική χάρη…Σήμερα, αναζητώ λέξεις για να υποδείξω τη χαρά, να τη θεωρήσω, να μεταφέρω πραγματικά αυτό που νιώθω: τα χαμόγελα που κλωτσάνε από το στήθος, η ευτυχία της ευγνωμοσύνης που φωτίζει τα μάτια, εκείνη την πολύτιμη στιγμή που η ανάγκη και η ομορφιά απλώνονται και συναντιούνται. Η χαρά, όμως, είναι τόσο ζωντανό πράγμα.που φοβάμαι να το πληγώσω αν τολμήσω να πω το όνομά του”.

 

Ο Alessandro Michele πρόκειται να αναλάβει τα ηνία της Valentino την ερχόμενη Τρίτη. Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα, θα ξεκινήσει μία νέα εποχή για τον οίκο, με τον Michele να εισχωρεί στο αρχείο και τους κώδικες του Valentino.

 

Η πρώτη μου σκέψη πηγαίνει σε αυτήν την ιστορία: στον πλούτο της πολιτιστικής και συμβολικής της κληρονομιάς, στην αίσθηση του θαύματος που δημιουργεί συνεχώς, στην πολύτιμη ταυτότητα που δίνεται με την πιο τρελή.αγάπη τους από τους ιδρυτές, Valentino Garavani και Giancarlo Giammetti. . Αυτές οι αναφορές αντιπροσώπευαν πάντα μια ουσιαστική πηγή έμπνευσης για μένα, και πρόκειται να επαινέσω αυτή την επιρροή μέσω της δικής μου ερμηνείας και δημιουργικού οράματος”- Alessandro Michele

 

Το μόνο που μένει να δούμε είναι αν ο Alessandro Michele θα καταφέρει να ξεπεράσει.τις προσδοκίες του κόσμου της μόδας, έπειτα από την μακροχρόνια πορεία του Pierpaolo Piccioli, αλλά και πώς.θα ανανεώσει τον οίκο μέσα από την bohemiam αισθητική του.

 

 

Κεντρική φωτογραφία: @maisonvalentino/Instagram 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada