Home / Good Life  / Travel trends 2024: Εσύ πώς θα ταξιδέψεις φέτος;

Travel trends 2024: Εσύ πώς θα ταξιδέψεις φέτος;

Νέα χρονιά, νέες συνήθειες, νέοι προορισμοί… Τα travel trends του 2024 έχουν ήδη διαμορφωθεί και σε καλούν στα πιο όμορφα ταξίδια!

Μία ακόμη χρονιά φτάνει στο τέλος της και μέσα στο μυαλό μας και στις λίστες μας έχουμε ήδη συγκεντρώσει στόχους για την επόμενη που καταφτάνει. Τα ταξίδια για τους περισσότερους είναι στις πρώτες θέσεις της δικής τους λίστας, με σκοπό να μπουν πιο ενεργά στη ζωή τους. Τα travel trends του 2024 είναι εδώ και μας καλούν να αποφασίσουμε αν θα τα εντάξουμε στους δικούς μας ταξιδιωτικούς στόχους.

 

Πάμε να δούμε τις πιο ισχυρές ταξιδιωτικές τάσεις για τη νέα χρονιά:

 

Σαν ταινία…

Εμβληματικές τοποθεσίες κινηματογραφικών και τηλεοπτικών γυρισμάτων γίνονται οι top προορισμοί για το 2024! Η Ταϊλάνδη από το “The White Lotus”, το Παρίσι του “Emily in Paris” και η Μάλτα από το “Gladiator 2”,.είναι όλες  κορυφαίες επιλογές για το νέο σκηνικό τουρισμού της νέας χρονιάς.

 

On a tour!

Mετά την επιτυχία των περιοδειών “Eras” και “Renaissance”, οι νέες τάσεις είναι άμεσα συνδεδεμένες με τις επερχόμενες συναυλίες μεγάλων καλλιτεχνών,.προβλέποντας ότι οι super fans θα ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο για να τις παρακολουθήσουν τον επόμενο χρόνο.

 

 

Alcohol-free!

Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι βγάζουν το αλκοόλ από τη ζωή τους,.οι διακοπές με χαμηλή έως καθόλου ύπαρξη αλκοόλ, θα αρχίσουν να γίνονται ο κανόνας από το 2024. Έρευνα της Hotels.com διαπίστωσε ότι πάνω από το 40% των 20.000 ερωτηθέντων στην έρευνα δήλωσαν ότι είναι πιθανό να κλείσουν ένα ταξίδι “αποτοξίνωσης” τον επόμενο χρόνο,. ενώ οι μισοί ταξιδιώτες είπαν ότι ενδιαφέρονται να μείνουν σε ξενοδοχεία. που προσφέρουν αξιοπρεπείς επιλογές ποτών χωρίς αλκοόλ!

 

Ιt’s the vibe!

Oι ενημερωμένοι ταξιδιώτες, όταν κάνουν κράτηση σε ξενοδοχεία, δεν αρκούνται πια σε ένα ακλό πρωινό και μια όμορφη θέα. Όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες αναζητούν ξενοδοχεία με συγκεκριμένα vibes, από ρετρό μέχρι πιο boho αλλά και μοντέρνα. Φυσικά, οι εμπειρίες φιλοξενίας που τα συνοδεύουν είναι ανάλογες!

 

 

What’s the occcasion?

Πάντα μπορούμε να βρούμε μια καλή αφορμή για να ταξιδέψουμε. Πλέον, το 2024 η αφορμή αυτή θα είναι πολύ πιο απλή,.με περιστάσεις της καθημερινότητας, όπως μία προαγωγή, συνταξιοδότηση ή ακόμα και παραίτηση από μια δουλειά! 

 

ΑΙ new era

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι για όλους μας κάτι καινούργιο, που σε έναν βαθμό ακόμα φοβόμαστε. Παρ’ όλα αυτά θα μπορούσε να γίνει θεϊκό δώρο κατά την πλοήγησή μας σε ξένες χώρες. Ενώ μόνο το 6% των ταξιδιωτών χρησιμοποίησαν το ChatGPT για να προγραμματίσουν ένα ταξίδι το 2023,.σύμφωνα με τα νέα δεδομένα ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό ταξιδιωτών θα “αγκαλιάσουν” πλήρως τη νέα τεχνολογία στα επόμενα ταξίδια τους του 2024. 

 

 

Sustainability is the new thing!

Eυτυχώς για όλους μας, η έννοια της βιωσιμότητας τείνει να γίνει… βίωμα! Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν πιο βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις για τα ταξίδια τους. Σύμφωνα με μια έκθεση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) και του Ομίλου Trip.com,.το 69% των ταξιδιωτών αναζητά ενεργά βιώσιμες ταξιδιωτικές επιλογές, μια τάση που θα γενικευτεί μέσα στο 2024.

 

 

Travelling sessions

Mεγάλο είναι πια το ποσοστό των ταξιδιωτών που έχουν ως στόχο να επισκεφθούν μια χώρα που ειδικεύεται σε μία τέχνη, όπως π.χ η Ιταλία στην παρασκευή παγωτού. Έτσι, επιθυμούν να παρακολουθήσουν μαθήματα ψησίματος ψωμιού,. τυροκομίας, την τέχνη του καφέ, της απόσταξης, της κηπουρικής κ.ά, που διαμορφώνουν τους νέους top προορισμούς για τη νέα χρονιά.

 

Εσύ πού, πώς και με ποια αφορμή θα ταξιδέψεις μέσα στο 2024;

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath