Home / Cozyhome  / Architecture  / The warmth of intimacy: Ένα γυναικολογικό ιατρείο, “γεννά” τα πιο ζεστά συναισθήματα

The warmth of intimacy: Ένα γυναικολογικό ιατρείο, “γεννά” τα πιο ζεστά συναισθήματα

Την ενοποίηση δύο παρακείμενων γραφείων, στο κέντρο της Πτολεμαΐδας και τη μετατροπή τους στο Γυναικολογικό Ιατρείο του Dr. Νικόλαου Τσάγια, ανέλαβε η interior designer Όλια Τριανταφυλλίδου, δημιουργώντας έναν μοναδικό χώρο για τα δεδομένα της πόλης χώρο.

Η interior designer κλήθηκε να ενοποιήσει τα δύο γραφεία τραπεζοειδούς κάτοψης και συνολικού εμβαδού 95 τ.μ, με τέτοιον τρόπο, ώστε να προκύψουν χώροι που να καλύπτουν όλες τις λειτουργίες του ιατρείου: χώρος αναμονής – γραμματεία, γραφείο ιατρού – εξεταστήριο, χώρος καρδιοτοκογράφου, αιμοληψίας, ειδικός χώρος δότη σπέρματος, δύο wc (ένα στον χώρο της αναμονής και ένα στον χώρο του εξεταστηρίου), καθώς και βοηθητικοί χώροι.

 

 

 

Ο σχεδιασμός έγινε με βάση την επιθυμία του Dr. Τσάγια για ένα minimal αισθητικής περιβάλλον, με αυστηρές γραμμές, το οποίο αποπνέει καθαρότητα, πολυτέλεια και ηρεμία. Η αρχή του σχεδιασμού βασίστηκε σε ένα συνεχόμενο παιχνίδι εναλλαγών. Ευθύγραμμες φόρμες εναλλάσσονται με καμπύλες στα φωτιστικά και στα κινητά στοιχεία της επίπλωσης, όπως ακριβώς και οι ματ με τις γυαλιστερές επιφάνειες, καθώς και τα θερμά υλικά με τα ψυχρά. Μάρμαρο, ξύλο και plexiglass συνυπάρχουν αρμονικά, οδηγώντας σε ένα άψογο αισθητικά αποτέλεσμα.

 

 

Η απουσία χρώματος στους κύριους χώρους, έρχεται σε αντίθεση με την παρουσία του στους επιμέρους, διαχωρίζοντας έτσι και τις διαφορετικές λειτουργίες τους. Το αποτέλεσμα είναι ένας χώρος που εξυπηρετεί πλήρως τις λειτουργικές ανάγκες ενός ιατρείου τέτοιου φάσματος, εμπνέοντας ταυτόχρονα άνεση, οικειότητα και εμπιστοσύνη.

 

 

   

 

Το ιατρείο του Dr. Νικόλαου Τσάγια παρέχει εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες Γυναικολογίας, Γονιμότητας, Μαιευτικής και Μαστού, σε συνεργασία με το κέντρο εξωσωματικής γονιμοποίησης Embryoclinic της Θεσσαλονίκης. Λειτουργεί με πλήρη μηχανοργάνωση, ηλεκτρονική καταχώριση ασθενών, σύγχρονη ιατρική τεχνολογία και εφαρμόζει ιατρικά πρωτόκολλα, σύμφωνα με τις τρέχουσες ιατρικές οδηγίες.

 

 

Σκοπός του ιατρείου είναι η εξατομικευμένη αντιμετώπιση των ασθενών και η παροχή επιστημονικά τεκμηριωμένης ιατρικής φροντίδας με ειλικρίνεια, σεβασμό και αγάπη για τον άνθρωπο. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά (ιατρικά, ψυχολογικά, κοινωνικά) κάθε γυναίκας και ζευγαριού ξεχωριστά. Αυτή ακριβώς η μοναδική προσέγγιση πραγματώνεται ιδανικά σε έναν χώρο, που δημιουργεί σε κάθε επισκέπτη, τα πιο θετικά συναισθήματα.

 

Credits:
Interior design: Όλια Τριανταφυλλίδου – PROGETTO ARTE
Επίπλωση: Θεοδόσης Παπαδόπουλος
Κουρτίνες- υφάσματα: Flora Fabrics
Φωτιστικά: Petridis Lighting
Πλακίδια, είδη υγιεινής: GEO-BAGNO E.Π.Ε
Eσωτερικές πόρτες – σκίαστρα: Πουλτίδης

 

Φωτογραφίες: Γκουγκούλη Αποστολία

 

ΕΜΒΡΥΟCLINIC
ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ
Π. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ 10
Dr TSAGIAS NIKOLAOS MD, ΜSC PhD
Μαιευτήρας- Γυναικολόγος
Ειδικός στην Ανθρώπινη Αναπαραγωγή
Επιστημονικά Υπεύθυνος μονάδας Yποβοηθούμενης
Αναπαραγωγής

 

Embryoclinic IVF unit
Αδριανοπόλεως 6, Καλαμαριά
Τ.: 2463025825, 2310420020

www.embryoclinic.eu

 

 

 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath