Home / Cozyhome  / Το νέο Louis Vuitton κατάστημα στο La Samaritaine του Παρισιού

Το νέο Louis Vuitton κατάστημα στο La Samaritaine του Παρισιού

Αφού παρέμεινε κλειστό για 16 χρόνια, το πολυκατάστημα La Samaritaine ανοίγει τις πόρτες του και φιλοξενεί το καινούργιο κατάστημα Louis Vuitton.

 

Μέσα από τα εμβληματικά αρχιτεκτονικά στολίδια Art Nouveau και Art Deco, του La Samaritaine, ο Louis Vuitton εγκατέστησε τρεις νέους κόσμους, προβάλλοντας τα ιστορικά στοιχεία του χώρου. Πρόκειται για έναν χώρο – θησαυρό, όπου συναντάμε εντυπωσιακά ψηφιδωτά και γυάλινους τοίχους σε έναν συνδυασμό με έργα τέχνης και, ειδικά επιλεγμένα από τον οίκο, έπιπλα.

 

 

Μπαίνοντας στα δεξιά, ο πρώτος “κόσμος” LV καλωσορίζει το κοινό και είναι αφιερωμένος στη γυναίκα. Ενδύματα, συλλογές, είδη ταξιδιού, αξεσουάρ και κοσμήματα. Ο όροφος διακοσμείται από πίνακες γνωστών καλλιτεχνών και έναν εντυπωσιακό ηλιακό δίσκο, που κρέμεται, πάνω από vintage πολυθρόνες. Κατεβαίνοντας τη σκάλα φτάνουμε τον υπαίθριο χώρο, όπου φιλοξενείται το project Louis Vuitton Objects Nomades. Πρόκειται για τη συλλογή επίπλων που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με διεθνείς καλλιτέχνες.

 

 

Στον τρίτο όροφο θα συναντήσετε τις ανδρικές συλλογές, σε έναν όροφο που κυριαρχεί ο μινιμαλισμός. Τέλος, η επίσκεψη τελειώνει στο τέταρτο επίπεδο με τα γυναικεία υποδήματα, όπου οι αρχιτεκτονικές γραμμές ξεκινούν διάλογο με τα έργα τέχνης. Ένα στολίδι του design, που θα δώσει στυλ και ζωή στο ανανεωμένο πολυκατάστημα.

 

 

Photos Courtesy: Louis Vuitton

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.