Home / Cozyhome  / Οι 7+1 hot deco τάσεις για το 2022 είναι εδώ!

Οι 7+1 hot deco τάσεις για το 2022 είναι εδώ!

Το σπίτι μας υποδέχεται τις deco τάσεις του 2022 και νιώθουμε στους χώρους μας καλύτερα από ποτέ!

 

Με το βλέμμα στραμμένο στην άνοιξη, αν και είναι ακόμα Φεβρουάριος, αναζητούμε τις σημαντικότερες deco τάσεις του 2022. Το σπίτι μας γεμίζει με bold patterns, ενώ πολυτελή υλικά προσαρμόζονται σε μια πιο ανάλαφρη φιλοσοφία. Κατά συνέπεια, κι εμείς οι ίδιοι είμαστε έτοιμοι για μία ανανέωση, που σκοπό έχει να φέρει την “αναγέννηση” των πραγμάτων και τη χαρά.

 

Πάμε να δούμε 7+1 deco τάσεις, που θα μας απασχολήσουν τη φετινή χρονιά…

 

1. Μοτίβα εντόμων

Τι κι αν συνήθως τα φοβόμαστε in real life; Τα έντομα ήρθαν για να “φωλιάσουν” στο σπίτι μας, μέσα από μοτίβα σε μαξιλάρια και deco items. Λατρεμένο όλων; Η λιβελούλα!

 

 

2. Η νέα εκδοχή του πουά

Το polka dot, ή αλλιώς το αγαπημένο μας πουά, ήταν και θα είναι πάντα διαχρονικό, στο κομμάτι της διακόσμησης. Φέτος, το βλέπουμε σε μεγάλες επιφάνειες με τη μορφή πλακιδίων ή ταπετσαρίας, όμως, σε μικρό και πιο διακριτικό μέγεθος. Ιδανικό για μία ιδιαίτερη αλλαγή στο μπάνιο, που σίγουρα θα εντυπωσιάσει.

 

 

3. Γεωμετρικά μοτίβα στυλ art deco

Tα γεωμετρικά μοτίβα ήρθαν για να μείνουν και το σπίτι μας ασπάζεται τη 70s φιλοσοφία. Εντυπωσιακές ταπετσαρίες με μεγάλους κύκλους και ορθογώνια, αλλά και γεωμετρικά μοτίβα επάνω σε υφάσματα, αποτελούν μία από τις πιο δυνατές deco τάσεις για το 2022.

 

 

4. Τροπική ζούγκλα

Τα τροπικά patterns σε μεγάλες επιφάνειες επανέρχονται και επικεντρώνονται κυρίως στη χλωρίδα της ζούγκλας και όχι τόσο στην πανίδα- βλέπε φλαμίγκο. Κουρτίνες, μαξιλάρια και ταπετσαρίες κάνουν τη διαφορά. Μεγάλη προσοχή στον συνδυασμό των μοτίβων. Οι ισορροπίες είναι σημαντικές!

 

 

5. All time classic βελούδο

Πάρτε το απόφαση! Το βελούδο ήταν και θα είναι μία από τις πιο αγαπημένες deco τάσεις και κάθε χρόνο παραμένει στις πρώτες θέσεις. Φέτος θα κυριαρχήσει σε έπιπλα και υφάσματα, όχι μόνο τους χειμερινούς, αλλά και τους ανοιξιάτικους μήνες. Ροζ, φουξ, κίτρινο και βαθύ μπλε είναι οι αποχρώσεις που λατρεύουμε.

 

https://www.instagram.com/p/CZrK0zeLBFO/

 

6. Κοτλέ όπως παλιά

Το 2021 το κοτλέ κυριάρχησε στα ρούχα και τα αξεσουάρ. Το 2022 κάνει δυναμική είσοδο στο deco κομμάτι, με έπιπλα και υφάσματα, που μας γυρνούν σε περασμένες δεκαετίες.

 

 

7. Οργανικά λινά

Δροσερά και οργανικά υφάσματα παίρνουν θέση στα υπνοδωμάτια, για ένα clean & minimal αποτέλεσμα που γοητεύει. Σε συνδυασμό με φυσικά υλικά στα έπιπλα και τα διακοσμητικά, δημιουργεί scandi σκηνικά, που ηρεμούν και εξασφαλίζουν μια ήρεμη καθημερινότητα.

 

 

7+1. Μάρμαρο το πολυτελές

Το μάρμαρο θα το δούμε παντού μέσα στο 2022, από έπιπλα μέχρι οικιακά σκεύη. Ο πολυτελής χαρακτήρας του δε μας εμποδίζει από το να το εντάξουμε σε πιο απλούς χώρους. Η Ελλάδα φημίζεται για τα λευκά και γκρι μάρμαρά της, τα οποία φέτος θα “ταξιδέψουν” πολύ μακριά.

 

 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath