Home / Lifestyle  / Thalkymos: Activewear with comfort, luxury & style

Thalkymos: Activewear with comfort, luxury & style

Thalkymos
Το ελληνικό fashion brand Thalkymos δημιουργεί σύγχρονα activewear, που συνδυάζουν την άνεση, τη διαχρονικότητα και την πολυτέλεια.

 

Ο Ιωάννης Γόγαλης είναι ιδρυτής του fashion brand Thalkymos. Η διαδρομή του στη μόδα ξεκίνησε από τότε που γεννήθηκε. “Ο πατέρας μου έχει εδώ και 40 χρόνια ένα τυπωτήριο υφασμάτων, το οποίο υπήρχε όταν γεννήθηκα. Ήμουν από πολύ μικρός μέσα στην κατασκευή του ρούχου… Περιφερόμουν μέσα σε αυτό”, όπως αναφέρει.

Μεγαλώνοντας, ο Ιωάννης άρχισε να ασχολείται με την ψηφιακή εκτύπωση, που αποτελεί ένα τμήμα του τυπωτηρίου. Όπως εξηγεί, “το τυπωτήριο είναι ουσιαστικά ένας κρίκος στην κατασκευή ρούχου. Συνεργαζόμαστε κυρίως με εξαγωγικές και μεγάλα brand του εξωτερικού. Τα δείγματα, που έβγαιναν για την επόμενη collection, έφταναν στα χέρια μου έναν χρόνο νωρίτερα, όταν ήταν ακόμα ιδέες των σχεδιαστών κάθε brand. Έβλεπα καινούργια υλικά και τάσεις και καλούμουν να προτείνω τις δικές μου αλλαγές, τεχνοτροπίες και υλικά, όσον αφορά στο τύπωμα”.

Ωστόσο, ο Ιωάννης είχε για πολλά χρόνια στο πίσω μέρος του μυαλού του τη δημιουργία μιας δικής του συλλογής. “Περίμενα πότε θα ήταν η κατάλληλη στιγμή και ξεκίνησα το fashion brand Thalkymos το 2018. Ωστόσο, δεν σταμάτησα να έχω το τυπωτήριο. Ασχολούμαι ταυτόχρονα και με την κατασκευή ρούχων και με τη δημιουργία των δικών μου συλλογών”

 

gogalis thalkymos

Ο Ιωάννης Γόγαλης, ιδρυτής του Thalkymos.

 

Θάλασσα, κύμα, άμμος. Γιατί επιλέξατε αυτές τις τρεις δυνατές λέξεις για την ονομασία του brand Thalkymos;

Είμαι άνθρωπος που δίνω πολύ βάρος σε όλα τα πράγματα και σκέφτομαι πολύ. Έχω τεράστια αγάπη στη θάλασσα! Δεν μπορώ να ζήσω μακριά της, με ηρεμεί και με εμπνέει! Οπότε, όταν αποφάσισα ότι θα ξεκινήσω μια δική μου συλλογή, ήθελα το όνομά της να παραπέμπει στη θάλασσα. Ήθελα να είναι κάτι μοναδικό, που δεν υπήρχε μέχρι τότε. Ήταν μονόδρομος, λοιπόν, ότι θα έβγαινε κάτι τέτοιο. Το όνομα Thalkymos “γεννήθηκε” στο μυαλό μου σε μία παραλία, βλέποντας μπροστά μου τη θάλασσα, το κύμα και την άμμο. Οπότε, κάθε φορά που βλέπω κάτι θαλασσινό, έρχεται στο μυαλό μου το Thalkymos.

 

Thalkymos ninemia

 

Ποια είναι η φιλοσοφία του brand;

Η φιλοσοφία του Thalkymos ξεκινά από το πώς θέλω εγώ προσωπικά να είναι τα ρούχα. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει κάτι πιο ωραίο από το να νιώθεις άνετος! Να νιώθεις το σώμα σου ελεύθερο μέσα σε κάτι που φοράς. Νομίζω ότι αυτό σε γεμίζει αυτοπεποίθηση. Έτσι, ήθελα να δημιουργήσω κάτι που θα σου δίνει άνεση, δεν θα σε περιορίζει και δεν θα σε δεσμεύει. Αγαπώ τη διαχρονικότητα, οτιδήποτε minimal. Δεν ήθελα τα ρούχα μου να έχουν ημερομηνία λήξης, γιατί το ζω συνέχεια αυτό στη δουλειά μου στο τυπωτήριο. Και έχω εμμονή με την ποιότητα. Οπότε, μπλέκοντας αυτά τα τρία στοιχεία, βάσισα όλη τη φιλοσοφία του brand στο τρίπτυχο comfort luxury style. Στην ουσία θέλω ό,τι φτιάχνω να είναι άνετο, διαχρονικό, σικάτο και να μπορεί να δεχτεί πολύ ποιοτικές επεξεργασίες, υφάσματα και υλικά.

 

Thalkymos ninemia

 

Αυτά είναι και τα στοιχεία που κάνουν τα activewear Thalkymos να ξεχωρίζουν;

Ναι! Πιστεύω ότι η διαφορά του Thalkymos από τα υπόλοιπα activewear είναι η κομψότητα, η διαχρονικότητα και η πολυτέλεια που βγάζουν. Όταν σχεδιάζουμε κάποιο κομμάτι της συλλογής μας, έχουμε στο μυαλό μας να είναι κάτι που να μην σε δεσμεύει. Να είναι κάτι που να μπορεί να φορεθεί και στο γραφείο και στη βόλτα, παντού. Θέλουμε να γίνεται κομμάτι της καθημερινότητας του ανθρώπου που το επιλέγει.

 

https://www.instagram.com/p/CIGuwSAq-ZW/

 

Ο σχεδιασμός και η δημιουργία των ενδυμάτων σας γίνονται στην Ελλάδα. Παράλληλα, και οι πρώτες ύλες προέρχονται από τη χώρα μας. Διακρίνετε πως το αγοραστικό κοινό στηρίζει πλέον πιο ζωηρά την ελληνική μόδα;

Έχουμε πάρα πολύ θετικό feedback από το αγοραστικό μας κοινό. Σίγουρα παίζει ρόλο και το λαμβάνει υπόψη, ίσως, όμως, όχι στον βαθμό που εγώ θα περίμενα. Ξέρετε, σε όλες τις συλλογές μας μπαίνει πάρα πολλή αγάπη από όλους τους συνεργάτες. Μπαίνει τόση πολλή αγάπη, που δεν ξέρω αν είναι δυνατόν να εκτιμηθεί. Γνωρίζω προσωπικά όλους τους συνεργάτες μου και υπάρχει μια προσωπική σχέση με καθέναν από αυτούς. Το ακριβώς αντίθετο από ό,τι συμβαίνει στη δουλειά μου στο τυπωτήριο, όπου οι παραγωγές είναι μαζικές και πιο απρόσωπες. Νομίζω ότι στο Thalkymos όλοι βάζουν ένα κομμάτι τους σε αυτό που φτιάχνουν.

 

Thalkymos ninemia dress

 

Γι’ αυτό επιλέξατε μεγάλο μέρος της δημιουργικής διαδικασίας να γίνεται χειροποίητα;

Αυτή η επιλογή προέκυψε καθαρά λόγω της δουλειάς μου στο τυπωτήριο. Καθημερινά επικοινωνώ με κατασκευαστές ρούχων από brands παγκόσμιας εμβέλειας. Επομένως, έχω τη δυνατότητα να συζητάω για διαδικασίες που είναι πιο χειροποίητες, συγκεκριμένες ή μοναδικές. Κάπως έτσι προέκυψε και η πρώτη limited συλλογή Thalkymos. Είχαμε πάντα στο μυαλό μας να κάνουμε κάτι ιδιαίτερο. Επιλέξαμε, λοιπόν, να βγάλουμε σε περιορισμένο αριθμό κάποια κολάν, πάνω στα οποία έμπαινε φύλλο χρυσού 24άρων καρατίων.

Η διαδικασία γινόταν αποκλειστικά στο χέρι και μάλιστα, σε κάθε κομμάτι που τυπώναμε, βάζαμε υδατογράφημα γνησιότητας, που φαινόταν μόνο με black light. Στόχος μας ήταν να τονίσουμε ότι το κολάν αυτό έχει τόση αξία, που μπορεί να πάρει πάνω του χρυσό. Δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στο πατρόν, κάνουμε πάρα πολλές δοκιμές, δοκιμάζουμε όλα τα ρούχα σε πραγματικές συνθήκες. Με λίγα λόγια αφιερώνουμε πολύ χρόνο σε κάθε ρούχο και το βελτιώνουμε συνέχεια, μέχρι να φτάσουμε στο σημείο να πούμε ότι είναι έτοιμο.

 

https://www.instagram.com/p/Bqr6khCAiM3/

 

Πρόσφατα παρουσιάσατε και τη νέα Chakana Collection. Ποια ήταν η πηγή έμπνευσης πίσω από τη δημιουργία της;

Είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτή τη συλλογή, η οποία ξεκίνησε όταν ήρθε στα χέρια μας ένα πολύ καινοτόμο ύφασμα διπλής όψης. Το ύφασμα αυτό συνδύαζε τις δυνάμεις του polyamide και του polyester και έδινε μια θερμομόνωση και μια πολύ μαλακή υφή εξωτερικά. Στο εσωτερικό του ήταν μαύρο, ενώ εξωτερικά μπορούσε να τυπωθεί. Είχα διαβάσει ότι οι Ίνκας πίστευαν πως τα υφάσματά τους ήταν ο θησαυρός τους. Επειδή κι εμείς πιστέψαμε ότι αυτό το ύφασμα ήταν ο δικός μας θησαυρός, δώσαμε το όνομα Chakana στη συγκεκριμένη συλλογή. Γι’ αυτό και το pattern που τυπώσαμε, το artwork με το ψηφιδωτό από μικρούς σταυρούς, εμπνέεται από τον σταυρό των Ίνκας.

 

VIRIDI High Waist Leggings από τη Chakana Collection.

 

Όπως αναφέρατε, το brand ξεκίνησε το 2018. Μέσα σε τρία μόλις χρόνια έχει φανατικούς θαυμαστές. Σε ποιους παράγοντες αποδίδετε την επιτυχία του;

Νομίζω πως οφείλεται στο πόση αγάπη και προσοχή δίνουμε σε ό,τι κάνουμε. Αυτός είναι κι ο πρωταρχικός μας στόχος. Θέλουμε να μείνει κάποιος 100% ευχαριστημένος. Να αποτελεί επένδυση αυτό που παίρνει. Να το φοράει συνέχεια, να γίνει μέρος της καθημερινότητάς του. Αυτό, μάλιστα, δεν σταματάει μόνο στο προϊόν, αλλά επεκτείνεται με το aftersale service που παρέχουμε. Επικοινωνούμε με κάθε πελάτη και θέλουμε να υπάρχει μια πιο “προσωπική” επαφή, να λαμβάνουμε το feedback, γιατί πιστεύουμε ότι αυτό είναι που μας κάνει καλύτερους. Σταδιακά, αυτό που χτίζουμε είναι να έχουμε πελάτες που τα ρούχα μας θα είναι μονόδρομος για εκείνους.

 

Chakana

NIGRUM High Waist Leggings από τη Chakana Collection.

 

Αυτός ήταν και ο λόγος που διαθέτετε τα προϊόντα σας αποκλειστικά μέσω του δικού σας online store;

Μας έχουν γίνει πολλές προτάσεις για συνεργασίες χονδρικής, που μας τιμούν ιδιαίτερα. Προς το παρόν, επειδή κομμάτι του προϊόντος είναι και το aftersales service, θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι αυτό θα γίνετε ακριβώς όπως θέλουμε, πριν προχωρήσουμε σε κάποιο τέτοιο βήμα.

 

ninemia jacket

 

Τι να περιμένουμε από το brand Thalkymos για τη σεζόν άνοιξη-καλοκαίρι;

Μία συλλογή που βασίζεται και πάλι στην κομψότητα, τη διαχρονικότητα και την ποιότητα. Η συλλογή ονομάζεται Ninemia, όπως η γαλήνη και η ηρεμία της θάλασσας. Νομίζω ότι είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε φέτος, περισσότερο ίσως από κάθε άλλη φορά. Ξέγνοιαστες διακοπές! Θα είναι ρούχα που θα μπορείς να πάρεις μαζί σου, όπου κι αν πας φέτος.

 

 

Και στο μέλλον;

Συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε limited edition συλλογές. Επειδή αγαπάμε πολύ την Τέχνη, συνεργαζόμαστε με την εικαστικό Εμμανουέλα Λιάγκου, μια εξαιρετική καλλιτέχνη με πολύ δημιουργικές δουλειές. Πιστεύω ότι η Εμμανουέλα μεταμορφώνει ένα ρούχο σε έργο τέχνης, το κάνει πιο προσωπικό. Και νομίζω ότι αυτό “παντρεύεται” όμορφα με την απλότητα και τη διαχρονικότητα των ρούχων μας. Επίσης, θα θέλαμε κάποια στιγμή να ανοίξουμε δικά μας φυσικά καταστήματα, τα οποία δεν θα είναι απλά σημεία πώλησης, αλλά κάτι πιο διαδραστικό, σαν ένα ταξίδι, μια ωραία εμπειρία. Δεν ξέρω πότε θα είμαστε έτοιμοι. Σίγουρα, όμως, όταν το κάνουμε, θα γίνει έτσι όπως πρέπει!

 

Ανακάλυψε τα υπέροχα activewear Thalkymos…
Website: thalkymos.com
Facebook: @Thalkymos 
Instagram: thalkymos 
 

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin