Home / Family  / Summer Camps: Ένα δημουργικό καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη!

Summer Camps: Ένα δημουργικό καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη!

Τα summer camps της πόλης είναι και φέτος εδώ, για να χαρίσουν σε όλα τα παιδιά στιγμές αυθεντικής διασκέδασης!

 

Λίγες μέρες πριν το κουδούνι του σχολείου ηχήσει για τελευταία φορά, μία σκέψη περνά από το μυαλό όλων των γονιών. “Πώς θα απασχοληθεί δημιουργικά το παιδί μου το καλοκαίρι;” Την απάντηση δίνουν τα Summer camps, που φέρνουν διασκεδαστικές δραστηριότητες, μοναδικές στιγμές χαράς και γνώση! Το καλοκαίρι για τα παιδιά στην πόλη μπορεί να γίνει υπέροχο στα summer camps που ακολουθούν!

 

“Μικροί Μουσειόφιλοι εν δράσει!” Καλοκαιρινά παιχνίδια και Βιωματικά Εργαστήρια στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα με πολλή χαρά διοργανώνει τα διά ζώσης βιωματικά εργαστήρια του καλοκαιριού, για παιδιά 5-12 ετών, στους χώρους του Μουσείου και στη γειτονική αυλή του 43ου Δημοτικού Σχολείου. Το πρόγραμμα των εργαστηρίων ξεκινά στις 20 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως την 1η Ιουλίου. Μέσα από καλλιτεχνικές, λογοτεχνικές και ψηφιακές δράσεις, το πρόγραμμα προσεγγίζει δημιουργικά την ιστορία της Μακεδονίας. Μάλιστα, φέτος, το Μουσείο ετοιμάζει και εκπλήξεις, με μικρές εξορμήσεις-εξερευνήσεις στην πόλη μας!

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μνημεία που βρίσκονται στη γειτονιά του Μουσείου και να κατανοήσουν την αξία της Δημόσιας Τέχνης μέσα από ευχάριστες και πρωτότυπες δράσεις που περιλαμβάνουν παρατήρηση, ζωγραφική, φωτογράφηση και ηχογραφήσεις, συλλογή φυσικού υλικού, αλλά και κινητικά και θεατρικά παιχνίδια. Στόχος είναι να δημιουργηθεί μία σταθερή παρέα μικρών μουσειόφιλων, που θα αφήσει πρωτότυπο έργο και το δικό της καλλιτεχνικό αποτύπωμα στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.

 

 

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ!

 

2ο Summer Camp της Παιδικής Μελωδίας

Η Παιδική Μελωδία διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Summer Camp της στις εγκαταστάσεις του Terra Familia. Με νέες συνεργασίες, ολοκαίνουργια προγράµµατα, εξορµήσεις σε κολυµβητήριο και άφθονο παιχνίδι, το Summer Camp ξεκινά αµέσως µετά το κλείσιµο των σχολείων, την Πέµπτη 16 Ιουνίου, και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-10 ετών.

 

paidiki melodia

 

Eδώ θα βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.

 

Adamantios Summer Camp

Έπειτα από δύο χρόνια απουσίας, επιστρέφει δυναμικά, ανανεωμένο και πιο δροσερό από ποτέ, το καλοκαιρινό πρόγραμμα “Adamantios Summer Camp”! Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί από την Πέμπτη, 16 Ιουνίου έως την Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2022 και περιλαμβάνει πολλές δράσεις. Επίσκεψη στον χώρο της Waterland, με παιχνίδια ιδανικά για κάθε ηλικία. Βιωματική γνωριμία με το άθλημα της ιστιοπλοΐας, βόλτα με σκάφη, κωπηλασία, κανόε – καγιάκ, καθώς και πολλά παιχνίδια στον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης. Προβολή ταινίας στα Village Cinemas του Mediterranean Cosmos. Αυτές είναι μερικές μόνο από τις δράσεις που περιμένουν τα παιδιά!

 

adamantios summer camp

 

Αναζητήστε εδώ περισσότερες πληροφορίες.

 

STEM Education Summer Camp

Το Summer Camp λειτουργεί από τις 16 Ιουνίου έως τις 29 Ιουλίου 2022, σε όλα τα Κέντρα STEM στην Ελλάδα. Συμμετέχουν παιδιά ηλικίας 4-15 ετών με πρόγραμμα προσαρμοσμένο ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα στην οποία ανήκουν. Επιλέγοντας το πρόγραμμα του Summer Camp 2022, οι μαθητές κάνουν βουτιά στην Επιστήμη, τη Φυσική, τα Μαθηματικά, τον Προγραμματισμό και τη Ρομποτική!

 

 

Δείτε εδώ αναλυτικά τα προγράμματα.

 

Ιχθύς Summer Swim Camp by the Sea

Το summer camp της ομάδας κολύμβησης Ιχθύς είναι ένα πρόγραμμα καλοκαιρινής δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών στη θάλασσα. Περιλαμβάνει ομαδικές δραστηριότητες και αθλοπαιδείες, δίνοντας την αίσθηση διακοπών στα παιδιά. Ακόμη, εξασφαλίζει στους εργαζόμενους γονείς την οργανωμένη απασχόληση των παιδιών τους και τη μοναδική εμπειρία της θάλασσας από Δευτέρα ως Παρασκευή.

 

 

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

Explora στο NOESIS

Εκπαιδευτικές δράσεις και ψυχαγωγία συναντιούνται στο θερινό σχολείο EXPLORA του ΝΟΗΣΙΣ. Κάθε μέρα, για μία εβδομάδα, τα παιδιά συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία σχεδιάζονται και υλοποιούνται από ειδικευμένο προσωπικό στο ΝΟΗΣΙΣ. Στόχος τους είναι η γνωριμία των παιδιών με την τεχνολογία και την επιστήμη μέσα από το παιχνίδι, τις κατασκευές και τη δημιουργική απασχόληση.

 

 

Περισσότερες πλροφορίες θα βρείτε εδώ.

 

Extreme Kids Summer Camp της Χ.Α.Ν.Θ.

Το Extreme Kids Summer Camp της Χ.Α.Ν.Θ. υπόσχεται ένα καλοκαίρι γεμάτο θέατρο, μουσική, χορό, κεραμική, κινητικά ομαδικά παιχνίδια, εργαστήρια ρομποτικής με την EduAct, κατασκευές, καλλιτεχνικές δραστηριότητες, καθώς και παιχνίδια στην πισίνα. Καινούργια δραστηριότητα στο φετινό πρόγραμμα είναι οι πολεμικές τέχνες Kendo (Ιαπωνική Ξιφασκία) και Aikido (Μαχητική Τεχνική Αυτοάμυνας) για αγόρια και κορίτσια ηλικίας 5-12 ετών! Παιδαγωγοί, προπονητές, γυμναστές, μουσικοί και εικαστικοί συντονίζουν και πραγματοποιούν τις δράσεις, στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους της Χ.Α.Ν.Θ.

 

 

Δείτε εδώ αναλυτικά τα προγράμματα.

 

Καλοκαίρι στον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης!

Ο ΝΑΟΚΘ οργανώνει μια αξέχαστη καλοκαιρινή εμπειρία για παιδιά από 7 ετών. Στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του Ομίλου, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν διαφορετικές αθλητικές δραστηριότητες, υπό την καθοδήγηση έμπειρων προπονητών. Ιστιοπλοΐα, κωπηλασία, κανόε-καγιάκ, πινγκ πονγκ, μαθήματα Κυκλοφοριακής Αγωγής και ψυχαγωγικά παιχνίδια υπόσχονται ένα χορταστικό καλοκαίρι!

 

 

Eδώ θα βρείτε την αίτηση συμμετοχής.

 

To καλοκαίρι θέλει Τέχνη στο Τελλόγλειο Ίδρυμα!

Κάθε καλοκαίρι από το 2016 το Τελλόγλειο Ίδρυμα υποδέχεται τους μικρούς φίλους του (4 έως 12 ετών), για να περάσουν ένα ευχάριστο και δημιουργικό μήνα, γνωρίζοντας νέους καλλιτέχνες, δημιουργώντας με παράξενα υλικά και εξερευνώντας τις εκθέσεις και το μουσείο. Το πρόγραμμα καλοκαιρινής απασχόλησης προσφέρει στα παιδιά ένα νέο παράθυρο γνώσης και δημιουργικής έκφρασης, ενώ παράλληλα στηρίζει τους εργαζόμενους γονείς. Την καλοκαιρινή περίοδο μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς, ο χώρος του μουσείου αφιερώνεται στα παιδιά από τις 8 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα, προσφέροντας ένα ασφαλές και δημιουργικό περιβάλλον απασχόλησης. Κάθε μέρα και μια μαγική θεματική, κάθε μέρα και μια ακόμα βουτιά στον δροσερό κόσμο της τέχνης!

 

 

Δείτε εδώ το πρόγραμμα της πρώτης εβδομάδας και εδώ της δεύτερης.

 

Ένα υπέροχο καλοκαίρι ξεκινά!

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath