Home / Good Life  / Non Stop Travellers: “Τα ταξίδια μάς κάνουν καλύτερους συνταξιδιώτες ζωής!”

Non Stop Travellers: “Τα ταξίδια μάς κάνουν καλύτερους συνταξιδιώτες ζωής!”

Non Stop Travellers
Η Όλγα και ο Δημοσθένης -ή αλλιώς οι Non Stop Travellers- έχουν ανακαλύψει όλη τη μαγεία που κρύβουν τα ταξίδια. Είναι το πάθος τους, αυτό που αγαπάνε. Παρακάτω μάς ταξιδεύουν νοερά στη δημιουργία του blogs τους και την κοινή πορεία τους και μοιράζονται μαζί μας τα καλύτερα travel tips. Θα σε πείσουν κατευθείαν να οργανώσεις το επόμενο ταξίδι σου! To travel is to live!
 
Πώς ξεκίνησε η δημιουργία του blog και του προφίλ Non Stop Travellers; Ποιο ήταν το πρώτο σας κοινό ταξίδι;

Ως ταξιδιώτες βρίσκαμε πάντα πολύ χρήσιμα τα ταξιδιωτικά blogs, ως πηγή για πληροφορίες και tips. Τα περισσότερα εξ’ αυτών, μάλιστα, ήταν ξένα. Παράλληλα, όσο περισσότερο ταξιδεύαμε, τόσοι περισσότεροι φίλοι και φίλοι φίλων, μας ζητούσαν ταξιδιωτικές συμβουλές, βασισμένες στην προσωπική μας εμπειρία. Κάπως έτσι αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το δικό μας blog, το Non Stop Travellers, στο οποίο γράφουμε τόσο στα ελληνικά, όσο και στα αγγλικά.

Travel blog, λοιπόν, γιατί δε θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο για μας! Είναι αυτό που αγαπάμε, αυτό που μας αναζωογονεί, αυτό που μας κάνει να γινόμαστε καλύτεροι, τόσο μεταξύ μας, όσο και με τον υπόλοιπο κόσμο. Όσο για το πρώτο μας κοινό ταξίδι, ήταν στο Παρίσι, στην πόλη του φωτός και του έρωτα! Fun fact: Tον πρώτο μας μήνα ως ζευγάρι ταξιδέψαμε στο Παρίσι, αλλά και στη Ρώμη, οπότε μάλλον η ταξιδιωτική μας τρέλα είχε φανεί από την πρώτη κιόλας στιγμή!

 

 

Τα ταξίδια “μιλούν” στον καθένα μας με διαφορετικό τρόπο. Τι “λένε” για τους Non Stop Travellers;

Τα ταξίδια μας αναζωογονούν πραγματικά! Είναι για εμάς πηγή έμπνευσης, αυτοβελτίωσης και γνώσης του κόσμου. Κάθε ταξίδι που κάνουμε είναι κι ένα κομμάτι του τόπου που επισκεφτήκαμε, των ανθρώπων, της κουλτούρας, της φύσης και των γεύσεών του, που γίνεται πλέον και δικό μας κομμάτι.

Ένα απο τα σημαντικότερα πράγματα, που μας “λένε” τα ταξίδια, είναι το ότι μαθαίνουμε καλύτερα εμάς τους ίδιους, γινόμαστε πιο απλοί, ταπεινοί και καλύτεροι συν-“ταξιδιώτες” ζωής! Τα ταξίδια είναι φιλο – “σοφία” ζωής, στην οποία όσο περισσότερο αφεθείς, τόσα περισσότερα θα κερδίσεις!

 

 

Ποιος από τους προορισμούς, που έχετε επισκεφτεί, σας ενθουσίασε και ποιος σας απογοήτευσε;

Καταρχάς, να πούμε πως πιστεύουμε ότι κάθε προορισμός έχει κάτι που μπορεί να ενθουσιάσει τον επισκέπτη του. Είτε για τον φυσικό του πλούτο, είτε για την ιστορία του, τους ανθρώπους του, την αρχιτεκτονική του... Κάθε τόπος έχει τη δική του ομορφιά κι αυτό είναι το μαγικό σε κάθε ταξίδι! Η μοναδικότητά του! Έτσι, καθε μέρος που έχουμε επισκεφτεί κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά και τη μνήμη μας.

Παρόλα αυτά, τα μέρη που μας ενθουσίασαν περισσότερο είναι η Ινδονησία με τα ηφαίστειά της και η Ισλανδία με την απόκοσμη φυσική ομορφιά της! Αντίστοιχα, το μέρος που μας ενθουσίασε λιγότερο, είναι το Λας Βέγκας. Επιμένουμε, πάντως, ότι σε κάθε μέρος υπάρχει κάτι μοναδικό και το μόνο που έχει να κάνει ένας πραγματικός ταξιδιώτης είναι να το ανακαλύψει. 

 

 

Στο προφίλ σας στο Instagram βλέπουμε τις υπέροχες φωτογραφίες που έχετε τραβήξει από τις εξορμήσεις σας. Ποια συμβουλή θα μας δίνατε για την τέλεια ταξιδιωτική photo;

Είναι αλήθεια πως το instagram έχει δημιουργήσει μια νέα κουλτούρα στον τρόπο που ταξιδεύουμε όλοι, αναζητώντας πολλές φορές τα πιο instagrammable σημεία ενός τόπου. Το σημαντικό είναι αυτή η κουλτούρα να μην αλλοιώσει την πραγματική εμπειρία ενός ταξιδιού! Για εμάς η τέλεια φωτογραφία εμπεριέχει αυθορμητισμό, αυτοσχεδιασμό και πραγματικά χαμόγελα! Φυσικά, ένα καλό τρίποδο, ένα όμορφο background και το story telling κάθε λήψης μπορούν να απογειώσουν μια ταξιδιωτική photo! Προσωπικά, επιλέγουμε πρώτα να περνάμε όμορφα και ίσως αυτό είναι που βγαίνει στις φωτογραφίες μας! 

 

 

Μοιραστείτε μαζί μας μερικά ταξιδιωτικά tips, για να είμαστε καλά οργανωμένοι.

Αγαπημένο θέμα όλων των ταξιδιωτών, τα travel tips! Άλλωστε η καλή οργάνωση παίζει σημαντικό ρόλο και στην καλή ροή ενός ταξιδιού (χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο φυσικά, καθώς αγαπάμε και την ευελιξία και τις εκπλήξεις της), ειδικά αν υπάρχει περιορισμένος χρόνος ή budget.

Μερικά αγαπημένα μας ταξιδιωτικά tips είναι τα παρακάτω: 
  • Travel light, όσο πιο λίγα τόσο το καλύτερο! Πιο εύκολη οργάνωση, πιο ευέλικτη μετακίνηση και φυσικά πιο οικονομική. Τα βασικά στης αποσκευές σου είναι το διαβατήριο, το πορτοφόλι, δυο πιστωτικές κάρτες και η καλή διάθεση! 
  • Travel blogs για χρήσιμες πληροφορίες, μέσα από εμπειρίες άλλων ταξιδιωτών. Μια αγαπημένη συνήθεια, που δεν παραλείπουμε ποτέ πριν από κάθε μας ταξίδι. Από πληροφορίες για τη διαμονή και το φαγητό, μέχρι τα πιο updated info για μέρη που πρέπει να επισκεφτείς και experiences που πρέπει να απολαύσεις. 
  • Όρισε τον προϋπολογισμό σου και κάνε έρευνα αγοράς, για τα πιο οικονομικά ταξίδια της ζωής σου! Με το διαδίκτυο έχουμε όλη την πληροφορία και τη γνώση στα χέρια μας. Γιατί, λοιπόν, να μην την αξιοποιήσουμε; Η οργάνωση ξεκινάει με μια σωστή αναζήτηση και σύγκριση τιμών. Η έρευνα αγοράς μπορεί να αφορά σε οτιδήποτε, από αεροπορικά εισιτήρια και καταλύματα, έως και ταξιδιωτικό πρακτορείο.
  • Ευελιξία σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά, λίστες με μέρη που θα επισκεφτείς, με φαγητά που θα δοκιμάσεις κλπ και φωτοτυπίες από ταξιδιωτικά έγγραφα είναι μεταξύ των χρήσιμων tips που θα ξεχωρίζαμε.
  • Γενικότερα, πάντως, αν χρειαστεί, κρέμασε έναν χάρτη στον τοίχο σου με μερικές καρφίτσες και post it και σχεδίασε το ταξίδι και τις διαδρομές σου! Είναι ό,τι πιο fun και αποτελεσματικό στην οργάνωση ενός ταξιδιού!

 

 

 Σε ένα από τα τα ταξίδια σας στην Αφρική συμμετείχατε και σε προγράμματα εθελοντισμού. Πώς θα χαρακτηρίζατε αυτήν την εμπειρία;

Αγαπάμε κάθε είδους ταξίδι, απο το πιο κοντινό και mainstream έως και το πιο μακρινό και περιπετειώδες! Αυτό που πάντα αναζητάμε, όμως, είναι η απόκτηση εμπειριών. Αληθινών εμπειριών, που θα μας συνδέσουν με το μέρος στο οποίο θα βρεθούμε. Η Αφρική είναι γενικότερα μια ήπειρος τόσο διαφορετική από την Ευρώπη, που εξ ορισμού κάθε experience στο οποίο συμμετέχεις αποτελεί μια μοναδική στιγμή της ζωής σου.

Στην περίπτωση μας ο εθελοντισμός δεν αποτελεί απλά ένα experience, στο οποίο συμμετείχαμε, αλλά ένα μάθημα που διδαχθήκαμε από τα μικρά παιδιά ενός δημοτικού σχολείου ενός μικρού χωριού στην Τανζανία.

 

 

Αυτά που κερδίσαμε είναι δυσανάλογα με εκείνα που αφιερώσαμε και σαφώς είναι πολύ περισσότερα απ’ ό,τι μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε! Κατά τη διάρκεια αυτού του σύντομου για εμάς “ταξιδιού”, λόγω χρόνου, ανακαλύψαμε με χαρά πως είναι πολλοί εκείνοι που ασκούν πραγματικό εθελοντισμό και μετρούν χρόνια ολόκληρα ανιδιοτελούς προσφοράς! Σε κάθε περίπτωση, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε και σε εμάς τους ίδιους πως δεν χρειάζεται να φτάσεις μέχρι την άλλη άκρη της γης για να κάνεις εθελοντισμό. 

Η εμπειρία της συμμετοχής σε εθελοντικά προγράμματα σίγουρα αποτελεί για εμάς έναν σταθμό στα ταξίδια μας. Μία εμπειρία που μας μένει αξέχαστη και θα διαμορφώνει και μελλοντικά μας ταξίδια! Όπως και εμείς εμπνευστήκαμε από άλλους να συμμετέχουμε σε ένα εθελοντικό πρόγραμμα, ευχόμαστε να καταφέρουμε να αποτελέσουμε ένα μικρό λιθαράκι έμπνευσης, για να ακολουθήσουν και άλλοι!

 

Πρόσφατα, καλωσορίσατε και τα δύο νέα μέλη της οικογένειάς σας. Έχετε σκεφτεί ποιο θα είναι το πρώτο ταξίδι σας ως τετράδα;

Πράγματι εδώ και λίγες μέρες είμαστε, πλέον, τετράδα και φυσικά ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε τις πρώτες μας κοινές περιπέτειες! Για το πρώτο μας ταξίδι δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη το ακριβές μέρος, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα είναι σε κάποιον ευρωπαϊκό προορισμό, ίσως Σκανδιναβικό, μέχρι να βρούμε κι εμείς τις νέες μας ισορροπίες και να ανακαλύψουμε τις αντοχές των μικρών μας συνταξιδιωτών, καθώς και τις προκλήσεις που αυτές θα φέρουν! Μόλις σιγουρευτούμε πως είμαστε έτοιμοι για περιπέτειες σε μακρινούς προορισμούς, θα επιλέγαμε κάτι ανάμεσα σε Νότια Ινδία, Σρι Λάνκα, Νέα Ζηλανδία ή την αγαπημένη μας Ινδονησία! 

 

 

Πέντε μέρη της χώρας μας και πέντε του εξωτερικού, που μας προτείνετε να επισκεφτούμε φέτος;
Στη χώρα μας θα προτείναμε:

Τα Πακοχώρια της Θράκης

Τις Δρακόλιμνες της Ηπείρου

Τις ηφαιστειακές περιοχές της Μήλου

Τα χωριά της ορεινής Αρκαδίας

Τη βραχονησίδα Χύτρα και το νησί των Κυθήρων

 

Για ταξίδια στο εξωτερικό:

Τον γύρο της Ισλανδίας

Το εναλλακτικό Νεπάλ 

Την Καλιφόρνια των ΗΠΑ

Την ιδιαίτερη Ιαπωνία  

Τα ηφαίστεια της τροπικής Ινδονησίας  

 

 

Ποια είναι τα ταξιδιωτικά όνειρά σας για το μέλλον;

Αυτό που θα θέλαμε να καταφέρουμε είναι να μη σταματήσουμε ποτέ να ταξιδεύουμε. Τα ταξίδια είναι για εμάς “ζωή”! Τώρα που μεγάλωσε και η παρέα μας πιστεύουμε πως θα είναι ακόμη πιο συναρπαστικά. Από ταξιδιωτικής άποψης, η Νότια Αμερική, η Αφρική και η Ανατολική Ασία αποτελούν τους προορισμούς που θέλουμε να εξερευνήσουμε μελλοντικά. Όνειρο και επιδίωξή μας είναι μια ζωή γεμάτη κοινές αναμνήσεις, ταξίδια και εμπειρίες από κάθε άκρη του πλανήτη. Που θα μας δέσουν ακόμη πιο πολύ και θα μας συνδιαμορφώσουν ως ανθρώπους και συνταξιδιώτες ζωής!

 

Non Stop Travellers: Official site

                                     Instagram

 

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.