Home / Good Life  / Eλάτη-Τρίκαλα-Μετέωρα: Ορεινή γοητεία

Eλάτη-Τρίκαλα-Μετέωρα: Ορεινή γοητεία

cozy vibe travel thessalia
Η ορεινή Θεσσαλία σας υποδέχεται για αξέχαστες χειμερινές διακοπές!

 

Τα Τρίκαλα εμπεριέχουν στην ίδια την ονομασία τους την έννοια της ομορφιάς (κάλος), την οποία και επιβεβαιώνουν σε κάθε σπιθαμή τους. Η περιοχή κατοικείται από τους προϊστορικούς χρόνους, αφού η πόλη υπολογίζεται ότι χτίστηκε την 3η χιλιετία π.Χ. πάνω στην Τρίκκα ή Τρίκκη, την αρχαία πόλη των Τρικάλων. Ένας τόπος που αγκαλιάζει τον θεσσαλικό κάμπο και περιμένει να ανακαλύψετε την πρωτόγνωρη φυσική ομορφιά του…

 

MUST SEE!

Το διάσημο Φρούριο με τον Πύργο και το Ρολόι είναι το σήμα κατατεθέν των Τρικάλων, με τις ρίζες του να πηγαίνουν πίσω στα ελληνιστικά χρόνια. Θαυμάστε από ψηλά τον θεσσαλικό κάμπο και την πόλη, ενώ το καλοκαίρι παρακολουθήστε θεατρικές παραστάσεις.

 

Χαλαρώστε στις όχθες του πανέμορφου Ληθαίου, του ποταμού που διασχίζει την πόλη των Τρικάλων, εκεί όπου τα μεγάλα πλατάνια και οι αγριοκαστανιές “οργιάζουν”. Ο Ληθαίος, σύμφωνα με τη μυθολογία ήταν ο ποταμός της Λήθης. Πού ξέρετε; Ίσως σας βοηθήσει να ξεχάσετε κάθε σας έγνοια…

 

cozy vibe travel thessalia

cozy vibe travel thessalia

 

Η κεντρική πεζογέφυρα με το άγαλμα του Ασκληπιού, θα σας κάνει να αισθανθείτε σα να ταξιδεύετε στο ποτάμι. Καθίστε στα παγκάκια και θαυμάστε τον καταρράκτη που χύνεται μπροστά από το άγαλμα. Το βράδυ, μάλιστα, που είναι όλα φωτισμένα, το θέαμα είναι μαγευτικό.

 

Το Κουρσούμ Τζαμί είναι ένα σπάνιο μνημείο που φέρνει εικόνες από Ανατολή. Ο μεγαλοπρεπής θόλος του, ο οποίος είναι κατασκευασμένος από μολύβι – εξού και η ονομασία αφού στα τούρκικα κουρσούμ σημαίνει μολύβι. Σήμερα αποτελεί προστατευόμενο μνημείο της UNESCO, όπου πραγματοποιούνται ποικίλες εκδηλώσεις καλλιτεχνικού χαρακτήρα.

 

cozy vibe travel thessalia

 

DON’T MISS

Επισκεφθείτε τον ζωολογικό κήπο στον πευκόφυτο λόφο του Προφήτη Ηλία μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο, όπου φιλοξενούνται αρκετά είδη ζώων. Το Τουριστικό Περίπτερο θα σας προσφέρει όλα όσα ζητάτε μετά από την υπέροχη αυτή περιήγηση.

                                                                                                                         

                                                                                                                                                ……………………………………………………….

 

Τα Μετέωρα είναι ένα μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο και ξεχωριστό θέαμα σε όλο τον κόσμο. Οι γιγαντιαίοι ορεινοί όγκοι αποτελούν ένα μοναδικό φυσικό μνημείο με παγκόσμια φήμη. Εκεί ψηλά βρήκαν καταφύγιο πολλοί ερημίτες και αναχωρητές, αναζητώντας τη γαλήνη και την απόκοσμη ομορφιά. Από το 1989, τα Μετέωρα είναι στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

 

cozy vibe travel thessalia

cozy vibe travel thessalia

 

MUST SEE!

Επισκεφθείτε μερικά από τα 6 μοναστήρια που λειτουργούν μέχρι σήμερα, έπειτα από παράδοση έξι περίπου αιώνων, και μιλήστε με τους μοναχούς για τον ιδιαίτερο τρόπο ζωής τους και την μέχρι πρότινος ανάβαση με δίχτυα και ανεμόσκαλες. Τα έργα μικροτεχνίας μέσα στις μονές θα σας εντυπωσιάσουν, όπως και τα ξυλόγλυπτα τέμπλα.

 

……………………………………………………………

 

Η Ελάτη ή αλλιώς Τύρνα είναι χτισμένη σε υψόμετρο 900μ. Περιτριγυρισμένη από τις κορυφές του Ψήλου, της Αρκουδότρυπας και του Κόκκινου Βράχου, αποτελεί ένα από τα διασημότερα ορεινά παραθεριστικά κέντρα της ευρύτερης περιοχής.

 

cozy vibe travel thessalia

 

 

 

MUST SEE!

Περιηγηθείτε στα στενά του χωριού με τα γραφικά πέτρινα σπίτια και τις κόκκινες στέγες και χαρείτε την ομορφιά της φύσης στα ειδυλλιακά ξέφωτα, γνωστά και ως Περτουλιώτικα Λιβάδια.

 

DON’T MISS

Αν αγαπάτε το σκι, ανάμεσα στην Ελάτη και το Περτούλι βρίσκεται το Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου, σε πολύ μικρή απόσταση από τα γύρω χωριά.

 

cozy vibe travel thessalia

 

 

ΟΙ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Επισκεφθείτε το σπήλαιο στην Αρκουδότρυπα και την ξεχωριστή τοποθεσία με τους σταλακτίτες στην Πιαλεία, το γραφικό Νεραϊδοχώρι, τις πηγές Κανάλια, Γούβες, Ίταμος και Αρβανίτες, το λίθινο τοξωτό γεφύρι δυτικά της Πύλης, καθώς και το καταφύγιο “Χατζηπέτρος” κάτω από την ψηλότερη κορυφή του Κότζιακα.

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath