Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Διατροφικές συμβουλές για τις γιορτινές ημέρες

Διατροφικές συμβουλές για τις γιορτινές ημέρες

Η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων έρχεται και συνήθως συνοδεύεται από πλούσια τραπέζια, γεμάτα νοστιμιές!

Παρακάτω θα βρείτε μερικές χρήσιμες διατροφικές συμβουλές για να αποφύγετε το φούσκωμα και να μην τραβάτε τα μαλλιά σας μετά τις γιορτινές ημέρες!

 

  • Απολαμβάνετε το φαγητό σας. Τρώτε αργά και απολαυστικά. Ένα καλό τρικ είναι να αφήνετε το πιρούνι στο πιάτο μετά από κάθε μπουκιά.

 

  • Η κατανάλωση πρωινού γεύματος πρέπει να αποτελεί για εσάς καθημερινή συνήθεια κατά τη διάρκεια των γιορτών.

 

  • Καταναλώνετε επαρκή ποσότητα λαχανικών κατά τη διάρκεια των γευμάτων και αποφύγετε τα διάφορα άλλα ορεκτικά που βρείτε στο τραπέζι.

 

  • Αποφύγετε τη μεγάλη κατανάλωση απλών υδατανθράκων, αλκοολούχων ποτών και αναψυκτικών.  Καλό είναι να μένετε στα 2 ποτήρια αλκοόλ / 24h τις γιορτινές ημέρες.

 

  • Αποφύγετε τα τηγανιτά και τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα γιατί δε σας χαρίζουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε και σας παχαίνουν.

 

  • Δεν είστε υποχρεωμένοι να φάτε εάν δεν πεινάτε. Μην αισθάνεστε λοιπόν άσχημα ότι θα στεναχωρήσετε εκείνον που τα ετοίμασε … καταναλώστε αυτά που πραγματικά θέλετε.

 

  • Φροντίστε να πίνετε αρκετό νερό ή τσάι, έτσι ώστε να ενυδατώνεται σωστά ο οργανισμός σας. Προσθέστε λεμόνι ή lime για αναζωογόνηση και αποτοξίνωση.

 

  • Αν το επιδόρπιο φαίνεται δελεαστικό, τότε φυσικά θα δοκιμάσετε! Δε χρειάζεται όμως να καταναλώσετε όλη την ποσότητα. 2-3 κουταλιές είναι αρκετές για να πάρετε όλη την απόλαυση αλλά να μην επιβαρύνετε τη σιλουέτα σας από όλες τις θερμίδες.

 

  • Η επόμενη μέρα μετά από ένα γιορτινό τραπέζι είναι πιο «αυστηρή», με λιγότερα λιπαρά και άμυλο από τις φυσιολογικές ημέρες. Για παράδειγμα το κυρίως γεύμα θα μπορούσε να είναι μια σαλάτα με κοτόπουλο ή ψάρι  ή ένα τοστ με τυρί και γαλοπούλα ενώ το βραδινό γεύμα ένα γιαούρτι με φρούτο, μέλι και κανέλα.

 

Να περάσετε όμορφα με υγεία και αγάπη!

info@nutrimedicalhall.gr

Η Κία Καραγιάννη είναι διατροφολόγος-διαιτολόγος, βοτανολόγος, life coach και ιδιοκτήτρια του Nutri Medical Hall, πρότυπης διαιτολογικής μονάδας, στη Θεσσαλονίκη. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, παρακολούθησε επαγγελματικά σεμινάρια για την αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών και της παχυσαρκίας από το Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών σε συνεργασία με το Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας (NCFED). Στη συνέχεια σπούδασε στο Μαϊάμι των ΗΠΑ και έλαβε δίπλωμα Life Coach and Weight Loss Master Coach σύμφωνα με όλα τα απαιτούμενα κριτήρια από τον International Coach Federation (ICF). Έχει ολοκληρώσει σπουδές πάνω στο αντικείμενο της Ολιστικής Βοτανικής-Φυτοθεραπείας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πάνω στην ψυχολογία της διατροφής, τη διευθέτηση αρμονικής σχέσης μεταξύ ειδικού και ασθενούς αλλά και την πρόληψη της παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας. Λαμβάνει μέρος σε σειρά συνεδρίων με σκοπό τη συνεχή ενημέρωσή της πάνω σε θέματα διατροφής και well being. Έχει ασχοληθεί εκτενώς με το οξειδωτικό στρες και την αντιοξειδωτική διατροφή. Έχει διατελέσει καθηγήτρια Διατροφής σε δημόσια ΙEK του νομού Θεσσαλονίκης και έχει σχεδιάσει ειδικά μενού υψηλής ποιότητας για ξενοδοχεία. Δραστηριοποιείται επίσης στην παροχή διατροφικής υποστήριξης σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.

})(jQuery)