Home / Cozyhome  / Cozy Meets  / Alessandro Allievi: “Στην Porada αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις ως ευκαιρίες”

Alessandro Allievi: “Στην Porada αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις ως ευκαιρίες”

Porada Abacus
Ο Alessandro Allievi, Commercial Director της Porada, μιλά για την αξία της παράδοσης στη δημιουργία επίπλων με ταυτότητα, που αντέχουν στον χρόνο.

 

Ο Commercial Director της Porada, Alessandro Allievi, αποδίδει την επιτυχία της εταιρείας του στην αγάπη. Αναλύει την αξία της παράδοσης, της μοναδικής ταυτότητας και των σταθερών ανθρώπινων σχέσεων στη διαμόρφωση ενός επαγγελματικού success story. Και δηλώνει κατηγορηματικά πως η πανδημία δεν θα ανακόψει τη δημιουργική ορμή του ιταλικού οίκου! Τα έπιπλα του οίκου Porada θα βρείτε στα Casa di Patsi.

 

Porada alessandro allievi

Ο Alessandro Allievi.

 

Στην περίπτωση του οίκου Porada όλα ξεκινούν από την αγάπη για το ξύλο. Θεωρείτε πως αυτό είναι το στοιχείο που έχει κάνει τις δημιουργίες σας να ξεχωρίζουν;

Αγαπάμε τη δουλειά μας! Είναι γραμμένη στο DNA μας και προσπαθούμε να βάζουμε αυτό το πάθος και στα προϊόντα μας. Έχουμε μια βαθιά δέσμευση στις ρίζες μας και πιστεύω πως αυτό διακρίνεται ξεκάθαρα σε κάθε λεπτομέρεια των δημιουργιών μας. Η αγάπη είναι αδιαμφισβήτητα ένα μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας της εταιρείας μας: η αγάπη για τα υλικά, για το design, για τη φύση.

 

Porada Alan Botte

 

Ο οίκος Porada έχει μια μακροχρόνια παράδοση, περισσότερων από 70 ετών, στη δημιουργία σύγχρονων και υψηλής ποιότητας επίπλων που τιμούν την υπογραφή “Made in Italy”. Νιώθετε ποτέ αυτήν την κληρονομιά ως βάρος ή αποτελεί μια σταθερά που σας δίνει ώθηση να προχωράτε;

Η εταιρεία μας ξεκίνησε από την οικογένειά μας. Ο παππούς μου ίδρυσε την Porada και ακολούθησαν οι γιοι του. Αυτήν τη στιγμή εμείς εκπροσωπούμε την τρίτη γενιά. “Porada” ονομάζεται η περιοχή της γενέτειράς μου -της Cabiate- όπου χτίστηκε το πρώτο μας εργοστάσιο, ένα μέρος όπου αναπτύχθηκαν μοναδικές, αριστοτεχνικές ικανότητες στη δημιουργία επίπλων. Ποτέ δεν ξεχνάμε από πού προερχόμαστε! Είναι κομμάτι της ιστορίας μας και μόνο μπροστά μάς ωθεί. Αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις του μέλλοντος με βαθιές ρίζες, ανοιχτό μυαλό και τη δύναμη που αντλούμε από τις παραδόσεις μας.

 

 

Πόσο σημαντικός είναι για εσάς ο ανθρώπινος παράγοντας στη διαμόρφωση ενός επιχειρηματικού success story;

Χωρίς τον ανθρώπινο παράγοντα, τίποτα δεν είναι εφικτό. Ένα σπίτι θα ήταν απλά ένα showroom χωρίς τους ανθρώπους που ζουν μέσα του. Το ίδιο συμβαίνει και στις επιχειρήσεις. Πιστεύουμε στην τεχνολογία, αλλά χωρίς την ευφυΐα, τα χέρια και τις καρδιές των ανθρώπων μας, δεν θα βρισκόμασταν εδώ που είμαστε σήμερα. Μερικοί από τους πελάτες μας έχουν γίνει φίλοι μας και τα καλύτερα project μας έχουν αναπτυχθεί χάρη στη βοήθεια των σταθερών ανθρώπινων σχέσεων.

 

Porada Copine Wood

 

Ποια είναι η φιλοσοφία πίσω από τον σχεδιασμό της νέας Twenty Collection που παρουσιάσατε πρόσφατα;

Η Twenty Collection παρουσιάζει κομμάτια που σχεδιάστηκαν για να ενωθούν απρόσκοπτα με τις υπάρχουσες συλλογές, απέχοντας από την υπερβολή και την εκκεντρικότητα. Βρίσκονται σε αρμονία με την ανάγκη για ανθεκτικότητα και στερεότητα που επέβαλαν οι πρόσφατες συγκυρίες. Ένα άνετο σπίτι με την υπογραφή Porada, ικανό να δημιουργεί ζεστές και οικείες ατμόσφαιρες, εμπλουτισμένες με κομμάτια που γεννήθηκαν για να είναι κλασικά, χωρίς να ακολουθούν τις τάσεις και την εφήμερη επιτυχία.

 

Porada infinity

 

Η πανδημία πώς επηρέασε δημιουργικά τον οίκο Porada;

Σε όρους επικοινωνίας, η δημιουργικότητα αποτέλεσε το “κλειδί” για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Όταν ακυρώθηκε το Salone del Mobile di Milano, αποφασίσαμε να φιλοξενήσουμε στο showroom μας στην Cabiate ό,τι θα είχαμε παρουσιάσει στο Μιλάνο. Ο υπεύθυνος εξαγωγών μας, Mauro Nastri, και εγώ παρουσιάσαμε τη νέα κολεξιόν μας σε ένα βίντεο, δείχνοντας τα νέα κομμάτια στους πελάτες μας. Βελτιώσαμε τις σχέσεις με τους πελάτες μας, ακόμα κι αν αυτό έγινε εικονικά.

Γίναμε όλο και πιο ενεργοί στα κοινωνικά δίκτυα, λανσάροντας το #myporadahome, όπου άνθρωποι από όλο τον κόσμο μοιράστηκαν τα σπίτια τους “ντυμένα” με έπιπλα Porada. Δημιουργήσαμε ένα είδος εικονικής κοινότητας που έχει καθημερινή διάδραση και θα συνεχίσουμε με πολλά, νέα, συναρπαστικά projects. Δύο μικρού μήκους ταινίες και ένα μεγάλο virtual event θα αποκαλυφθούν σύντομα στο κοινό!

 

Porada Ekero

 

Ποια θεωρείτε πως είναι τα απαραίτητα κριτήρια που πρέπει να πληροί ένα προϊόν για να καθίσταται διαχρονικό;

Είναι αρκετά εύκολο να ακολουθείς τις τάσεις, αλλά είναι πιο σημαντικό να έχεις δική σου ταυτότητα. Από το ξεκίνημά της, η Porada προσπάθησε να ορίσει το προσωπικό της στυλ εστιάζοντας σε υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες -κυρίως στο ξύλο, που συνδυάζεται συνετά με άλλα υλικά, όπως το μέταλλο, το γυαλί, το μάρμαρο και τα υφάσματα. Οι γραμμές των σχεδίων μας δεν είναι εκκεντρικές ή υπερβολικές. Έχουν μια απαλή, σύγχρονη εμφάνιση, κομψή και ζεστή. Η ποιότητα και το design δημιουργούν διαχρονικά προϊόντα.

 

Porada Smile

 

Ποια είναι τα σημερινά εξαγωγικά μεγέθη του οίκου και ποιες κινήσεις προγραμματίζετε για την περαιτέρω άνοδό τους;

Παρά την κατάσταση με τον Covid, κατορθώσαμε να διατηρήσουμε σταθερά τα νούμερά μας. Σχεδιάζουμε το άνοιγμα μερικών singlebrand καταστημάτων το επόμενο σύντομο χρονικό διάστημα και αναμένουμε συνεχή, διψήφια, ποσοστιαία ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια.

 

Porada Softbay

 

Τι να περιμένουμε συνολικά από τον οίκο Porada στο μέλλον;

Σύντομα θα παρουσιάσουμε μια νέα συλλογή και ένα νέο website. Ανακαινίζουμε το showroom στην Cabiate, εργαζόμαστε διαρκώς για έργα διεθνών συμβάσεων και προωθούμε τη νέα έκδοση του design διαγωνισμού μας, του “Porada International Design Award”. Η πανδημία δεν μας σταμάτησε και δεν θα μας σταματήσει! Οι προκλήσεις μπορούν επίσης να ειδωθούν ως ευκαιρίες!

 

Τα έπιπλα του οίκου Porada θα βρείτε στα καταστήματα Casa di Patsi.

 

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin