Θεσσαλονίκη: 5+1 top εστιατόρια με θαλασσινή κουζίνα

by Mina Afentouli
Η Θεσσαλονίκη, με τη μακρά γαστρονομική της παράδοση και τη θαλασσινή αύρα του Θερμαϊκού, δεν θα μπορούσε παρά να είναι ένας παράδεισος για τους λάτρεις της ψαροφαγίας.

 

Αν αγαπάς τα θαλασσινά, τα φρέσκα ψάρια και τους δημιουργικούς μεζέδες, τότε ήρθε η ώρα να βάλεις στη λίστα σου 5+1 εστιατόρια που σερβίρουν… θαλασσινή απόλαυση. Ακολούθησέ μας σε αυτή τη γευστική βόλτα και βάλε στο πλάνο σου την επόμενη ψαρο-απόδραση μέσα στην πόλη.

 

Μαύρη Θάλασσα

 

Photo: mavrithalassa / FB

 

Στη Θεσσαλονίκη, ένα όνομα είναι συνώνυμο με την αυθεντική ψαροφαγία εδώ και σχεδόν έναν αιώνα: η «Μαύρη Θάλασσα».

Δεν χρειάζονται συστάσεις για ένα εστιατόριο που αποτελεί σταθερή αξία για όσους αναζητούν μια υψηλού επιπέδου γαστρονομική εμπειρία με έμφαση στα θαλασσινά.

Αυτό που κάνει τη «Μαύρη Θάλασσα» πραγματικά ξεχωριστή είναι η απόλυτη προσήλωση στην ποιότητα της πρώτης ύλης και ο διαρκής σεβασμός στην παράδοση.

Οι δημοφιλείς chefs Σόνια Μαργαρίτου και Αλέξανδρος Τοκίδης υπογράφουν ένα μενού που αναδεικνύει τους θαλασσινούς μεζέδες και τα ολόφρεσκα ψάρια σε κάθε τους εκδοχή.

Για να απογειωθεί η γευστική εμπειρία, η πάντα ενημερωμένη κάβα κρασιών προσφέρει τις ιδανικές επιλογές για να συνοδεύσετε το κάθε πιάτο, εξασφαλίζοντας το απόλυτο food-wine pairing.

Είτε πρόκειται για ένα επαγγελματικό γεύμα είτε για μια ιδιαίτερη περίσταση. Η «Μαύρη Θάλασσα» παραμένει σταθερά μία από τις κορυφαίες διευθύνσεις της πόλης. Είναι η «ασφαλής» επιλογή για όποιον αναζητά το απόλυτο seafood fine dining στη Θεσσαλονίκη.

 

 

 

 

 

Νικ. Πλαστήρα 3, Καλαμαριά Θεσσαλονίκης

Τηλέφωνο: +30 231 093 2542

mavri-thalassa.gr

 

Γιαλός

 

Photo: gialosfishrestaurant / FB

 

Για όσους αναζητούν την αυθεντική ψαροφαγία και τη γνήσια Θεσσαλονικιώτικη φιλοξενία, ο «Γιαλός» αποτελεί αδιαμφισβήτητα τον προορισμό τους.

Από το 2004, οι ιδρυτές του, Μπάμπης και Αλέξης, σερβίρουν αγνές, παραδοσιακές γεύσεις από τη θάλασσα, σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης.

Με βαθύ σεβασμό στο καλό φαγητό και γνώση γύρω από τα ψάρια και τα θαλασσινά, ο «Γιαλός» έχει εξελιχθεί σε αγαπημένο στέκι για ψαροφάγους που γνωρίζουν τι ακριβώς αναζητούν: απλότητα, ποιότητα και σταθερή γευστική απόλαυση.

Εδώ, κάθε πιάτο σερβίρεται με μεράκι και φροντίδα, δίνοντας έμφαση στο άψογο γευστικό αποτέλεσμα.

Το φρέσκο ψάρι είναι καθημερινή υπόθεση, οι μερίδες είναι γενναιόδωρες, ενώ η ατμόσφαιρα και η εξυπηρέτηση θυμίζουν ένα ζεστό, σπιτικό τραπέζι αλλά με τις υπηρεσίες ενός κορυφαίου χώρου εστίασης.

Ο «Γιαλός» είναι ένα αυθεντικό εστιατόριο, ιδανικό για κάθε περίσταση, που υπόσχεται να σε ταξιδέψει στις γεύσεις της θάλασσας με τον πιο γνήσιο τρόπο.

 

 

Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Θεσσαλονίκης – Μικρό Έμβολο, Καλαμαριά Θεσσαλονίκης

Τηλέφωνο: +30 231 044 2121

gialosrestaurant.gr

 

Κελλάριος Όρμος – Seafront Aegean Cuisine

 

Photo: Κελλάριος-Όρμος / FB

 

Μια ανάσα από το κύμα, μέσα στον ειδυλλιακό χώρο του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης, ο «Κελλάριος Όρμος» υπόσχεται ένα γευστικό ταξίδι με φόντο τον Θερμαϊκό κόλπο.

Ο μοναδικός συνδυασμός εξαιρετικής γαστρονομίας, ατμοσφαιρικής θέας και επαγγελματικής εξυπηρέτησης τον καθιστά ιδανική επιλογή τόσο για ρομαντικά δείπνα όσο και για επαγγελματικές συναντήσεις.

Εδώ, το σέρβις είναι διακριτικό και άκρως έμπειρο, ενώ η αισθητική του χώρου ισορροπεί ανάμεσα στο εκλεπτυσμένο και το προσιτό, χωρίς ίχνος επιτήδευσης. 

Στο μενού του «Κελλάριου Όρμου» θα ανακαλύψεις μια σειρά από δημιουργικές γεύσεις, όπως ο λευκός ταραμάς με αγουρέλαιο και μοσχολέμονο, το ριζότο καλαμαριού, αλλά και πιο μοντέρνες προτάσεις, όπως σεβίτσε και ψαρο-burger.

Όλα τα πιάτα βασίζονται σε ολόφρεσκες πρώτες ύλες, προσαρμοσμένα στη διαθεσιμότητα της ημέρας.

Πρόσθετο πλεονέκτημα, η εντυπωσιακή και ενημερωμένη κάβα φιλοξενεί ετικέτες από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα. Ο «Κελλάριος Όρμος» αποτελεί μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

 

Θεμιστοκλή Σοφούλη 112, Καλαμαριά Θεσσαλονίκης

Τηλέφωνο: +30 2310 402403

IG: kellarios.ormos

 

Grada Nuevo – Premium Oyster Bar Restaurant

 

Photo: gradanuevo.gr

 

Για το Grada Nuevo υπάρχει μόνο μία επιλογή πιάτου, το τέλειο!

Χρόνια τώρα, το αγαπημένο oyster bar restaurant της Θεσσαλονίκης έχει θέσει τον πήχη ψηλά, επιμένοντας σε πρώτες ύλες κορυφαίας ποιότητας και σε μαγειρική που αναδεικνύει τη μοναδικότητα κάθε υλικού.

Σε έναν από τους πιο γραφικούς πεζόδρομους του κέντρου, εκεί που χτυπά η καρδιά της premium αστικής γαστρονομίας, το Grada Nuevo ξεχωρίζει με το προσεγμένο του μενού, τη διακριτική του πολυτέλεια και τις εμπνευσμένες ελληνικές συνταγές με ψαρικά. Όστρακα και στρείδια έχουν εδώ την τιμητική τους, σε ποικιλία που δύσκολα συναντάς αλλού.

Η λίστα κρασιών περιλαμβάνει διαλεγμένες ελληνικές και διεθνείς ετικέτες – ιδανικά ταιριασμένες με τα θαλασσινά.

Αν αναζητάς μια εμπειρία γεύσης που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και σε ταξιδεύει στον κόσμο της αυθεντικής θαλασσινής κουζίνας, το Grada Nuevo είναι η επιλογή που θα μπει ψηλά στη λίστα σου.

O

 

 

Καλαποθάκη 14, Κέντρο Θεσσαλονίκης

Τηλέφωνο: +30 2310 271074

gradanuevo.gr

 

Marea Sea Spirit

 

 

Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, μόλις λίγα βήματα από τον Λευκό Πύργο, το Marea Sea Spirit αναδεικνύεται ως η απόλυτη urban εκδοχή της ψαροφαγίας.

Με minimal αισθητική και γευστική φινέτσα, προσφέρει μια εμπειρία που συνδυάζει την καθαρότητα των γεύσεων με τη δημιουργική διάθεση.

Το “κλειδί” είναι η φρεσκάδα, όπως και η δημιουργική παρουσίαση των πιάτων.

Ψάρια και θαλασσινά μαγειρεύονται με διάφορους τρόπους: από τηγανητά και ψητά μέχρι ψαρόσουπες και φρικασέ.

Στο μενού θα βρεις έξυπνα μελετημένους μεζέδες, ιδανικούς συνοδούς για ένα ποτήρι τσίπουρο ή κρασί.

Από το φίνο καρπάτσιο και το ταρτάρ τσιπούρας, μέχρι τα νιόκι με καραβιδοουρές, κάθε πιάτο δικαιώνει τις υψηλές προσδοκίες.

Το Marea είναι ένα εστιατόριο στο κέντρο της πόλης που καταφέρνει να σε κάνει να νιώθεις ότι βρίσκεσαι… σε διακοπές. Ιδανικό για ραντεβού, επαγγελματικές συναντήσεις ή ένα γεύμα με φίλους που αγαπούν την υψηλή αισθητική και το καλό φαγητό

O

 

 

Μαργαρίτη Λώρη 13, Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο: +30 2310 257696

mareaseaspirit.gr

 

+1. ΨΙ by Mezen

 

 

Ετοιμάσου να γνωρίσεις το πρώτο… ψαροχασάπικο της Ελλάδας. Ναι καλά διάβασες!

Το ΨΙ by Mezen ήρθε για να ταράξει τα νερά της παραδοσιακής ψαροφαγίας με ένα concept που δεν έχει προηγούμενο: ψάρια σε μορφή κρεατοσκευασμάτων. Μπριζόλες, σουβλάκια, σνίτσελ, λουκάνικα και άλλες πρωτότυπες παρασκευές, όλα από ψάρια της εποχής.

Καινοτόμες ιδέες με βάση τα θαλασσινά, σχεδιασμένες για να κερδίσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς, από παιδιά μέχρι όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τις γεύσεις της θάλασσας.

Εδώ παίζει και το fish dry aging, που απογειώνει τη γεύση.

Στο «ΨΙ by Mezen» μπορείς να απολαύσεις τις δημιουργίες του σεφ Γρηγόρη Χέλμη – executive chef του ομίλου Mezen. Ακόμη, μπορείς να προμηθευτείς τα ψαρικά της ημέρας από την εντυπωσιακή βιτρίνα, για να τα ετοιμάσεις στο σπίτι.

Το μενού αλλάζει καθημερινά, ανάλογα με την ψαριά και την έμπνευση του σεφ, εξασφαλίζοντας πάντα φρεσκάδα και ποικιλία.

 

 

 

Σκρά 8, Αγία Σοφία, Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο : +30 2310 268763

Δευτέρα-Σάββατο (Εκλεκτοπωλείο: 10.00-18.00 | Κουζίνα: 12.00-17.30)

psibymezen.gr

 

Θεσσαλονίκη και θαλασσινό τραπέζι πάνε μαζί. Κάθε ένα από τα παραπάνω εστιατόρια προσφέρει κάτι μοναδικό. Από παραδοσιακή γαστρονομία μέχρι πρωτοποριακές ιδέες που αλλάζουν όσα γνωρίζαμε για την ψαροφαγία. Εσύ, ποιο θα δοκιμάσεις πρώτο;

 

Cover photo: Mavrithalassa / FB

 

You may also like