Home / Cozyhome  / Architecture  / Weekend House: Ένα ειδυλλιακό καταφύγιο από τους Atelier MEME

Weekend House: Ένα ειδυλλιακό καταφύγιο από τους Atelier MEME

Weekend House
Η απόλυτη ηρεμία με θέα το απέραντο γαλάζιο του Futtsu της Ιαπωνίας. 

 

Σχεδιάζοντας για έναν πελάτη που επιθυμεί να ξεφύγει από τις εργασιακές του υποχρεώσεις,.το Atelier MEME δημιούργησε το “Weekend House” στο Futtsu, ένα καταφύγιο ελευθερίας και ηρεμίας. Φωλιασμένο κατά μήκος της ακτογραμμής κοντά στον κόλπο του Τόκιο, αυτό το ειδυλλιακό σπίτι προσφέρει απεριόριστη θέα στο απέραντο θαλάσσιο τοπίο. Σκαρφαλωμένη σε έναν χαμηλό λόφο, η κατοικία.διαθέτει εντυπωσιακή, ανεμπόδιστη θέα στο όρος Φούτζι, ενώ στην άλλη πλευρά υψώνονται καταπράσινα βουνά, με το πυκνό τους φύλλωμα να μοιάζει να αγκαλιάζει το σπίτι. Αναγνωρίζοντας τη γοητεία της θάλασσας και του βουνού, το αρχιτεκτονικό γραφείο δημιούργησε έναν χώρο που εναρμονίζεται πλήρως με το φυσικό περιβάλλον.

 

 

Με στόχο την ανασύνθεση της σχέσης μεταξύ της αρχιτεκτονικής και του περιβάλλοντος,.το Atelier MEME έστρεψε την προσοχή του στην οροφή. Η στέγη χωρίστηκε σε τέσσερα τμήματα, το καθένα στραμμένο προς το έδαφος. Στην πλευρά που βλέπει προς την μπροστινή αυλή και τον χώρο στάθμευσης, η οροφή επεκτάθηκε δραματικά, δημιουργώντας έναν ευρύχωρο υπαίθριο χώρο.

 

Weekend House

 

Ακριβώς κάτω από την οροφή, δημιουργήθηκε ένας συνεκτικός ενιαίος χώρος. Η ανώτερη κατασκευή, που αποτελείται από δοκούς και επένδυση, αφέθηκε σκόπιμα εκτεθειμένη, δημιουργώντας εντυπωσιακή αντίθεση με την κατώτερη δομή,.όπου τα δάπεδα και οι τοίχοι είναι φινιρισμένα με συμβατικά οικοδομικά υλικά. Αυτή η αντίθεση αναδεικνύει τη δυναμική φύση της οροφής,.ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί έναν χώρο που αποπνέει την αίσθηση αγκαλιάς και ασφάλειας, με ανοίγματα που εκτείνονται σε διάφορες κατευθύνσεις.

 

Weekend House

 

Ο τρόπος σχεδίασης του Weekend House κατάφερε να εκπληρώσει τις επιθυμίες του ιδιοκτήτη του,.δημιουργώντας στιγμιαίες εικόνες από τις μεταβαλλόμενες διαθέσεις της θάλασσας, την πλούσια βλάστηση των βουνών και τις μοναδικές υφές των βράχων,.ενώ το ατμοσφαιρικό κελάηδισμα των πουλιών και ο χαλαρωτικός ήχος των κυμάτων προσθέτουν ένα επιπλέον επίπεδο άνεσης και ηρεμίας στο περιβάλλον.

 

 

Φωτογραφίες: Shinkenchiku-sha, Takuya Shimosato

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada