Ingredients
- Για το πιλάφι:
- 1 1/2 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα ή bomba
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κόκκινο
- 1 μικρό ξύλο κανέλας
- 1 γαρίφαλο
- 3 κόκκους μπαχάρι
- 2 κόκκους κάρδαμο
- 4 ίνες κρόκο Κοζάνης
- 80 ml ελαιόλαδο
- 3 φλιτζάνια ζωμό κότας
- Αλάτι
- Για τη μαρμελάδα σταφίδας:
- 300 γρ. ξανθές σταφίδες
- 100 γρ. μαύρες σταφίδες
- 100 γρ. κουκουνάρι
- 30 ml κονιάκ
- 100 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 50 γρ. μέλι
- 100 ml νερό
Instructions
Για το πιλάφι
Τοποθετούμε ένα ταψί πάνω στην εστία, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πιλάφι. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον ζωμό κότας και τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε να σοτάρουμε, ανακατεύοντας.
Αφαιρούμε τα μπαχαρικά και τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC. Μαγειρεύουμε μέχρι το πιλάφι να πιει όλα τα υγρά του.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζωμό μέχρι να καραμελώσει το ρύζι μας.
Αφαιρούμε το πιλάφι από τον φούρνο και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Με μια σπάτουλα χαράζουμε και τυλίγουμε το ρύζι σε κυλίνδρους ή το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
Για τη μαρμελάδα
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, για περίπου 10’ σε χαμηλή φωτιά.
Σερβίρουμε, γαρνίροντας το πιλάφι μας με τη μαρμελάδα.
Food Photography: Theodosis Georgiadis
Food Stylist: Stavroula Foutsa





