Ingredients
- ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κόκκινο, αλεσμένο
- 300 γρ. ψωμί μπαγιάτικο, αλεσμένο
- 2 γρ. πιπέρι
- 14 γρ. αλάτι
- 1 αυγό
- 1 γρ. κύμινο
- 75 ml ελαιόλαδο
- ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
- 3 μεγάλες ντομάτες ώριμες, τριμμένες
- 150 ml ελαιόλαδο
- 1 lt νερό
- 1 κ.σ. κοφτό πελτέ ντομάτας
- 30 γρ. ζάχαρη
- 15 γρ. αλάτι
- 2 γρ. πιπέρι
- ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ
- 3 πιπεριές πράσινες κέρατο, σε φέτες
- 2 ντομάτες, σε φέτες
- 3 πατάτες μεγάλες, καθαρισμένες
Instructions
Για τα σουτζουκάκια
Σε ένα μπολ, τοποθετούμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε 10’ στο ψυγείο, να σφίξει το μείγμα, και πλάθουμε σε σουτζουκάκια 30-40 γρ. Τηγανίζουμε στο air fryer για 15’.
Για τη σάλτσα
Σε ένα κατσαρολάκι με ελαιόλαδο σοτάρουμε τον πελτέ για 2’. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι και σιγοβράζουμε, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Για τη γαρνιτούρα
Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες και τις τηγανίζουμε στο air fryer, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Αντίστοιχη διαδικασία ακολουθούμε για τις πιπεριές και τις ντομάτες.
Τοποθετούμε τις πατάτες σε πυρίμαχο σκεύος και περιχύνουμε με τη μισή σάλτσα. Σε στρώσεις, τοποθετούμε από πάνω τα σουτζουκάκια, τις πιπεριές και τις ντομάτες. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και ψήνουμε στον φούρνο, για 15’ περίπου, στους 180οC.
Food Photographer: Theodosis Georgiadis
Food Stylist: Stavroula Foutsa





