Home / Good Life  / 5+1 ταξιδιωτικοί προορισμοί για το 2022

5+1 ταξιδιωτικοί προορισμοί για το 2022

travel plans
Οι τελευταίες μέρες του χρόνου, φέρνουν προβληματισμούς. Αυτή τη χρονιά, θα σου προτείνω να πάρεις λίγο χρόνο για εσένα. Έπειτα, ίσως μπορείς να θέσεις τους στόχους σου για το 2022. Ταξιδιωτικούς και μη!

Επιχείρησε μία κλήση με τους κολλητούς. Μοιράσου τις σκέψεις και τους στόχους σου μαζί τους. Ζήτησε τους να ετοιμάσετε μαζί μία λίστα. Θυμηθείτε όσα το 2021 σας στέρησε. Δηλαδή, τα όνειρα και τα ταξίδια! 

 

Μπορείς μάλιστα να πάρεις ιδέες και από τις παρακάτω. 

 

◊ Δουβλίνο, Ιρλανδία

Δουβλίνο

 

Η πρωτεύουσα της Ιρλανδίας, είναι, παραδόξως, αρκετά μεγάλη πληθυσμιακά. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τον συνολικό πληθυσμό της. Η πλειοψηφία των κατοίκων του, μένει μόνιμα στα προάστια και όχι το ιστορικό του κέντρου. Ωστόσο, το Δουβλίνο, παραμένει ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς. 

 

Αυτό συμβαίνει επίσης, διότι είναι γνωστό, τόσο στους λάτρεις των ακαδημαϊκών γνώσεων, όσο και στους λάτρεις της μαύρης μπίρας, για το Trinity College, και το Guinness Storehouse αντίστοιχα.

 

Το ιστορικό της κομμάτι, συνδυάζεται με αυτό της σύγχρονης ζωής της Ευρώπης. Έτσι, κερδίζει μια θέση στη λίστα των προορισμών, που δεν πρέπει να χάσεις. 

 
◊ Ζανζιβάρη, Ανατολική Αφρική
ζανζιβάρη 

 

Η Ζανζιβάρη, είναι ένα τροπικό νησί στον Ινδικό Ωκεανό. Βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών της Τανζανίας, στην Ανατολική Αφρική. Προσφέρει εξαιρετικές ιστορικές, πολιτιστικές, εξερευνητικές και οικολογικές εμπειρίες. Το ιστορικό της πλαίσιο, έχει διαμορφωθεί, από τους διάφορους ταξιδιώτες που πέρασαν από αυτήν. Ανάμεσα τους, Άραβες, Ινδοί, Ευρωπαίοι, Πέρσες, ακόμα και ένα ίχνος Κινέζων.

 

Σε συνδυασμό με τις έντονες επιρροές των Σουαχίλι, η Ζανζιβάρη που βλέπετε σήμερα, είναι μοναδική από κάθε άποψη. Αυτό, την κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα νησιά της Αφρικής. 

 

◊ Πέτρα, Ιορδανία

Πέτρα

 

Η Πέτρα, ή αλλιώς χαμένη πόλη των Ναβαταίων της Ιορδανίας, είναι αδιαμφισβήτητα, από τα πιο ξεχωριστά μέρη που μπορείς να επιλέξεις. Πιστεύεται, ότι η τοποθεσία, κατοικήθηκε για πρώτη φορά τον 4º αιώνα π.Χ., από την αραβική φυλή των Ναβαταίων. Ονομάζεται και Ροδοκόκκινη πόλη και ανακαλύφθηκε μόλις το 1812, από τον Ελβετό περιηγητή Γιόχαν Λούντβιχ Μπέργκχαρντ. 

 

Ανήκει στα 7 Θαύματα του Σύγχρονου Κόσμου και ανακηρύχθηκε ως μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, από την UNESCO .

 

◊ Μέριδα, Μεξικό

Μέριντα

 

Η Μέριδα , είναι η μεγαλύτερη αποικιακή πόλη και πρωτεύουσα της μεξικανικής πολιτείας της χερσονήσου Γιουκατάν, του Μεξικού. Χτίστηκε πριν από 500 χρόνια, από μία φυλή των Μάγια, που ονομάζεται Tho. Θεωρείται ως μία, από τις ασφαλέστερες πόλεις του Μεξικού και ψηφίστηκε ως Πολιτισμική Πρωτεύουσα από τους Αμερικανούς. Αυτό έγινε εξαιτίας της ποικιλομορφίας της στην τέχνη, την αρχιτεκτονική και το φαγητό. 

 

◊ Αλάσκα

 

Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι όλοι έχουμε περάσει μια δύσκολη χρονιά. Αυτός, είναι ένας επιπλέον λόγος για να επισκεφτείς την Αλάσκα. Είναι η κατάλληλη επιλογή για να σε βοηθήσει να αφυπνιστείς και να σε ανανεώσει. Αυτό θα συμβεί με έναν εντελώς παράδοξο και αντιφατικό τρόπο. Κάνοντάς σε να αισθανθείς μικρός και αλλάζοντάς σου τον τρόπο σκέψης. Αυτό το φαινόμενο, είναι γνωστό, ως “Alaska factor” (Παράγοντας της Αλάσκας). Η αίσθηση, δηλαδή, ότι η Αλάσκα μοιάζει ατελείωτη.

 

Θα αναγνωρίσεις αμέσως την αίσθηση αυτή όταν βρεθείς να οδηγείς σε έναν αυτοκινητόδρομο για ώρες, ανάμεσα στα μαγευτικά της τοπία και συνειδητοποιήσεις πόσο μικρή είναι η έκταση, που έχεις καταφέρει να καλύψεις πραγματικά. 

 

Άσε λοιπόν, την Αλάσκα να σε αφυπνίσει και να σε ανανεώσει, με έναν ανεπανάληπτο τρόπο. 

 

 

Και αν πάλι οι παραπάνω επιλογές δε σε κάλυψαν, μπορείς να σκεφτείς και την Procida (Πρότσιντα και όχι Προτσίντα!), η οποία ανακηρύχθηκε και σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ιταλίας για το 2022.

procida cultura italiana

 

Η Πρότσιντα, είναι ένα πανέμορφο νησί και μάλιστα το μικρότερο κατοικημένο, στον κόλπο της Νάπολης. Είναι ένα από τα τρία νησιά σε αυτό το σημείο, ανάμεσα στην Ίσκια και το Κάπρι. Παρότι είναι το λιγότερο δημοφιλές, αξίζει σίγουρα να το επισκεφτείς. Μάλιστα, στο νησί, έχουν γίνει και γυρίσματα της ταινίας ο ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϊ.

 

Επιπλέον, είναι το πρώτο Ιταλικό νησί, που επιλέχτηκε ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα για το επερχόμενο έτος.   

 

Εδώ , θα βρεις μία λίστα εναλλακτικών προορισμών, για το 2022

 
Μη βιαστείς να επιλέξεις, κάνε ένα call με τους κολλητούς και διάλεξε με ψυχραιμία.

 

[email protected]

“But how could you live and have no story to tell?” ― Fyodor Dostoevsky, White Nights