Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Χουρμάς, ένα “πολύτιμο” φρούτο για τη διατροφή σου

Χουρμάς, ένα “πολύτιμο” φρούτο για τη διατροφή σου

O χουρμάς είναι ένα εξωτικό φρούτο με πολλά οφέλη για τον οργανισμό μας, ειδικά όταν βρισκόμαστε σε φάση διατροφής.

Με καταγωγή από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, ο χουρμάς είναι ένα εξωτικό φρούτο που πρέπει σίγουρα να. εντάξεις στη διατροφή σου, αν θες να χαρίσεις στον οργανισμό σου τα πολλαπλά οφέλη του!

 

Ο χουρμάς μπάινει στις πρώτες θέσεις, όταν ακολουθούμε μια υγιεινή διατροφή, αφού διαθέτει φυτικές ίνες,. αντιοξειδωτικά, αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές φυτικές ενώσεις.

 

Αν και έχουν αρκετά γλυκιά γεύση, και ακριβώς γι’ αυτό μπορούν να αντικαταστήσου έυκολα ένα γλυκό με πολλή ζάχαρη,.έχουν πολύ χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, χωρίς να επηρεάζουν αρνητικά το σάκχαρο στο αίμα. 

 

Θεωρούνται σημαντική πηγή φυτικών ινών, με σχεδόν 7-8 γραμμάρια φυτικών ινών ανά 100 γραμμάρια, βοηθώντας. έτσι στη μείωση του λίπους, της υπέρτασης, της υψηλής αρτηριακής πίεσης και της κακής χοληστερόλης. 

 

Έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και, άρα, δρουν προστατευτικά απέναντι στον καρκίνο και τον διαβήτη, ενώ οι. αντιοξειδωτικές ιδιότητές τους προστατεύουν τα κύτταρα και συμβάλλουν στη μακροζωία.

 

 

Ο χουρμάς περιέχει ασβέστιο και μαγνήσιο, απαραίτητα συστατικά για γερά οστά και, άρα, για την οστεοπόρωση, ενώ οι φαινολικές ενώσεις και τα αντιοξειδωτικά του φρούτου, όπως οι ανθοκυανίνες, το φερουλικό οξύ,το. πρωτοκατεχουϊκό οξύ και το καφεϊκό οξύ προστατεύουν την καλή λειτουργία του εγκεφάλου.

 

Το “πολύτιμο” φρούτο είναι ιδανικό για σνακ αντί για γλυκό, αφού  έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυσικά σάκχαρα και. μας χαρίζει ενέργεια. Παράλληλα, όμως, έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, δηλαδή δεν επηρεάζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. 

 

 

Ιδέες για σνακ

Μπορείς να ανοίξεις τον χουρμά και να τον γεμίσεις με φυστικοβούτυρο ή κάποιο άλλο βούτυρο καρπών, να τον. βάλεις μέσα στο γιαούρτι, ή να τον μουλιάσεις και να τον πολτοποιήσεις, φτιάχνοντας τις δικές σου μπάρες ενέργειας.

 

Φυσικά, πάντα το νόστιμο αυτό φρούτο μπορεί να φαγωθεί και σκέτο!

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath