Home / Wellness  / Health  / Τσάι βοτάνων: Το μυστικό για έναν ήρεμο και ποιοτικό ύπνο

Τσάι βοτάνων: Το μυστικό για έναν ήρεμο και ποιοτικό ύπνο

τσάι βοτάνων
Ένα βραδινό τελετουργικό για έναν ξεκούραστο ύπνο.

 

Η κακή ποιότητα ύπνου ή, ακόμα, και η αϋπνία αποτελούν ένα συνηθισμένο φαινόμενο, που πολλοί από εμάς έχουμε βιώσει -έστω και για ένα μικρό χρονικό διάστημα της ζωής μας.

 

Οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής σε συνδυασμό με το άγχος και το στρες, η λήψη φαρμάκων,.οι χρόνιες ψυχολογικές παθήσεις, η υπερβολική κατανάλωση καφέ, αλλά και οι στομαχικές διαταραχές είναι μόνο μερικές από τις αιτίες που προκαλούν τις μακρές και ανυπόφορες άγρυπνες νύχτες. Η κακή ποιότητα ύπνου έχει ως βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα την έντονη κούραση, την ευερεθιστότητα,.καθώς και την απώλεια συγκέντρωσης καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ μακροπρόθεσμα επηρεάζει τη μνήμη, αυξάνει τις πιθανότητες της νόσου Alzheimer, ενώ επηρεάζει γενικότερα τη δημιουργικότητα και τις γνωστικές διεργασίες του εγκεφάλου. Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν αρκετές μέθοδοι.που δημιουργούν μία υγιή βραδινή ρουτίνα, οποία με τη σειρά της μπορεί να δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον για έναν ήρεμο και ποιοτικό ύπνο. Μία από εκείνες αποτελεί το τσάι βοτάνων.

 

Χάρη στις ιδιότητές του, ένα τσάι από βότανα αποτελεί το ιδανικό βραδινό ρόφημα. Και αυτό γιατί όχι μόνο βοηθά στην πέψη και εξασφαλίζει τη σωστή ενυδάτωση, αλλά.έχει τη δυνατότητα να προάγει την ξεκούραση, βοηθώντας μας να χαλαρώσουμε. Είναι γνωστό ότι ένα φλιτζάνι τσάι μπορεί να μας προσφέρει μία στιγμή αυτοφροντίδας, χαλαρώνοντάς μας μετά από μία άκρως κουραστική ημέρα. Το τσάι βοτάνων -είτε το καταναλώνουμε ζεστό είτε κρύο- διαθέτει μια ηρεμιστική επίδραση και λειτουργεί ως.ένα φυσικό τελετουργικό αυτοφροντίδας, προωθώντας τη χαλάρωση και τον ποιοτικό ύπνο.

 

Αν, λοιπόν, αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον ύπνο, μπορείτε στη βραδινή σας ρουτίνα να αντικαταστήσετε ένα ποτήρι νερό με ένα ποτήρι τσάι βοτάνων.

 

Τσάι μέντας: Γνωστά για τα πεπτικά οφέλη τους, τα τσάι με μέντα μπορούν να ηρεμήσουν το στομάχι, προάγοντας την πέψη του βραδινού σας γεύματος, καθιστώντας το την τέλεια επιλογή για μετά το δείπνο.

 

Εκχύλισμα λεμονιού ή λεβάντας: Τα συγκεκριμένα εκχυλίσματα.προάγουν τα συναισθήματα χαλάρωσης και ηρεμίας και βοηθούν στη μείωση του άγχους και της έντασης, προετοιμάζοντας.το σώμα σας για έναν ξεκούραστο βραδινό ύπνο.

 

Τσάι με ginger: Χάρη στις αντιφλεγμονώδεις.και αγγειοδιασταλτικές του ιδιότητες, το τσάι με ginger βοηθά στην πέψη και στην πρόληψη της καούρας, συμβάλλοντας.σε έναν ποιοτικό και ήρεμο ύπνο.

 

Εγχύλισμα κανέλας και κουρκουμά: Παρέχει.αντιφλεγμονώδη οφέλη, βοηθά στην πέψη και ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος.

 

Χαμομήλι: Ένα από τα πιο γνωστά.τσάι βοτάνων, που προάγει τη χαλάρωση και την ηρεμία. Το τσάι με χαμομήλι βοηθάει στην πέψη, προωθεί τη χαλάρωση και βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου. Αποτελεί ένα φυσικό ηρεμιστικό, που μπορεί επίσης να καταπραΰνει μικρά.πεπτικά προβλήματα όπως η δυσπεψία και τα αέρια, καθιστώντας το μια ευέλικτη και ευεργετική επιλογή.

 

Αν τα προβλήματα ύπνου εξακολουθούν να σας ταλαιπωρούν, καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας.

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada