Home / Cozyhome  / Architecture  / Το noa* ανανεώνει το Falkensteiner Family Resort Lido

Το noa* ανανεώνει το Falkensteiner Family Resort Lido

Falkensteiner Family Resort Lido
Το noa* κλήθηκε να αναλάβει το έργο του επανασχεδιασμού του οικογενειακού ξενοδοχείου Falkensteiner Family Resort Lido, στην κοιλάδα Pustertal των Άλπεων. Το αρχιτεκτονικό γραφείο κατάφερε να εκσυγχρονίσει το κτήριο,.χωρίς αυτό να χάσει την ταυτότητά του, ενισχύοντάς το από άποψη αισθητικής, βιωσιμότητας και υπηρεσιών.

 

Το Falkensteiner Family Resort Lido ακολουθεί μία μακρά ιστορία στον χώρο της φιλοξενίας. Ιδρυμένο το 1957 από την οικογένεια Falkensteiner, το ξενοδοχείο λειτουργούσε πάντοτε με βάση την αξία της οικογένειας. Στόχος του έργου ήταν η προσθήκη νέων χώρων και λειτουργιών,.που θα ενίσχυαν τη φιλοσοφία του ξενοδοχείου, αλλά και θα έδιναν μία σύγχρονη πνοή, συνθέτοντας έναν χώρο,.όπου οι μικροί επισκέπτες θα έπαιζαν ανέμελοι, ενώ οι γονείς θα απολάμβαναν την απόλυτη εμπειρία χαλάρωσης και ηρεμίας.

 

Falkensteiner Family Resort Lido

Falkensteiner Family Resort Lido

 

Θέλαμε να ενώσουμε το παλιό και το νέο σε ένα ενιαίο σύνολο”, εξηγεί αρχιτέκτονας Andreas Profanter. “Η νέα στέγη μάς επέτρεψε να συνδέσουμε τα διάφορα κτήρια του συγκροτήματος και τα συνδέσουμε με τη γύρω φύση. Επίσης, μας επέτρεψε να επενδύσουμε σε νέους χώρους,.όπως η πίστα του σκι, που εμπλουτίζουν τις εμπειρίες της οικογένειας”.

 

Η οροφή που σχεδιάστηκε από την ομάδα των noa* εκτείνεται σε μήκος 300 μέτρων σε μια έκταση 4.900 τετραγωνικών μέτρων και φτάνει σε ύψος τα 18 μέτρα στο κέντρο της. Είναι ένα άκρως καινοτόμο στοιχείο από άποψη σχήματος, μεγέθους και υλικών. Η στέγη οδηγεί σε ένα μονοπάτι, όπου οι επισκέπτες είναι ελεύθεροι να απολαύσουν έναν ευχάριστο περίπατο,.ο οποίος καταλήγει σε ένα πάρκο αναψυχής.

 

Falkensteiner Family Resort Lido

 

Φέραμε, στην κυριολεξία, τη φύση επάνω στη στέγη”, προσθέτει ο Andreas Profanter. “Στόχος ήταν να ενισχυθεί η σύνδεση μεταξύ του κτηρίου και του τοπίου, χωρίς τα στοιχεία αυτά να καταλαμβάνουν περαιτέρω έκταση. Έτσι, δημιουργήθηκε και ένας νέος τρόπος σκέψης για τη βιωσιμότητα”.

 

Για να διατηρήσει τον ιστορικό χαρακτήρα του ξενοδοχείου, το noa* δημιούργησε έναν τεχνητό λόφο,.κατά μήκος της όχθης, κάτω από τον οποίο βρίσκεται το spa για ενήλικες, ενώ η μεγάλη νέα σκεπαστή πισίνα υπερχείλισης δίνει.στους επισκέπτες την αίσθηση ότι βυθίζοντας στα άδυτα της φύσης.

 

Falkensteiner Family Resort Lido

 

Κάθε αλλαγή έγινε με γνώμονα τη διατήρηση της family friendly φιλοσοφίας του Falkensteiner Family Resort Lido. Όπως εξηγεί και η interior designer Barbara Runggatsche, όπως και με τους εξωτερικούς χώρους, έτσι και η εσωτερική σχεδίαση καθοδηγήθηκε από τη.μία πλευρά με στόχο τόσο τη δημιουργία μίας kid friendly ατμόσφαιρας, όσο και με την αναφορά στο φυσικό περιβάλλον που περιβάλλει το θέρετρο”.

 

 

Photo credits: ©Alex Filz

noa.network

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada