Home / Family  / ”Το Καπλάνι της Βιτρίνας” στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

”Το Καπλάνι της Βιτρίνας” στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το θρυλικό “Καπλάνι της Βιτρίνας”της Άλκης Ζέη έρχεται στην Κεντρική Σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης από τον Οκτώβριο 2024.

Το έργο-σταθμός στη λογοτεχνία για παιδιά και εφήβους, το “Καπλάνι της Βιτρίνας”, έχοντας λάβει πλήθος διεθνών. διακρίσεων, καθώς κυκλοφορεί σε 39 ξένες εκδόσεις, μεταφρασμένο σε 22 διαφορετικές γλώσσες, συμπλήρωσε. πρόσφατα 60 χρόνια από την πρώτη του κυκλοφορία.

 

Έρχεται τη νέα θεατρική σεζόν στην Κεντρική Σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, για να αφηγηθεί τη συναρπαστική ιστορία του, που λατρεύτηκε από γενιές αναγνωστών. Την ιστορία του ανθρώπου προς την κατάκτηση της. ελευθερίας του.Καπλάνι

 

Πρόκειται για μία παραγωγή του πολιτιστικού οργανισμού “Λυκόφως”, για θεατές 5 ετών και άνω, που θα διαρκέσει από. τις 13 Οκτωβρίου 2024 μέχρι και τον Απρίλιο του 2025, κάθε Κυριακή για το κοινό και τις καθημερινές για τα σχολεία. 

 

 

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Καλοκαίρι. Η μαγική εποχή των παιδιών. Θάλασσα, παιχνίδι, εξερευνήσεις και ατέλειωτες νύχτες με μαγικές ιστορίες. κάτω απo τ’ αστέρια. Μια παρέα παιδιών στο Λαμαγάρι της Σάμου, θα ζήσει μια περιπέτεια που θα αλλάξει τη ζωή τους για πάντα.

 

Η δικτατορία του Μεταξά στις 4 Αυγούστου του 1936, θα οδηγήσει τα παιδιά να πάρουν μέρος σε μυστικές αποστολές για. να βοηθήσουν τον ξάδερφο της Μέλιας και της Μυρτώς, τον Νίκο, που είναι φοιτητής και κινδυνεύει με φυλακή. Ο Νίκος κρύβεται στο Μύλο με το σπασμένο φτερό μέχρι να μπορέσει να διαφύγει στην Ισπανία που γίνεται εμφύλιος  πόλεμος. και να πολεμήσει για την Δημοκρατία. Όσο δύσκολα όμως κι αν είναι τα πράγματα τα παιδιά έχουν τη βοήθεια ενός τίγρη που βρίσκεται μέσα σε μια βιτρίνα στο σαλόνι του σπιτιού της Μέλιας και της Μυρτώς. Το Καπλάνι-όπως λένε τον τίγρη. στη Σάμο-  έχει την ικανότητα να ζωντανεύει μέσα από τις ιστορίες που τους διηγείται ο Νίκος και όταν χρειαστεί, με το. δικό του μαγικό τρόπο να παίρνει μέρος στις δύσκολες αποστολές των παιδιών να τα βοηθάει και  να τα προστατεύει.Καπλάνι

 

Το καπλάνι της βιτρίνας είναι μια ιστορία για την συναρπαστική πορεία που ακολουθούν όλα τα ζωντανά πλάσματα,. άνθρωποι και ζώα, για να ζήσουν έτσι όπως είναι φτιαγμένα από την φύση: Ελεύθερα.

 

Κι αυτό για να συμβεί πρέπει να υπάρχει δημοκρατία ακόμα κι αν χρειαστεί να παλέψουμε γι’ αυτήν. Για να μπορούμε κάθε βράδυ πριν κοιμηθούμε στην ερώτηση ΕΥ-ΠΟ; ή ΛΥ-ΠΟ; Να απαντάμε ΕΥ-ΠΟ! ΕΥ-ΠΟ!

 

“Αν διάλεξα να γράψω για παιδιά είναι γιατί θέλησα να αποτυπώσω όσα σημαντικά έζησε η γενιά μου, που φοβάμαι ότι θα ξεχαστούν όταν θα έχουμε φύγει εμείς”

Άλκη Ζέη

 

Κρατήσεις για σχολεία και συλλόγους : 210 3803197, 6948727275
(επικοινωνία Δευτέρα έως Παρασκευή 09.00 – 14.00)

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath