Home / Good Life  / Τοσκάνη: Εκεί που τα ταξιδιωτικά όνειρα γίνονται πραγματικότητα!

Τοσκάνη: Εκεί που τα ταξιδιωτικά όνειρα γίνονται πραγματικότητα!

Ένας ακόμα ονειρεμένος προορισμός που βρίσκεται στην Ιταλία! Η Τοσκάνη είναι για κάθε εποχή και κάθε γούστα… Ακόμα να την επισκεφτείτε;

 

Υπάρχει κάτι μοναδικό με την Ιταλία. Όπου και αν βρεθείς νιώθεις ότι είσαι στον παράδεισο επί γης. Έχοντας ταξιδέψει σε κάποιες από τις εκπληκτικές πόλεις της, ανυπομονώ να την ανακαλύψω ολόκληρη! Στην κορυφή της bucket list Ιταλία είναι η Τοσκάνη. Πολλοί τη χαρακτηρίζουν ως επίγειο παράδεισο, ιδανικό για κάθε εποχή. Ότι φωτογραφία και αν δω το σκηνικό που δημιουργείται σε αυτήν την πόλη μοιάζει να είναι βγαλμένο από κάποιο παραμύθι! Η φύση συναντά τη μεσαιωνική αρχιτεκτονική και μας ταξιδεύει σε παλαιότερες εποχές!

 

 

Η αλήθεια είναι ότι αξίζει να νοικιάσετε αυτοκίνητο, καθώς δε θα την απολαύσετε όπως της αξίζει. Θα περιηγηθείτε κυρίως στο κομμάτι γύρω από τη Σιένα και αν θέλετε μπορείτε να συνδυάσετε το ταξίδι και με κάποια άλλη περιοχή, όπως π.χ. Φλωρεντία που είναι μαγική! Η Τοσκάνη συνδυάζει τέλεια την απόλαυση των ονειρεμένων τοπίων με την ξεκούραση που προσφέρει η γαλήνη της φύσης. Θα κάνετε συνεχώς βόλτες μέσα στο πράσινο και τα μεσαιωνικά κτίρια και θα νιώθετε ότι ανήκετε σε κάποιο πίνακα της αναγεννησιακής περιόδου.

Και αυτό κυρίως γιατί εκεί δημιουργούσαν οι μεγάλοι ζωγράφοι εκείνης της περιόδου. Η Σιένα είναι το ιστορικό κέντρο, αλλά πρέπει σίγουρα να ανακαλύψετε τα γύρω χωριά. Μερικά από αυτά είναι τα εξής: Montalcino, Pienza, Montichiello, Montefioralle, Montepulciano, San Giovanni D’ Asso και το πιο διάσημο το San Gimignano. Μην ξεχνάτε κάτι πολύ σημαντικό για τη συγκεκριμένη πόλη της Ιταλίας. Είναι παγκοσμίως γνωστή για τις μοναδικές εμπειρίες οίνου και φαγητού που προσφέρει. Απολαύστε όσες περισσότερες μπορείτε!

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.