Home / Lifestyle  / Cozy Views  / Τι μπορείς να μάθεις από έναν Ολυμπιονίκη; Την ίδια τη ζωή!

Τι μπορείς να μάθεις από έναν Ολυμπιονίκη; Την ίδια τη ζωή!

Πέρα από τις νίκες, τις ήττες και τα μετάλλια, αυτό που κάνει κάποιον Ολυμπιονίκη είναι η στάση του απέναντι στην ίδια τη ζωή.

Αυτές τις μέρες όλα τα φώτα είναι στραμμένα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, με την κάθε χώρα να αγωνιά για τις επιδόσεις των αθλητών της. Ολυμπιονίκη

 

Θα μπορούσε να πει κανείς, ίσως, ότι η Ελλάδα δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς -αυτό τουλάχιστον άκουγα να σχολιάζεται σε μία παρέα- αλλά αυτό δεν ήταν σίγουρα η αφορμή για να γραφτεί αυτό το άρθρο. 

 

Θα ομολογήσω ότι δεν είμαι το κατάλληλο άτομο για να σχολιάσει τα τεκτενόμενα των Ολυμπιακών. Δεν ξέρω ακριβώς τις επιδόσεις καθε αθλητή και παρακολουθώ σε δεύτερο χρόνο τις δηλώσεις τους, μετά από το κάθε αγωνιστικό τους εγχείρημα.

Ολυμπιονίκη

Χθες παρακολουθούσα τις δηλώσεις δύο εξαιρετικών αθλητριών, της Άννας Ντουντουνάκη και της Άννας Κορακάκη, μετά τον αποκλεισμό τους. Δεν έκρυψαν τα δάκρυά τους, δεν προσπάθησαν να καλύψουν με ένα ψεύτικο χαμόγελο την απογοήτευσή τους. 

 

Η Άννα Ντουντουνάκη μίλησε για θυσίες, για τους ανθρώπους της, τη ματαίωση που ένιωσε εκείνα τα λίγα λεπτά, για τα οποία όμως δούλευε και προσπαθούσε πολύ καιρό με κάθε κόστος. “Δεν ξέρω τι έγινε και δεν βγήκε αυτό που ήθελα, στεναχωριέμαι πολύ, αλλά έχω έρθει συνειδητοποιημένη και μπορώ να προχωρήσω παρακάτω τώρα.”

 

Η Άννα είπε ακριβώς αυτό που μπορεί κανείς να νιώθει καθημερινά σε αυτή τη ζωή. Δεν βγαίνει πάντα αυτό που θέλουμε, ίσως και αυτό να συμβαίνει τις περισσότερες φορές. Οι ματαιώσεις μπορεί να είναι πιο πολλές από τις επιτυχίες. Το θέμα είναι πόσο συνειδητοποιημένοι είμαστε γι’ αυτό και αν μπορούμε να προχωρήσουμε παρακάτω. 

 

Γιατί και η ίδια η ζωή πρωταθλητισμός είναι, με αφετηρίες, τερματισμούς, νίκες, ήττες. Το θέμα είναι τι κάνεις με όλα αυτά. Αν λυγίζεις στην πρώτη “αποτυχία”, αν επαναπαύεσαι στις “δάφνες” σου, αν προχωράς με τραυματισμένο σώμα ή ψυχή.Ολυμπιονίκη

 

 

 

Ένας Ολυμπιονίκης έχει να σου μάθει τόσα πολλά…

 

Η Αμερικανίδα Allyson Felix είναι μία κορυφαία αθλήτρια στίβου, μα πάνω απ’ όλα είναι μία μάνα που κατάφερε  χάρη.στις ενέργειές της να δημιουργηθεί ο πρώτος παιδικός σταθμός για τις αθλήτριες που θα μετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

 

Η ίδια έχει συμμετάσχει σε 5 ολυμπιακές διοργανώσεις, έχει κατακτήσει συνολικά 11 ολυμπιακά μετάλλια, 5 ατομικά και 6. από σκυταλοδρομίες, είναι η πιο διακεκριμένη αθλήτρια του στίβου στην ιστορία των Αγώνων, μα αν τη ρωτήσεις ποιο είναι το μεγαλύτερό της κατόρθωμα και η έμπνευσή της, θα σου δείξει την κόρη της.

 

 

Η Ολυμπιονίκης απέδειξε ότι στη ζωή αγωνιζόμαστε με όλη μας τη δύναμη για τα πιστεύω μας. Όταν οι χορηγοί της ζήτησαν να μειώσουν το συμβόλαιό της επειδή έγινε μητέρα, η ίδια αρνήθηκε και έφτιαξε τη δική της εταιρεία. 

 

Η επίσης Αμερικανίδα πρωταθλήτρια της ενόργανης και Ολυμπιονίκης, Simone Biles, δε δίστασε να απέχει από τους. τότε Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, εξαιτίας της κακής ψυχολογικής κατάστασής της. 

 

Ντράπηκε να το εκφράσει δημοσίως; Όχι. Τα παράτησε; Όχι. Μάλιστα, επέστρεψε πιο δυναμικά από ποτέ στους. Ολυμπιακούς του Παρισιού, καθηλώνοντας με τις επιδόσεις της και ανεβαίνοντας στην κορυφή της βαθμολογίας.

 

 

Τα παραδείγματα των Ολυμπιονικών που μας εμπνέουν είναι αμέτρητα. Προσωπικά, αυτό που θα κρατάω πάντα σε κάθε νέα. διοργάνωση είναι όσα οι αθλητές θα μου μαθαίνουν από την αρχή: ότι η ζωή παραμένει ένας αγώνας, μα σημασία έχει πώς εσύ αποφασίζεις να ξεκινάς και να τερματίζεις. Ξανά και ξανά.

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath