Home / Wellness  / Mind  / Τελικά, τα ετερώνυμα έλκονται;

Τελικά, τα ετερώνυμα έλκονται;

ετερώνυμα
Πόσες φορές έχεις ακούσει τη φράση “τα ετερώνυμα έλκονται”; Σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής, οι ομώνυμοι πόλοι απωθούνται και οι ετερώνυμοι έλκονται. Αυτός ο νόμος δεν άργησε να μετατραπεί για πολλούς σε ένα είδος κοσμοθεωρίας, κάνοντάς μας να χρησιμοποιούμαι τη φράση μεταφορικά,.υποδεικνύοντας ότι ακόμα και οι πιο αταίριαστοι άνθρωποι μπορούν να αποκτήσουν μία θυελλώδη σχέση μεταξύ τους.

 

Η σύγχρονη επιστήμη κατάφερε να διαχωρίσει τους νόμους της φυσικής από τις διαπροσωπικές μας σχέσεις,.καταρρίπτοντας την πεποίθηση ότι δύο εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι μπορούν να δημιουργήσουν μία ερωτική σχέση. ετερώνυμα 

 

Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature Human Behaviour, επιβεβαιώνει αυτό που προσπαθούσαν να αποδείξουν μελέτες για δεκαετίες: να διαψεύσουν το ρητό ότι “τα ετερώνυμα έλκονται”. Για τη διεξαγωγή της μελέτης, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από προηγούμενες έρευνες, σε συνδυασμό με δικά τους, νέα δεδομένα.

 

“Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι οι εξωστρεφείς άνθρωποι έλκονται από τους εσωστρεφείς και το αντίθετο. Στην πραγματικότητα, οι εξωστρεφείς είναι πιθανότερο να καταλήξουν σε μία σχέση με κάποιον εξωστρεφή, παρά με κάποιον εσωστρεφή άνθρωπο”,.ανέφερε η Tanya Horwitz, υποψήφια διδάκτορας στο Τμήμα Ψυχολογίας και Νευροεπιστήμης και του Ινστιτούτου για τη Συμπεριφορική Γενετική (IBG).

 

 
Τα ευρήματα των επιστημόνων έφεραν στην επιφάνεια τις ενδεχόμενες κοινωνικοπολιτικές και γενετικές συνέπειες των αποτελεσμάτων της έρευνας.

 

Οι συγγραφείς σημειώνουν ότι τα ζευγάρια μοιράζονται χαρακτηριστικά για διάφορους λόγους: μερικοί μεγαλώνουν στην ίδια περιοχή και.άλλοι μπορεί να έλκονται από άτομα που τους μοιάζουν. Ωστόσο, ανάλογα με την αιτία, μπορεί να υπάρξουν και οι αντίστοιχες συνέπειες.

 

Για παράδειγμα, εξηγεί η Horwitz, εάν οι κοντοί άνθρωποι είναι πιο πιθανό να παράγουν απογόνους με κοντούς ανθρώπους και οι ψηλοί με ψηλούς, θα μπορούσε να υπάρξει μία ανομοιομορφία στις μεταγενέστερες γενιές. Το ίδιο ισχύει για ψυχιατρικά, ιατρικά ή άλλα χαρακτηριστικά. Ωστόσο, εκτός από τις γενετικές επιπτώσεις, μπορεί να δημιουργηθεί και κοινωνικό χάσμα. Για παράδειγμα, κάποιες μικρές προηγούμενες μελέτες υπέδειξαν.ότι οι άνθρωποι στις ΗΠΑ είναι πιθανότερο να δημιουργήσουν οικογένεια με άτομα με παρόμοιο μορφωτικό υπόβαθρο – μια τάση που, ορισμένοι θεωρούν,.θα μπορούσε να διευρύνει το κοινωνικοοικονομικό χάσμα.

 

Κλείνοντας, ο Horwitz σημείωσε ότι οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα της έρευνας,.προκειμένου να μάθουν περισσότερα για τις ανθρώπινες σχέσεις, αλλά και για την επιλογή των ερωτικών τους συντρόφων.

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada