Home / Wellness  / Mind  / Τελικά, οι νέοι προτιμούν να είναι single;

Τελικά, οι νέοι προτιμούν να είναι single;

single
Σύμφωνα με τα φετινά στοιχεία της EuroStat, τα ποσοστά των ζευγαριών που επιλέγουν να προχωρήσουν σε γάμο ολοένα και μειώνονται παγκοσμίως. Πράγματι, οι νέες γενιές δείχνουν να προτιμούν να είναι single,.σε σύγκριση με τις παλαιότερες, γεγονός που έρχεται να αποδείξει μία νέα έρευνα.

 

Πρόσφατη μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Personality and Social Psychology Bulletin, προσπάθησε να ρίξει φως στην τάση της νέας γενιάς να προτιμά να είναι single. Πιο συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι οι νεαροί ενήλικες, που γεννήθηκαν μεταξύ 2001.και 2003, όχι μόνο έχουν μεγαλύτερη τάση να είναι singles, αλλά τους ικανοποιεί περισσότερο η εργένικη ζωή τους,.σε σύγκριση με εκείνους που γεννήθηκαν την προηγούμενη δεκαετία.

 

Προτού διεξάγουν και επίσημα την έρευνα, οι μελετητές παρακινήθηκαν από μερικές αξιοσημείωτες τάσεις της κοινωνίας. Η μείωση των ποσοστών γάμου, η αύξηση των ποσοστών των διαζυγίων, αλλά και ο αυξανόμενος αριθμός νοικοκυριών με ένα άτομο,.ήταν στοιχεία που αποτέλεσαν καίριο σημείο αναφοράς για την πραγματοποίηση της μελέτης.

 

 

“Σε σύγκριση με τη γενιά των παππούδων μας, οι άνθρωποι σήμερα παντρεύονται λιγότερο.συχνά και αντιμετωπίζουν υψηλότερα ποσοστά διαζυγίων”, ανέφερε η συγγραφέας της μελέτης, Tita Gonzalez Avilés. “Ταυτόχρονα, διαφορετικές μορφές σχέσεων, όπως οι ανύπαντρες σχέσεις,.η συμβίωση και η εργένικη ζωή, έχουν γίνει πιο αποδεκτές. Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν οι ελεύθεροι νιώθουν όντως πιο ικανοποιημένοι”.

 

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η ομάδα ανθρώπων που γεννήθηκε μεταξύ 2001-2003.σημείωσε υψηλότερο ποσοστό singles (47%) σε σύγκριση με την ομάδα που γεννήθηκε νωρίτερα, μεταξύ 1991-1993.

 

“Το να είσαι single αλλάζει με την πάροδο του χρόνου — ειδικά για τους νεότερους ανθρώπους”,.ανέφερε ο Gonzalez Avilés, συγγραφέας της μελέτης. “Σήμερα, οι νέοι όχι μόνο είναι πιο συχνά ελεύθεροι από ό,τι πριν από δέκα χρόνια, αλλά και πιο ικανοποιημένοι με το να είναι ελεύθεροι”.

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada