Home / Good Life  / Ταξιδιώτης ή τουρίστας; Δες σε ποια κατηγορία ανήκεις!

Ταξιδιώτης ή τουρίστας; Δες σε ποια κατηγορία ανήκεις!

Ταξιδιώτης

Ο διαχωρισμός ταξιδιώτης VS τουρίστας είναι κάτι που συζητιέται συχνά. Σε ποια ομάδα πιστεύετε ότι ανήκετε και πώς έχουν διαχωριστεί;

 

Σύμφωνα με τη Merriam- Webster ο τουρίστας (team A) είναι αυτός που έχει ως σκοπό την αναψυχή ή τον πολιτισμό. Tαξιδιώτης ( team B) είναι αυτός που ταξιδεύει συχνά και θέλει να “βυθιστεί” στον λαό του προορισμού που επισκέπτεται. Υπάρχουν κάποιοι που έχουν τα χαρακτηριστικά της μίας κατηγορίας και κάποιοι που βρίσκονται κάπου στη μέση. Παρακάτω θα αναλύσουμε τα χαρακτηριστικά της κάθε ομάδας για να ανακαλύψετε ποια είναι η δική σας ιδιότητα!

Tourist or Traveler?

Όσοι ανήκουν στην πρώτη ομάδα αναζητούν ευχαρίστηση και περιήγηση στα βασικά αξιοθέατα και προτιμούν έναν οδηγό. Επιθυμούν να μάθουν τις βασικές γνώσεις ενός τόπου και να δείξουν ότι ήταν εκεί και να ανακαλύψουν όσα είναι basic και όσα τους μετέφεραν ότι είναι must. Από την άλλη πλευρά οι ταξιδιώτες κάνουν προσεκτική και προσωπική έρευνα, ένα δικό τους πρόγραμμα για το τι θα επισκεφτούν στο ταξίδι τους. Αλληλεπιδρούν με την τέχνη, τον προορισμό και τον λαό και μελετούν πριν και μετά την ιστορία του.

Το δεύτερο χαρακτηριστικό τους αναφέρεται στη γαστρονομία! Οι ταξιδιώτες θέλουν να δοκιμάσουν ότι προσφέρει η τοπική κουζίνα, κάνοντας σχετική έρευνα με εστιατόρια, brunch κτλπ. Ωστόσο, οι τουρίστες δε βγαίνουν από την comfort zone τους και τις σχεδόν πάντα φορές κινούνται σε γνωστά γευστικά μονοπάτια, επιλέγοντας δημοφιλείς αλυσίδες τροφίμων.

Συνεχίζοντας, οι ταξιδιώτες επιθυμούν να γνωρίσουν τους ντόπιους, την παράδοση, τα έθιμα και τον τρόπο ζωής και να ακούσουν ιστορίες τους. Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και στην τοπική γλώσσα! Από την άλλη πλευρά, οι τουρίστες έχουν ως πρωταρχικό ενδιαφέρον να περάσουν ποιοτικό χρόνο με όσους τους συνόδευσαν σε αυτό το ταξίδι. Φυσικά θα επιλέξουν μόνο τα αγγλικά ως γλώσσα. Τέλος, ένα ακόμα χαρακτηριστικό μπορεί να είναι οι ενδυμασία. Οι ταξιδιώτες επιλέγουν και την άνεση και το στυλ, ενώ οι τουρίστες μόνο την άνεση.

Βλέποντας τα στοιχεία και των δύο ομάδων -ταξιδιώτης ή τουρίστας- πιστεύω ότι βρίσκομαι κάπου ανάμεσα! Εσείς;

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.