Home / Family  / Ταξίδι με το κατοικίδιό μου

Ταξίδι με το κατοικίδιό μου

Πώς θα έχεις το πιο πετυχημένο ταξίδι με το κατοικίδιό σου; Ανακάλυψε όλες τις χρήσιμες συμβουλές παρακάτω!

 

Αγωνιούμε για τις φετινές διακοπές και επιθυμούμε να συμπεριλάβουμε και το κατοικίδιό μας σε αυτές. Ωστόσο, ένα ταξίδι μαζί του μπορεί να είναι αγχωτικό και για τους δύο. Η σωστή και έγκυρη οργάνωση είναι η απάντηση σε όλα. Ξεκίνα με μία επίσκεψη στον κτηνίατρο, περίπου 10 μέρες πριν τις προγραμματισμένες σου διακοπές. Οφείλεις να έχεις μαζί σου αντίγραφο των ιατρικών και εμβολιαστικών αρχείων του, τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα και ένα πιστοποιητικό υγείας. Στη συνέχεια, ετοίμασε το travel kit του κατοικιδίου σου!

 

Ταξίδι με

Φάρμακα, λουρί, φρέσκο φαγητό και νερό, μπολ, σακούλες απορριμάτων και προμήθειες καθαρισμού. Μαξιλάρια μιας χρήσης και βρεγμένες πετσέτες θα βοηθήσουν σε περίπτωση ατυχήματος. Βεβαιώσου ότι το κατοικίδιό σου έχει μία μορφή ταυτότητας με τον αριθμό σου, πριν ξεκινήσεις το ταξίδι σου. Αν χρειάζεσαι κλουβί μεταφοράς για να ταξιδέψετε, φρόντισε να εξοικειωθεί μαζί του το ζωάκι σου τις προηγούμενες μέρες. Πολλά από τα κατοικίδια μπορεί να πάθουν ασθένεια κίνησης (εμετός, ζαλάδα, διάρροια), οπότε είναι καλό να προμηθευτείς ειδικά φάρμακα από τον κτηνίατρο.

Κατά τη διάρκεια της εκδρομής, να επιβλέπεις όσο περισσότερο μπορείς το κατοικίδιό σου. Τα διαλείμματα μπορούν να κάνουν το ταξίδι ακόμα πιο ξεκούραστο. Με τις συμβουλές του κτηνιάτρου και τη δική σου φροντίδα, αυτές οι διακοπές θα είναι υπέροχες!

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.