Home / Wellness  / Health  / Σχετίζεται η κηπουρική σε εσωτερικούς χώρους με την υγεία μας;

Σχετίζεται η κηπουρική σε εσωτερικούς χώρους με την υγεία μας;

κηπουρική σε εσωτερικούς χώρους

Ναι! Δείτε πώς συνδέθηκε η κηπουρική σε εσωτερικούς χώρους με την υγεία μας σύμφωνα με μία μελέτη.

 

Οι επιστημονικές μελέτες που έκανε το Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι και το Πανεπιστήμιο του Τάμπερε απέδειξε το πώς η κηπουρική σε εσωτερικούς χώρους μπορεί να έχει οφέλη για την υγεία μας. Συγκεκριμένα μέσα από τα αποτελέσματα είδαν ότι αυξήθηκε η βακτηριακή ποικιλομορφία του δέρματος. Παράλληλα, προέκυψαν υψηλότερα επίπεδα από αντιφλεγμονώδη μόρια στο αίμα. Επισημαίνεται ότι η μικροβιακή έκθεση που προάγει την υγεία των κατοίκων των πόλεων, ιδίως ενισχύοντας την ανοσολογική τους ρύθμιση θα μπορούσε να αυξηθεί μέσα από την υιοθέτηση ορισμένων δραστηριοτήτων.

Έχει αποδειχθεί ότι η επαφή με υλικά που προέρχονται από τη φύση μεταβάλλει την ανθρώπινη μικροχλωρίδα. Η ενασχόληση με την κηπουρική σε εσωτερικούς χώρους μπορεί να οδηγήσει σε μακροπρόθεσμες αλλαγές στη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Η ομάδα που μελετήθηκε χρησιμοποίησε ένα καλλιεργητικό μέσο με υψηλή μικροβιακή ποικιλότητα που μιμείται το δασικό έδαφος. Αντίθετα η ομάδα ελέγχου χρησιμοποίησε ένα μικροβιακά φτωχό μέσο με βάση την τύρφη.

 
Με πιο απλά λόγια μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης ασθενειών που προκαλούνται από το ανοσοποιητικό. Η Mika Saarenpää επικεφαλής της έρευνας θέλει να τονίσει το πόσο εξαρτάται η υγεία μας από την υγεία της φύσης και από την επαφή που έχουμε με το περιβάλλον!

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.