Home / Good Life  / Art & Culture  / Στα καλύτερα του κόσμου το MOMus!

Στα καλύτερα του κόσμου το MOMus!

To MOMus βρέθηκε στα καλύτερα μουσεία φωτογραφίας στον κόσμο, όπως τα κατέταξε η Μεξικανή φωτογράφος Viviana Cardonam.

Η Μεξικανή φωτογράφος Viviana Cardonam δημιούργησε τη δική της λίστα με τα καλύτερα μουσεία φωτογραφίας στον κόσμο, τοποθετώντας το MOMus στην τρίτη θέση.

 

Δουλειά της έχει παρουσιαστεί σε γκαλερί τέχνης στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Μεξικό. Την ανακοίνωση για την ανάδειξη του Μουσείου έκανε ο πρόεδρος στο ΔΣ του Μητροπολιτικού Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης (MOMus), Επαμεινώνδας Χριστοφιλόπουλος, με ανάρτησή του στο Facebook.

 

 

Το MOMus δε βρέθηκε τυχαία στη συγκεκριμένη θέση, αφού πάντα προσπαθεί να διοργανώνει σημαντικές εκθέσεις. Αυτή την περίοδο συνεχίζεται έως και τις 8 Ιανουαρίου 2023 η έκθεση “Ο Φρεντ Μπουασονά και η Μεσόγειος. Μια φωτογραφική Οδύσσεια”, με έργα του θρυλικού Ελβετού φωτογράφου Φρεντ Μπουασονά.

 

Εκτίθενται φωτογραφίες που απαθανάτισε σε μια ελικοειδή διαδρομή, από τις Άλπεις μέχρι την έρημο του Σινά με πρωταγωνίστρια τη Μεσόγειο Θάλασσα, που γίνεται το σκηνικό της φωτογραφικής Οδύσσειας του ίδιου του φωτογράφου, στα χνάρια του ομηρικού ήρωα.

 

 

Στην έκθεση μπορεί κανείς να παρακολουθήσει τη διαμόρφωση του φωτογραφικού βλέμματος του Φρεντ Μπουασονάανακαλύπτοντας τις πηγές της έμπνευσής του. Μέσα από αυτό το καλλιτεχνικό ταξίδι, ο επισκέπτης θα παρακολουθήσει τη μακρόχρονη προσπάθεια του καλλιτέχνη να αναγάγει τη φωτογραφία, μέσα στη σφαίρα των καλών τεχνών. 

 

Η λίστα με τα 5 καλύτερα μουσεία

1. Διεθνές Κέντρο Φωτογραφίας στη Νέα Υόρκη

2. Μητροπολιτικό Μουσείο Φωτογραφίας του Τόκιο

3. MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας

4. Μουσείο Φωτογραφίας στο Βερολίνο

5. Μουσείο Φωτογραφίας στην κινεζική πόλη Λιαντζού (Lianzhou)

 

 

 

www.momus.gr

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath