Home / Wellness  / Health  / “Σπάστε τα στερεότυπα”: Το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας για το σύνδρομο Down!

“Σπάστε τα στερεότυπα”: Το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας για το σύνδρομο Down!

“Σπάστε τα στερεότυπα”

Το μήνυμα “Σπάστε τα στερεότυπα” για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down πρέπει να είναι κάθε μέρα viral.

 

Σήμερα 21 Μαρτίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα για το σύνδρομο Down! Oι άνθρωποι με το σύνδρομο και όλοι οι γονείς που μεγαλώνουν παιδιά με Σύνδρομο Down ζητούν να ακουστεί παντού το μήνυμα της φετινής ημέρας και να παραμείνει στο νου μας κάθε μέρα. “Σπάστε τα στερεότυπα! Είμαστε άνθρωποι, να μας συμπεριφέρεστε σαν ανθρώπους”. Όλοι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί. Κάθε άνθρωπος με σύνδρομο Down είναι διαφορετικός και κάθε άνθρωπος με νοητική αναπηρία είναι διαφορετικός. Ωστόσο, όλοι μας έχουν ικανότητες και δεξιότητες.

 

 

Το στερεότυπο είναι συνήθως ανακριβή ή απλά λάθος. Είναι μία καθορισμένη ιδέα που έχουν οι άνθρωποι για το πώς είναι κάποιος ή κάτι. Τις περισσότερες φορές βασίζονται σε ελλειπή στοιχεία ή σε κάποια προσωπική εμπειρία. Όταν διαμορφωθεί ένα στερεότυπο είναι δύσκολο να αλλάξει. Ωστόσο, η φετινή Παγκόσμια Ημέρα για το σύνδρομο Down μάς υπενθυμίσει ότι πρέπει να έρθει η αλλαγή. Σπάστε τα στερεότυπα και υπενθυμίστε ότι όλοι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες. Στο σχολείο, στον εργασιακό τομέα, στις σχέσεις, στη ΖΩΗ.

 

Μέσα από την ιστοσελίδα worlddownsyndromeday.org μαθαίνουμε το πώς τα στερεότυπα μπορούν να καθορίσουν την ιστορία ενός ανθρώπου. Κάθε ιστορία είναι και μία υπενθύμιση ότι πρέπει να τα σπάσουμε!

Σπάστε τα στερεότυπα

Andrew – Νέα Ζηλανδία

«Δούλευα σε δημοτικό σχολείο. Ήλπιζα να βοηθήσω με τα σχολικά ενημερωτικά δελτία στον υπολογιστή του γραφείου. Παρουσίασα το βιογραφικό μου στη ρεσεψιονίστ για να της δείξω τι μπορώ να κάνω. Με ρώτησε, “Ποιος το ετοίμασε αυτό για σένα;” Της είπα ότι εγώ το έκανα. Δεν πίστευε ότι έφτιαξα εγώ το βιογραφικό μου και δεν με άφησε να τη βοηθήσω!».

Σύνδρομο Down

Σπάστε τα στερεότυπα

Tia – Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

«Ήθελα να πάω στο κολλέγιο, αλλά επειδή έχω νοητική αναπηρία, τα μόνα μαθήματα που ήταν διαθέσιμα για εμένα ήταν τα “Life Skills”. Δεν θέλω να πάω στο κολλέγιο για να μάθω πώς να στρώνω το κρεβάτι μου!». 

Σύνδρομο Down

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.