Home / Family  / Ραντεβού με τον Πινόκιο στο Mediterranean Cosmos

Ραντεβού με τον Πινόκιο στο Mediterranean Cosmos

pinokio mediterranean cosmos
Μία παραμυθένια έκθεση, με πρωταγωνιστές τον Πινόκιο, τον Τζεπέτο και τον γρύλο, ζωντανεύει στους διαδρόμους του Mediterranean Cosmos!

 

tzepeto mediterranean cosmos

 

Οι υπέροχες εκθέσεις, που διοργανώνει το Mediterranean Cosmos, συνεχίζονται, αυτήν τη φορά με πρωταγωνιστή τον αυθεντικό Πινόκιο! Η ονειρεμένη έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ιταλικού ιδρύματος Fondazione Nazionale Carlo Collodi και του συγγραφέα του Πινόκιο, Carlo Collodi.

 

ekthesi pinokio

 

Το ξεχωριστό ξύλινο αγόρι, με το οποίο μεγάλωσαν γενιές και γενιές, μας ξεναγεί στις ενότητες που συνθέτουν την υπέροχη ιστορία του. Μέσα από τα μοναδικά εκθέματα, “ζωντανεύει” το αγαπημένο παραμύθι μικρών και μεγάλων παιδιών και ξυπνούν αγνές παιδικές αναμνήσεις.

 

pinokio mediterranean cosmos

 

Το Ξυλουργείο του Τζεπέτο, το Σπίτι της Νεράιδας και η Τρομερή Φάλαινα μάς παρασύρουν στις απίθανες ιστορίες πίσω από την έκδοση του πιο πολυδιαβασμένου παραμυθιού στον κόσμο. Μάλιστα, τα εντυπωσιακά εκθέματα έχουν φιλοτεχνηθεί μέσα από αυθεντικό φωτογραφικό υλικό του βιβλίου.

 

falaina ekthesi

 

Το ίδρυμα Fondazione Nazionale Carlo Collodi

Ξεκινώντας από το αριστούργημα “Οι περιπέτειες του Πινόκιο”, το Fondazione Nazionale Carlo Collodi προωθεί πιστά τον πολιτισμό με επίκεντρο τα παιδιά. Κατέχει και διαχειρίζεται το πολυδύναμο πάρκο-κέντρο Collodi Pinocchio, που περιλαμβάνει το πάρκο Pinocchio, τη βίλα, τον ιστορικό κήπο και το Σπίτι της Πεταλούδας.

Επίσης, διαχειρίζεται την υπέροχη βιβλιοθήκη Biblioteca Collodiana. Διοργανώνει εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες. Δημιουργεί μόνιμες και κινητές εκθέσεις. Προωθεί συνέδρια. Ερευνά και δημοσιεύει δοκίμια. Και συνεργάζεται με πολιτιστικά ιδρύματα και φορείς στην Ιταλία και σε όλο τον κόσμο. Από το 1990, περιλαμβάνεται στη λίστα των Πολιτιστικών Ιδρυμάτων Εθνικού Ενδιαφέροντος της Ιταλικής κυβέρνησης. Στη χώρα μας, συνεργάζεται με την εταιρεία δημιουργίας θεματικών πάρκων Dream Workers.

 

pinokio

 

Η έκθεση θα φιλοξενείται στο Mediterranean Cosmos έως και τις 5 Μαρτίου 2022. Eίναι ανοιχτή για το κοινό κατά τις ώρες λειτουργίας του εμπορικού κέντρου (Δευτέρα-Παρασκευή, 10:00-21:00 & Σάββατο, 10:00-20:00) και έχει ελεύθερη είσοδο.

 

ekthesi cosmos

 

Περισσότερες πληροφορίες:

mediterraneancosmos.gr

Facebook: MediterraneanCosmosOfficial

Instagram: mediterraneancosmosofficial

 

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin