Home / Cozyhome  / Η Mary Katrantzou σχεδιάζει για τη Villeroy & Boch

Η Mary Katrantzou σχεδιάζει για τη Villeroy & Boch

H Mary Katrantzou και η Villeroy & Boch ένωσαν τις δυνάμεις τους, δημιουργώντας μια διαχρονική συλλογή.

 

Η νέα συλλογή πλακιδίων, την οποία σχεδίασε η ταλαντούχα Mary Katrantzou για λογαριασμό της Villeroy & Boch, ονομάζεται VICTORIAN. Εμπνευσμένη από τη γεωμετρία των βικτωριανών πλακιδίων, σε συνδυασμό με το σύγχρονο design, η συλλογή φέρνει τον κόσμο της φύσης στους ιδιωτικούς μας χώρους.

 

Η ίδια η σχεδιάστρια δηλώνει ενθουσιασμένη με τη συγκεκριμένη συνεργασία. Μέσα από αυτήν την τόσο δημιουργική διαδικασία, της δίνεται η ευκαιρία να “εισέρχεται” στα σπίτια των ανθρώπων.

 

 
 

Τα βικτωριανά πλακίδια έχουν επιβιώσει στους αιώνες και έχουν αποδείξει ότι παραμένουν μέχρι και σήμερα στη μόδα, από την πρώτη εκείνη φορά, που εμφανίστηκαν τον 19ο αιώνα.

 

Η Mary Katrantzou επισκέφτηκε τα κεντρικά γραφεία της Villeroy & Boch, όπου ήρθε σε επαφή με τα μοναδικά σχέδια, που έχει δημιουργήσει ο οίκος σε όλη την πορεία του, με έντονες αναφορές στα βικτωριανά μοτίβα.

 
Το μοτίβο της πεταλούδας ήταν ένα από τα κεντρικά στην επετειακή συλλογή της σχεδιάστριας το 2018, για τα 10 χρόνια του brand. Σχετίζεται άμεσα με την έννοια του συλλέγειν, αποτελώντας έναν ιδιαίτερο θησαυρό. Η Katrantzou ήθελε να δημιουργήσει μια συλλογή πλακιδίων, σαν ένα έργο τέχνης ενός συλλέκτη.
 
 
 
 

Ένα άλλο σημαντικό μοτίβο, με αναφορές στη Spring/Summer 2013 collection, ήταν τα γραμματόσημα, σύμβολα μιας εποχής που έχει φύγει ανεπιστρεπτί. Η σχεδιάστρια υποστηρίζει ότι αποτελούν ένα παράθυρο σε διαφορετικούς πολιτισμούς και μέρη.

 

Η συλλογή VICTORIAN αποτελείται από 8 διαφορετικά decor sets, με 4 είδη πεταλούδων σε λευκό ή μαύρο background. Τα πλακίδια κατασκευάζονται από έναν συνδυασμό ψηφιακής και παραδοσιακής εκτύπωσης. Παράλληλα, ένα ανάλαφρο 3D εφέ τούς δίνει την όψη του χειροποίητου.

 

Θυμίζοντας μάρμαρο, τα πλακίδια έχουν δύο διαφορετικά φινιρίσματα, για το πάτωμα και τους τοίχους. Τα ιδιαίτερα, ομόκεντρα σχέδια επαναφέρουν τη βικτωριανή αισθητική μέσα από τη μοντέρνα γραφιστική.

 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath