Home / Beauty  / Πώς να αντιμετωπίσεις τα strawberry legs

Πώς να αντιμετωπίσεις τα strawberry legs

Strawberry Legs
Ένα από τα πιο γνωστά προβλήματα, που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μετά το ξύρισμα των ποδιών, είναι το λεγόμενo strawberry legs. Πώς μπορούμε, όμως, να το αποφύγουμε;

 

Ο όρος strawberry legs περιγράφει την εμφάνιση πόρων πάνω στο δέρμα των ποδιών. Όπως μαρτυρά και η ονομασία, οι πόροι που εμφανίζονται μετά το ξύρισμα μοιάζουν αρκετά με τους σπόρους από το αγαπημένο μας φρούτο, τη φράουλα.

 

strawberry legs

 

Η υφή αυτή εμφανίζεται στα πόδια όταν οι διευρυμένοι πόροι ή οι θύλακες των τριχών παγιδεύουν νεκρό δέρμα, περιττά έλαια και βακτήρια. Τις περισσότερες φορές, τα strawberry legs κάνουν την εμφάνισή τους μετά το ξύρισμα των ποδιών. Μπορείς, όμως, να τα αντιμετωπίσεις, αλλάζοντας απλά τη ρουτίνα ξυρίσματος των ποδιών σου.

 

Χρησιμοποίησε καινούργιο ξυραφάκι

Το να χρησιμοποιείς ένα μη ποιοτικό, ή πολλές φορές ένα παλιό ξυραφάκι, σίγουρα μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητους ερεθισμούς. Επέλεξε, λοιπόν, ένα καλό ξυραφάκι με καινούργια λεπίδα για καλύτερα αποτελέσματα.

 

 

Χρησιμοποίησε αφρό ξυρίσματος

Με τη χρήση αφρού ξυρίσματος μπορείς να αποφύγεις ανεπιθύμητους ερεθισμούς που προκαλεί το ξύρισμα.

 

 

Φυσική απολέπιση και Dry-Brussing

H απολέπιση πριν από το ξύρισμα είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς θα προετοιμάσει κατάλληλα την επιδερμίδα σου. Χρησιμοποίησε φυσικά scrubs ή την τεχνική του Dry-Brussing για να απομακρύνεις από την επιδερμίδα σου νεκρά κύτταρα, περιττά έλαια και βακτήρια.

 

strawberry legs

 

Σαλικυλικό και Γλυκολικό Οξύ

Παράλληλα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και προϊόντα με κύρια συστατικά το σαλικυλικό ή το γλυκολικό οξύ. Με αυτόν τον τρόπο, θα απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα, που ενδεχομένως προκαλούν την εμφάνιση των strawberry legs.

 

Ενυδάτωση δέρματος

Μόλις βγεις από το μπάνιο και έχεις τελειώσει με το ξύρισμα, τοποθέτησε άμεσα σε στεγνή επιδερμίδα την ενυδατική σου κρέμα, τελειοποιώντας έτσι τη ρουτίνα σου.

 

 

Αποτρίχωση με λέιζερ 

Αν, πάλι, δεν μπορείς να ξεφορτωθείς με τίποτα τα strawberry legs, μία ακόμα λύση είναι το laser. Παρά το γεγονός ότι είναι μία θεραπεία που χρειάζεται συστηματική επίσκεψη σε δερματολόγο, είναι σίγουρο ότι με τη συγκεκριμένη μέθοδο τα πόδια σου θα απαλλαγούν από αυτήν την υφή. Φυσικά, καλό θα ήταν να συμβουλευτείς τον δερματολόγο σου, ο οποίος θα προτείνει την κατάλληλη θεραπεία για εσένα.

 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada