Home / Beauty  / Πώς θα καθαρίσεις το Gua Sha σου;

Πώς θα καθαρίσεις το Gua Sha σου;

H καθαριότητα των εργαλείων περιποίησης της επιδερμίδας σου, όπως το Gua Sha είναι σημαντική, ακριβώς όπως κάνεις με τα πινέλα μακιγιάζ.

Πιθανότατα γνωρίζεις πόσο σημαντικό είναι να πλένεις τα πινέλα του μακιγιάζ, αλλά η καθαριότητα
των εργαλείων περιποίησης της επιδερμίδας σου είναι εξίσου σημαντική.
Ακόμα κι αν δεν πιστεύεις ότι υπάρχει συσσώρευση βακτηρίων στο Gua Sha σου, οι ειδικοί λένε ότι μπορεί να προκληθεί από το ίδιο το περιβάλλον.


Οι περισσότεροι άνθρωποι αφήνουν τα εργαλεία Gua Sha στο μπάνιο τους μεταξύ των υπόλοιπων θεραπειών και προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας τους. Δεδομένου ότι πιθανότατα δεν θέλεις οποιαδήποτε  βρωμιά που προκαλεί μόλυνση να μπει στο πρόσωπό σου, μπορείς να εφαρμόσεις τους κατάλληλους τρόπους για να τα καθαρίσεις.

 

Πλύνε προσεκτικά τo Gua Sha

Ο ευκολότερος τρόπος για να πλύνεις το Gua Sha είναι με το χέρι, λένε οι ειδικοί. Βρέξε τα χέρια σου με ζεστό νερό και ρίξε λίγο σαπούνι. Δημιούργησε έναν αφρό και εφάρμοσέ τον στο υγρό  Gua Sha για 30 δευτερόλεπτα. Ξέπλυνε με ζεστό νερό και στέγνωσε με ένα μαλακό πανί -οι μικροΐνες είναι ιδανικές για αυτό. Προσοχή! Οι περισσότερες από τις γυαλιστερές πέτρες Gua Sha γίνονται εξαιρετικά ολισθηρές μόλις εφαρμοστεί το σαπούνι, οπότε καλό θα ήταν να προσέχεις!

 

Gua Sha

 

Μούλιασέ το σε νερό

Εάν έχεις λίγο περισσότερο χρόνο ή αν θέλεις να αποφύγεις μια ενδεχόμενη πτώση, ο καλύτερος και ασφαλέστερος τρόπος για να καθαρίσεις ένα Gua Sha είναι να το μουλιάσεις σε ένα μπολ με ζεστό, σαπουνόνερο. Όσο για το σαπούνι που πρέπει να χρησιμοποιείς, το αντιβακτηριακό υγρό σαπούνι χεριών και προσώπου είναι ιδανικό.

 

Χρησιμοποίησε μια μικρή βούρτσα

Ενώ πολλά εργαλεία Gua Sha διαθέτουν καμπύλες άκρες, μερικά έχουν δόντια σαν χτένα. Εάν το εργαλείο σου είναι τέτοιο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια μικρή.οδοντόβουρτσα, για να  καθαρίσεις ανάμεσα στα κενά, όπου συσσωρεύονται υπολείμματα και βρωμιές.

 

Gua Sha

 
Να προσέχεις το υλικό του

Το από τι είναι κατασκευασμένο το εργαλείο παίζει ρόλο στο πόσο συχνά πρέπει να το καθαρίζεις. Όσο πιο πορώδες είναι το υλικό, τόσο πιο συχνά χρειάζεται να καθαρίζεται. Τα μέταλλα, όπως το ασήμι και ο χαλκός, είναι τα λιγότερο πορώδη,. αλλά δεν χρησιμοποιούνται πολύ συχνά στα  εργαλεία Gua Sha. Οι πέτρες καλής ποιότητας όπως ο νεφρίτης και ο ροζ χαλαζίας είναι μη πορώδεις, κάτι που αφήνει λίγο χώρο για λάθη, εάν παραλείψεις ένα πλύσιμο. Τα ξύλινα εργαλεία τείνουν να είναι πορώδη και μπορεί. να είναι πιο δύσκολο να καθαριστούν. Αν έχεις ένα τέτοιο εργαλείο, θα πρέπει να το λαδώνεις μετά από κάθε πλύση, όπως θα έκανες με ένα ξύλο κοπής, αφού όταν δε λιπαίνεται δημιουργεί ρωγμές.

 

Ψέκασέ το με οινόπνευμα

Εάν ανησυχείς ιδιαίτερα για τα βακτήρια που προκαλούν ακμή και παραμένουν στο εργαλείο,. μπορείς να προσθέσεις οινόπνευμα στη ρουτίνα απολύμανσής του. Ψέκασε λίγο απολυμαντικό αλκοόλης στο εργαλείο μόλις στεγνώσει τελείως. Με αυτόν τον τρόπο θα εξαφανιστούν τυχόν υπολειμματικά βακτήρια.

 

Έτοιμο και καθαρό για να σου προσφέρει τη μέγιστη περιποίηση!

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath