Home / Family  / Πρωτότυπες ιδέες για το δικό σας advent calendar!

Πρωτότυπες ιδέες για το δικό σας advent calendar!

Mε το advent calendar μικροί και μεγάλοι μετρούν αντίστροφα για τα Χριστούγεννα, κάνοντας την προσμονή πιο γλυκιά!

Τα Χριστούγεννα είναι η ιδανική περίοδος για oικογενειακά arts & crafts στο σπίτι, με κατασκευές που σας φέρνουν πιο κοντά και παράλληλα σας χαρίζουν ποιοτικές στιγμές με τα παιδιά. Η κατασκευή ενός χριστουγεννιάτικου advent calendar είναι η κατάλληλη αφορμή να ξεδιπλώσετε τις καλλιτεχνικές σας δεξιότητες και να δημιουργήσετε όλοι μαζί!

 

Αν δεν το γνωρίζετε ήδη, το advent calendar είναι ένα  ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης μέχρι τα Χριστούγεννα. Συνήθως περιλαμβάνει ημερομηνίες από την 1η μέχρι και την 25η του Δεκέμβρη και κάθε ημέρα αντιστοιχεί σε ένα κρυμμένο δωράκια ή λιχουδιά.

 

Τα παιδιά λατρεύουν τα advent calendars, καθώς κάθε μέρα έχουν κάτι να περιμένουν, μέχρι τελικά να έρθει η πολυπόθητη ημέρα των Χριστουγέννων. Η προσμονή γίνεται πιο γλυκιά!

 

Σας προτείνουμε πρωτότυπες ιδέες για να κατασκευάσετε το δικό σας ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης, βάζοντας τις δικές σας μοναδικές πινελιές με τη βοήθεια των παιδιών. Το σίγουρο είναι ότι θα το χαρούν πολύ περισσότερο, από το να αγοράσετε ένα έτοιμο.

 

Extra tip: Τα advent calendars κρύβουν, συνήθως, γλυκά. Μπορείτε να πρωτοτυπήσετε, αν αντί για γλυκά τοποθετήσετε χαρτάκια που θα γράφουν την ημερήσια αποστολή των παιδιών, όπως να φτιάξει ένα δικό του στολίδι ή ένα γλυκό, ακόμα καλύτερα να πραγματοποιήσει την καλή πράξη της ημέρας!

 
Αdvent calendar σπιτάκι απο χαρτιά υγείας

Χρειάζεστε χαρτόνια και άδεια ρολά υγείας για την κατασκευή σας. Με σκληρό χαρτόνι φτιάξτε το δικό σας σπιτάκι, μέσα στο οποίο θα τοποθετήσετε τα ρολά, όπου θα αναγράφονται οι ημερομηνίες. Κρύψτε τα δωράκια μέσα στα ρολά, τυλίξτε τα με πολύχρωμα χαρτιά και κολλήστε στην άκρη τους ένα κυκλικό χαρτόνι με την κάθε ημέρα.

 

 

Εναλλακτικά φωτάκια

Με πολύχρωμα χαρτόνια και σπάγκο μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας χάρτινα λαμπάκια,.μέσα στα οποία θα κρύβεται το μικρό δώρο κάθε μέρας. Ένας υπέροχος τρόπος να διακοσμήσετε το παιδικό δωμάτιο και μετά τα Χριστούγεννα.

 

advent calendar

 

Boho μακραμέ

Απλό και λιτό, αυτό το ημερολόγιο που θυμίζει μακραμέ,.είναι ιδανικό για εσάς που αγαπάτε τον μινιμαλισμό. Από έναν σπάγκο κρεμάστε πλεκτές κορδέλες ή σχοινιά,.που θα καταλήγουν σε ξύλινα μανταλάκια με πιασμένα χαρτάκια για τις ημερήσιες αποστολές των παιδιών.

 

advent calendar

 

Τι κρύβει ο φάκελος;

Μετατρέψτε φακέλους σε ζώα με την τεχνική του κολλάζ. Τοποθετήστε μέσα σε κάθε φάκελο το δωράκι της ημέρας. και γράψτε πάνω τις ημερομηνίες. Κρεμάστε τους φακέλους με μανταλάκια σε σπάγκο.

 

advent calendar

 

Ανακυκλώστε άδεια κουτιά

Άδεια κουτιά από καφέ ή τσάι μετατρέπονται στην κρυψώνα των δώρων κάθε ημέρας. Τυλίξτε τα με διαφορετικά χαρτιά,. κολλήστε τον αριθμό και κρύψτε μέσα στο καθένα από αυτά μικρά δωράκια. Κάθε μέρα θα ανοίγετε και από ένα κουτί, το οποίο στη συνέχεια θα πετάτε στην ανακύκλωση. Ένας όμορφος τρόπος να μάθουν τα παιδιά την αξία της!

 

advent calendar

 

Have fun and be creative!

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath