Home / Beauty  / Κολλαγόνο: Πώς να το ενισχύσετε

Κολλαγόνο: Πώς να το ενισχύσετε

Κολλαγόνο

Το κολλαγόνο είναι ένα από τα απαραίτητα στοιχεία για υγιής και λαμπερή επιδερμίδα. Με αυτούς τους τρόπους θα το ενισχύσετε.

 

Το κολλαγόνο είναι μία από τις σημαντικότερες πρωτεΐνες του οργανισμού μας όσον αφορά στην υγεία και την όψη της επιδερμίδας. Το συγκεκριμένο στοιχείο, μαζί με την ελαστίνη, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο ώστε να διατηρηθεί το δέρμα μας νεανικό και σφιχτό. Όσο μεγαλώνουμε η παραγωγή του μειώνονται και ως αποτέλεσμα εμφανίζονται ρυτίδες στο πρόσωπό μας. Φυσικά υπάρχουν τρόποι που μπορούμε να το ενισχύσουμε, με συμμάχους τα προϊόντα ομορφιάς και τη διατροφή μας.

 

https://www.instagram.com/p/CXWa8N7IVep/?hl=el

 

Ξεκινάμε με το υαλουρονικό οξύ! Beauty products που το εμπεριέχουν και τροφές πλούσιες σε αμινοξέα θα κάνουν τη διαφορά στην επιδερμίδα μας! Τη βιταμίνη C θα τη βρούμε σε serum, αλλά και σε φρούτα και λαχανικά. Ένα συστατικό, με “θεραπευτικές ιδιότητες, το οποίο θα ενισχύσει το κολλαγόνο είναι η αλόη. Η συγκεκριμένη στοχεύει στην ενίσχυση της υγείας του δέρματος από μέσα προς τα έξω.

 

Τέλος, υπάρχουν ακόμα δύο στοιχεία που θα συμβάλλουν πολύ σημαντικά. Τα αντιοξειδωτικά και η ρετινόλη. Ωστόσο, η τελευταία σε υπερβολική χρήση θα φέρει αντίθετο αποτέλεσμα, όπως και το αν ξεχνάμε να φοράμε το αντηλιακό μας. Υιοθετήστε τις παραπάνω συνήθειες ομορφιάς και περιποίησης για να διατηρήσετε το δέρμα σας νεανικό και λαμπερό! 

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.