Home / Good Life  / Ποιοι προορισμοί είναι ιδανικοί για γαστρονομικό τουρισμό;

Ποιοι προορισμοί είναι ιδανικοί για γαστρονομικό τουρισμό;

γαστρονομικό τουρισμό

Όλο και περισσότεροι ταξιδεύουν υιοθετώντας τον γαστρονομικό τουρισμό! Ποιος είναι ο νούμερο ένα προορισμός για να απολαύσετε τον συγκεκριμένο είδος τουρισμού;

 

Το φαγητό αποτελεί, πλέον, μία προτεραιότητα των ταξιδιωτών παγκοσμίως. Οι επισκέπτες μίας χώρας αναζητούν τις γαστρονομικές επιλογές που προσφέρει και θέλουν να τις εντάξουν στη γενικότερη εμπειρία τους. Η Gen Z και η Gen Y ακολοθούν πιο πολύ από όλους τον γαστρονομικό τουρισμό, καθώς σύμφωνα με έρευνα, οι αποφάσεις τους είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τις επιλογές φαγητού και ποτού του προορισμού, σε ένα ποσοστό 39%. Σύμφωνα με εκθέσεις, η χώρα που δέχθηκε τους περισσότερους γαστρονομικούς ταξιδιώτες είναι η Ινδονησία!

 

Οι τουρίστες εν έτη 2024 αναζητούν έναν αναβαθμισμένο γαστρονομικό τουρισμό! Επιθυμούν food festival, γευσιγνωσίες, εκπαιδεύσεις, ειδικές εκδρομές στη φύση και μαθήματα μαγειρικής με ντόπιους. Οι επισκέπτες θέλουν να πάρουν μία γεύση του τόπου, για μία ολοκληρωμένη εμπειρία. Πάρα πολλοί θέλουν να γευτούν και όσα προσφέρουν τα εστιατόρια με αστέρια Michelin! Πάρα πολλοί θέλουν να γευτούν και όσα προσφέρουν τα εστιατόρια με αστέρια Michelin!

 

Ποιοι άλλοι προορισμοί είναι αρκετά δημοφιλείς για γαστρονομικό τουρισμό; Νέα Υόρκη, Νέα Ορλεάνη, Παρίσι, Λυών, Ιταλία, Τοσκάνη, Ιαπωνία και Σιγκαπούρη. Για το φετινό καλοκαίρι -αλλά όχι μόνο- οι γαστρονομικοί τουρίστες υμνούν την Κρήτη! Νέα Υόρκη, Νέα Ορλεάνη, Παρίσι.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.