Home / Wellness  / Mind  / Ποια η σημασία της αποτυχίας

Ποια η σημασία της αποτυχίας

Τι ρόλο διαδραματίζει η αποτυχία για την επίτευξη της επιτυχίας;

 

Αποτυχία δε σημαίνει ότι είμαστε ανίκανοι ή λιγότερο έξυπνοι. Κανένας δεν είναι τέλειος και δεν υπάρχει λόγος να είναι. Ο κάθε άνθρωπος έχει τα ελαττώματα, αλλά και τα προτερήματά του. Σημασία έχει να παίζουμε” με ευγενείς σκοπούς, να μην τα παρατάμε και να προσπαθούμε συνεχώς για το καλύτερο. Και αν, όντως, δεν τα καταφέρουμε, σε κάτι, αξίζει τόσο πολύ να χάσουμε την ευτυχία μας και να μη γιορτάζουμε όσες επιτυχίες έχουμε κερδίσει; 

Και ας μη ξεχνάμε πώς κάθε μεγάλο κατόρθωμα προέκυψε από διαδοχικές αποτυχημένες φάσεις. Γιατί μέσα από αυτές μπορείς να μάθεις, να εξελιχθείς και να ανακαλύψεις νέες πτυχές του εαυτού σου. Συμπεριλαμβάνουμε τις νέες γνώσεις και τις εμπειρίες, οι οποίες είναι οι πραγματικές επιτυχίες, και προχωράμε μπροστά.

 

Ο Beckett ένας από τους σπουδαιότερους συγγραφείς είχε κατανοήσει από την αρχή της καριέρας του τη σημασία της αποτυχίας. Κάποτε προσπάθησες. Κάποτε απέτυχες. Δεν πειράζει. Να προσπαθήσεις ξανά. Να αποτύχεις ξανά. Να αποτύχεις καλύτερα.”, έχει δηλώσει και εμείς κρατάμε τα λόγια του, ενώ θέτουμε τον επόμενο μας στόχο ή καθώς προσπαθούμε για τον τωρινό.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.