Home / Good Life  / Art & Culture  / Ο Nick Cave στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Ο Nick Cave στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Nick Cave
Η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση ανοίγει για πρώτη φορά την αγκαλιά της στον Nick Cave, ο οποίος επιστρέφει φέτος στην Ευρώπη. Ο διάσημος καλλιτέχνης θα πραγματοποιήσει μια σειρά σπάνιων solo εμφανίσεων στην Αθήνα, για να ακολουθήσουν στη συνέχεια το Βελιγράδι, το Ελσίνκι και το Ρέικιαβικ.

 

Ο Nick Cave στο πιάνο, συνοδευόμενος από τον Colin Greenwood.των Radiohead στο μπάσο, παρουσιάζει μοναδικές συναυλίες γεμάτες συναίσθημα, ατμόσφαιρα και υπερβατικότητα, όπου χαρακτηρίστηκαν από τα διεθνή μέσα ως “τίποτα λιγότερο από μια πνευματική εμπειρία”- LA Magazine. Οι εμφανίσεις αυτές αποτελούν συνέχεια της sold-out περιοδείας σε ΗΠΑ και Αυστραλία, όπου.Cave και Greenwood αποθεώθηκαν από κοινό και κριτικούς, με καθηλωτικές ερμηνείες τραγουδιών από την πολυετή δισκογραφία του Cave.

 

 Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

 

H καλλιτεχνική πορεία του Nick Cave, της ψυχής της θρυλικής του μπάντας των Bad Seeds,.εκτείνεται σε περισσότερα από 40 χρόνια με τον ίδιο να έχει καταπιαστεί παράλληλα με πολλά διαφορετικά πράγματα πέρα από τη μουσική και τη σύνθεση, πλαισιώνοντας το βιογραφικό του και με άλλες ιδιότητες – του ηθοποιού, του συγγραφέα βιβλίων και σεναρίων για κινηματογραφικές ταινίες,.του συντάκτη της εβδομαδιαίας, διαδραστικής πλατφόρμας “The Red Hand Files” και, πιο πρόσφατα, του κεραμίστα.

 

Nick Cave

“Ανυπομονώ να δώσω αυτή την ξεχωριστή συναυλία, συνοδευόμενος από τον σπουδαίο Colin Greenwood. Είναι τιμή μου να μοιράζομαι με το κοινό τα τραγούδια κατ’ αυτόν τον τρόπο – απογυμνωμένα και απέριττα, αποκαλύπτοντας έτσι την ουσιαστική τους φύση”,.o Cave έχει δημιουργήσει έναν ιδιαίτερο ήχο, γεμάτο ένταση και λυρικό βάθος, μαγνητίζοντας το κοινό με τη σκοτεινή.αισθητική των στίχων του και την έντονη σκηνική παρουσία του.

 

Η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση θα φιλοξενήσει τον Nick Cave.και τον Colin Greenwood από τη 1 έως τις 3 Ιουνίου. Για περισσότερες πληροφορίες: onasis.org

 

 

Φωτογραφίες: © Sacha Lecca

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada