Home / Cozyhome  / Ο Gian Paolo Venier σχεδιάζει για τη SpaghettiWall

Ο Gian Paolo Venier σχεδιάζει για τη SpaghettiWall

Τα μοναδικά σχέδια του Gian Paolo Venier “ζωντανεύουν” πάνω σε ταπετσαρίες μοναδικής αισθητικής για λογαριασμό του brand SpaghettiWall.

 

Τα ποπ, εκκεντρικά και καλλιτεχνικά οράματα των Hypenature, Hinted ή Bloom γραφικών, υπογεγραμμένων από τον Gian Paolo Venier για το SpaghettiWall, αραιώνονται στο πρόσφατο έργο White Brush Collection, όπου ο σχεδιαστής πειραματίζεται με ένα λεπτό απτικό εφέ ανάγλυφων επιφανειών και ένα παιχνίδι σε αποχρώσεις του λευκού πάνω στο λευκό.

 

Η συνεργασία του με το νεανικό brand ταπετσαριών έχει τη μορφή ενός ιδιαίτερου σχεδιαστικού λεξιλογίου, όπου οι προτάσεις για ταξίδια και μακρινές κουλτούρες συγκλίνουν, ώστε να παράγουν διαφορετικές υφές και ιδέες, με μεγάλο οπτικό αντίκτυπο και καθαρή φινέτσα.

 

Hypernature wallpaper

Aυτή η ταπετσαρία φέρνει την τέχνη στους τοίχους, εστιάζοντας σε ένα ρευστό, κυκλικό σχέδιο, συμβολικό της φύσης και του κόσμου, που κυριαρχεί στην επιφάνεια. Το διακοσμητικό μοτίβο προσφέρεται στη συνέχεια σε διαφορετικές χρωματικές παραλλαγές,.από ασπρόμαυρο έως πολύ φωτεινές αποχρώσεις,.καθιστώντας το μια αληθινή αφηρημένη και σύγχρονη εικόνα για χώρους διαβίωσης. Το ίδιο μοτίβο στη συνέχεια, με μικρότερο μέγεθος και επαναλαμβανόμενο στο μέσο της εκτύπωσης,.δημιουργεί μια πρόσθετη παραλλαγή γραφικών με ισχυρό χαρακτήρα.

 

Hypernature wallpaper

Hypernature wallpaper

 

Οι ταπετσαρίες Hinted και Bloom προτείνουν μια επανερμηνεία του βοτανικού θέματος. Στην πρώτη, σε τρεις χρωματικές παραλλαγές,.αυτό μεταφράζεται σε πινελιές χρώματος που διαγράφουν τα περιγράμματα αγγείων, από τα οποία  βγαίνουν στελέχη λουλουδιών και βλάστησης,.όλα στην ίδια απόχρωση.

 

Hinted wallpaper

Hinted wallpaper

 

Στην Bloom, από την άλλη, ο Gian Paolo Venier τοποθετεί πέταλα και λουλούδια σε λευκό χρώμα μέσα σε ένα γεωμετρικό στρώμα από τετράγωνα, που διακόπτουν την υφή, δημιουργώντας ένα μοναδικό οπτικό αποτέλεσμα.

 

Bloom wallpaper

 

H φιλοσοφία σχεδιασμού

Η ευαισθησία του σχεδίου με το χέρι εμπνέει, επίσης, τη νέα συλλογή White Brush, μια σειρά από ταπετσαρίες που αποτελείται από πέντε θέματα, υπογεγραμμένα και πάλι από τον Gian Paolo Venier.για το SpaghettiWall, όπου τα γραφιστικά αναδύονται ελαφρώς από το υλικό επένδυσης  των τοίχων. Έχουν μια ελαφριά απόχρωση και θυμίζουν το απαλό πάχος του λευκού,.μεταρέποντας τον τοίχο σε έναν τρισδιάστατο και απαλό κόσμο, εμπλουτισμένο με φως και σκιά, σαν μία αναδρομή στην τυπική μεσογειακή παράδοση.

 

Τα υλικά

Με μέγεθος ανάλογα με τον τοίχο στον οποίο πρόκειται να εφαρμοστούν,.τα γραφικά White Brush Collection τυπώνονται σε ένα υπόστρωμα που ονομάζεται Skin, μια ταπετσαρία ελαφριάς υφής, κατάλληλη για εσωτερικά περιβάλλοντα χωρίς υγρασία και με πλάτος 62 cm.

 

Τα σχέδια Hypernature, Hinted και Bloom μπορούν να επιλεγούν ως τύπωμα.σε ένα από τα εννέα διαθέσιμα υλικά του καταλόγου της SpaghettiWall, επίσης με ηχοαπορροφητικές ή αδιάβροχες ιδιότητες,.για χρήση σε οποιονδήποτε τύπο περιβάλλοντος.

 

www.spaghettiwall.it

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath