Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Άσκηση Superman για δυνατή πλάτη!

Άσκηση Superman για δυνατή πλάτη!

Άσκηση Superman

Προσπαθείτε να δυναμώσετε την πλάτη σας; Δοκιμάστε την άσκηση Superman και δείτε σημαντική βελτίωση!

 

Η ενδυνάμωση της πλάτης και της σπονδυλικής μας στήλης πρέπει να είναι βασικά κομμάτια της fitness ρουτίνας μας. Ο πυρήνας μας πρέπει να είναι ισχυρός για να μπορέσουμε να εκγυμνάσουμε σωστά και τα υπόλοιπα μέρη του σώματος. Χάρη σε αυτούς τους μυς υπάρχει σταθερότητα και έλεγχος του κορμού μας, κατ’ επέκταση και καλύτερη ισορροπία. Σε αυτόν τον σκοπό θα συμβάλλει η ενδυνάμωση της πλάτης! Έχετε ακούσει την άσκηση Superman; Μία άσκηση που θα προσφέρει στην πλάτη σας τη δύναμη που χρειάζεται!

 

 

Η The Superman είναι λιγότερο απαιτητική από την bird dog άσκηση, καθώς έχει περισσότερη επαφή με το πάτωμα, αλλά στοχεύει και αυτή στους μυς της σπονδυλικής και τους γλουτούς. “Ερεθίζει” τους επιφανειακούς, βαθείς και και σταθεροποιητικούς μυς. Παράλληλα, θα μειώσει και πιθανούς πόνους στην περιοχή, καθώς θα ενδυναμώσει και το κάτω μέρος της πλάτης, όπου εκεί θα είναι περισσότερη και η συμπίεση του δίσκου.

 

Πώς θα κάνετε σωστά την άσκηση Superman; Ξεκινήστε μπρούμυτα στο πάτωμα με τα χέρια τεντωμένα μπροστά σας. Ανασηκώστε και τα τέσσερα άκρα και μετά χαμηλώστε. Σηκώστε το κεφάλι, το δεξί χέρι και το αριστερό πόδι περίπου πέντε ίντσες από το πάτωμα. Προσπαθήστε να μην σηκώνετε πολύ τους ώμους σας. Μετρήστε μέχρι το τρία, χαμηλώστε και επαναλάβετε 15 φορές. Στη συνέχεια κάντε την άσκηση με το αριστερό σας χέρι και το δεξί πόδι, για τρία set το καθένα.

 

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.