Home / Good Life  / Ο αέναος ρομαντισμός της Βερόνα

Ο αέναος ρομαντισμός της Βερόνα

Βερόνα
Η ιστορική πόλη της Βερόνα, μέσα στην οποία ξετυλίγεται ο άδοξος έρωτας των ηρώων του Σαίξπηρ, διατηρεί τη μεσαιωνική της αύρα, ταξιδεύοντάς μας πίσω στον χρόνο, εκεί που συνυπάρχει αρμονικά η αναγεννησιακή ομορφιά και ο αέναος ρομαντισμός.

 

Το μπαλκόνι της Ιουλιέτας 

Ένα από τα πιο εμβληματικά σημεία της πόλης βρίσκεται στην Piazzetta Navona. Το μπαλκόνι της Ιουλιέτας φαίνεται να ζωντανεύει μπροστά στους επισκέπτες του την τραγωδία του Σαίξπηρ, με τη γοτθική του αρχιτεκτονική. Το στεγασμένο κατώφλι της οικίας των Καπουλέτων είναι στολισμένο με post-it, ερωτικά σημειώματα και γράμματα. Ακριβώς δίπλα στο σπίτι υπάρχει ένα μουσείο με τοιχογραφίες, που αφηγούνται τον μοιραίο έρωτα των εραστών της Βερόνα,.ενώ είναι τοποθετημένο και το εμβληματικό κρεβάτι της πρώτης κινηματογραφικής Ιουλιέτας, Olivia Hussey.

 

 Βερόνα

 
Ένα οδοιπορικό στη Centro Storico

Για να εξερευνήσεις σε βάθος την ομορφιά της Βερόνα, αρκεί να κάνεις έναν περίπατο μέσα στη Centro Storico. Μπορείς, επίσης, να επισκεφθείς τη φημισμένη γειτονιά της Veronetta, που βρίσκεται στα ανατολικά του ιστορικού κέντρου. Εκεί, θα ανακαλύψεις μία διαφορετική και πιο σύγχρονη πτυχή της πόλης.

 

Βερόνα

 

Το μνημείο του Teatro Romano, εκτός από την ιστορική πλευρά του, φιλοξενεί κάθε χρόνο διάφορα φεστιβάλ, όπως το Rumors Festival, το Verona Jazz, το Festival della Bellezza και το Verona Summer Theatre Season,.εκδηλώσεις που δίνουν μία σύγχρονη πνοή στο ιστορικό θέατρο.

 

Στην περιοχή Lungadige Porta Vittoria, κατά μήκος του ποταμού, υπάρχει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Βερόνα,.στο Palazzo Pompei, σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Sanmicheli. Το μουσείο διαθέτει έναν απίστευτο πλούτο θησαυρών από τον φυσικό κόσμο και ενότητες αφιερωμένες στη γεωλογία, τους δεινόσαυρους, το ζωικό βασίλειο, την προϊστορία και τα φυτά. Εκτός από τα εκθέματα, το Palazzo Pompei φιλοξενεί κατά καιρούς διάφορες εκθέσεις και εκδηλώσεις,.που κεντρίζουν το ενδιαφέρον τόσο των κατοίκων, όσο και των επισκεπτών.

 

Photo credits: @museiciviciverona

 
Ο αναγεννησιακός θησαυρός της Βερόνα 

Το εντυπωσιακό Castelvecchio, χρονολογημένο κατά τον 14ο αιώνα, σήμερα λειτουργεί ως μουσείο αφιερωμένο στη μεσαιωνική ζωή της Βερόνα. Με μία επίσκεψη μπορείς να εξερευνήσεις τις συνολικά 16 αίθουσες, οι οποίες φιλοξενούν έργα τέχνης, αγάλματα και αναγεννησιακά ευρήματα.

 

Βερόνα

 

Γνωρίστε την καθημερινότητα των κατοίκων της πόλης 

Η Piazza Bra είναι το κατάλληλο μέρος, για να ενταχθείς στο κλίμα και τη νοοτροπία των ντόπιων. Γραφικά ιταλικά καφέ, εστιατόρια και πολυτελή μπαρόκ κτίρια, όπως το Palazzo Maffei,.σε προσκαλούν να γνωρίσεις την καθημερινότητα των κατοίκων της πόλης.

 

 

Εσύ, θα ανακαλύψεις τη σαιξπηρική ομορφιά της Βερόνα; 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada