Home / Good Life  / Οι ομορφότερες πόλεις του Βελγίου!

Οι ομορφότερες πόλεις του Βελγίου!

ομορφότερες πόλεις
Το Βέλγιο ενδείκνυται για ένα χειμερινό ταξίδι στην Ευρώπη! Ποιες είναι οι ομορφότερες πόλεις του, τις οποίες αξίζει σίγουρα να επισκεφτείτε;

 

Ξεκινάμε ένα ταξίδι στο Βέλγιο! ομορφότερες πόλεις

 

Βρυξέλλες

Η πρωτεύουσα της Ευρώπης είναι γεμάτη όμορφα μέρη! Αφετηρία του ταξιδιού σου εκεί είναι το ιστορικό κέντρο με την επιβλητική πλατεία Grande Place, με την εντυπωσιακή γοτθική αρχιτεκτονική της, η οποία αποτελεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς. Λίγο πιο πέρα σε ένα στενό βρίσκεται το φημισμένο άγαλμα Μάνεκεν Πις. Γύρω από τη Grand Place θα βρείτε μία τεράστια αγορά για τις βόλτες και τα ψώνια σας. Στην περιοχή Ixelles φιλοξενούνται δύο πανέμορφα πάρκα, το Abbaye de la Cambre και το Bois de la Cambre, που θα σας χαρίσουν μοναδικές στιγμές χαλάρωσης! ομορφότερες πόλεις

Σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε μπύρα, τηγανιτές πατάτες, βάφλες και σοκολάτες! Το ιδιαίτερο Atonium– με αναφορές από London Eye και Πύργο του Άιφελ- θα σας ανεβάσει σε ψηλές σφαίρες για να απολαύσετε πανοραμική θέα. Ποια είναι τα μουσεία που πρέπει να επισκεφτείτε; Μουσείο Μαγκρίτ, Μουσείο Καλών Τεχνών, Φυσικών επιστημών, τα μουσεία Βασιλικά Μουσεία Τέχνης και Ιστορίας και το Βέλγικο κέντρο κινούμενων σχεδίων.

 

Μπρυζ

Εδώ θα ζήσετε το παραμύθι! Σε αυτήν την πόλη ξετυλίγεται η μεσαιωνική ιστορία του Βελγίου. Για πολλούς είναι η Βενετία του Βορρά, καθώς είναι γεμάτη με πανέμορφα κτίρια και κανάλια. Μερικά από τα αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφτείς: Βασιλική του Ιερού Αίματος, το σύγχρονο μέγαρο συναυλιών και μουσείο Groeningemuseum, το Δημαρχείο , τον ανεμόμυλο Bonne Chiere, την πλατεία της Αγοράς και το Δικαστικό Μέγαρο.

Γάνδη

Σπουδαία αρχιτεκτονική και ρομαντικά κανάλια θα βρείτε και σε αυτήν την πόλη! Η Γάνδη είναι γνωστή και για την τέχνη της, καθώς από εκεί κατάγεται ο Άλμπερτ Ντύρερ. Ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατά της είναι το κάστρο Χράφενστέην.

Αμβέρσα

Η Αμβέρσα, γνωστή και ως πόλη των διαμαντιών θα σας μαγέψει. Θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τη διαδικασία κατασκευής διαμαντιών και να αγοράσετε ιδιαίτερα κοσμήματα. Σε κάθε γωνία της θα ανακαλύψετε την πλούσια ιστορία της! Στο κέντρο της πόλης δεσπόζει και ένας εντυπωσιακός καθεδρικός ναός.

ομορφότερες πόλεις

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.