Home / Men  / Grooming  / Ξύρισμα το καλοκαίρι: Οι βασικοί κανόνες

Ξύρισμα το καλοκαίρι: Οι βασικοί κανόνες

Το ξύρισμα το καλοκαίρι έχει κάποιους βασικούς κανόνες, τους οπoίους καλό θα ήταν να ακολουθήσεις από άποψη υγιεινής και όχι μόνο.

Το clean cut look είναι τάση. Ένα ξυρισμένο και καθαρό πρόσωπο, ειδικά το καλοκαίρι, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, όχι μόνο από άποψη εμφάνισης, αλλά κυρίως από θέμα υγιεινής. Για να πετύχεις, όμως, αυτό το λείο, απαλό και καθαρό δέρμα υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες.

 

Τους καλοκαιρινούς μήνες το δέρμα μας πάντα ταλαιπωρείται περισσότερο με τη ζέστη, τον ήλιο και τον ιδρώτα, οπότε το σωστό ξύρισμα είναι σημαντικό για τη διατήρηση μιας υγιούς επιδερμίδας.

 

Ακολουθούν οι πιο βασικοί κανόνες, τους οποίους καλό θα ήταν να υιοθετήσεις: 

 

Δεν πρέπει να ξυρίζεσαι πριν την παραλία!

Όταν ξυρίζεσαι, οι πόροι του δέρματος ανοίγουν, με αποτέλεσμα το δέρμα σου να είναι άκρως ευαίσθητο και εκτεθειμένο. Ο ήλιος, το αλάτι της θάλασσας, το χλώριο της πισίνας, οι ρύποι της άμμου και πολλά άλλα μπορεί να προκαλέσουν πιθανή μόλυνση, με αποτέλεσμα τη δημιουργία εξανθημάτων και έντονης ερυθρότητας.

 

Ξυρίσου πριν πέσεις για ύπνο

Η ιδανική ώρα για να ξυριστείς φαίνεται ότι είναι το βράδυ, πριν πέσεις για ύπνο. Κατά τη διάρκεια του ύπνου η επιδερμίδα αναπλάθεται και ανανεώνει τα κύτταρά της, οπότε το πρωί ξυπνάς με δέρμα μωρού!

 

Ποτέ κόντρα!

Τι κόντρα ξύρισμα δημιουργεί έντονους ερεθισμούς, ειδικά το καλοκαίρι. Προτίμησε να ξυρίζεσαι προς την ίδια κατεύθυνση με την ανάπτυξη της τρίχας.

 

 

Μην ξεχνάς την ενυδάτωση!

Φυσικά, σε μία επιδερμίδα μετά το ξύρισμα πρέπει οπωσδήποτε να εφαρμοστεί μία ενυδατική ή ένα after shave balm. Αν πάλι χρησιμοποιείς αφρό ξυρίσματος, καλό θα ήταν να εφαρμόσεις λίγο νωρίτερα ένα ενυδατικό λάδι για να μαλακώνεις τις τρίχες και να τις ξυρίζεις πιο εύκολα, χωρίς τραυματισμούς. Στην αγορά θα βρεις πολλά καλά pre-shave oils

 

Aπολέπιση, η μαγική!

Αν δεν έχεις δοκιμάσει να κάνεις ποτέ απολέπιση στο πρόσωπό σου, δεν ξέρεις τι χάνεις. Ένα ήπιο scrub απομακρύνει ρύπους και νεκρά κύτταρα, διευκολύνοντας σημαντικά το ξύρισμα.

 

Τώρα, μπορείς να έχεις το τέλειο clean cut look!

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath