Home / Good Life  / Μαρόκο: Το αραβικό “διαμάντι” της Βόρειας Αφρικής

Μαρόκο: Το αραβικό “διαμάντι” της Βόρειας Αφρικής

Το Μαρόκο είναι ο κατάλληλος προορισμός για όποιον θέλει να ανακαλύψει τη μυστήρια αραβική ομορφιά.

 

Με πρωτεύουσα τη Ραμπάτ, το Μαρόκο είναι μία αραβική, μουσουλμανική χώρα στη Βόρεια Αφρική. Περιτριγυρίζεται από τα νερά της Μεσογείου, ενώ ανοίγεται στον Ατλαντικό Ωκεανό. Από την κουλτούρα και την αρχιτεκτονική, μέχρι και τα αξιοθέατα, η “γη του μακρινού ηλιοβασιλέματος” μπορεί να συναρπάσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες.

 

Μαρόκο

 

Ένα από τα πιο διαδεδομένα αξιοθέατα του Μαρόκο είναι ο κήπος του Majorelle. Bρίσκεται στην πόλη του Μαρακές και συνδυάζει την κουλτούρα της χώρας με τη μοντέρνα τέχνη. Μπαμπού, φοίνικες, κάκτοι και πολύχρωμα φυτά, τα οποία περιτριγυρίζονται από μπλε και κίτρινο, δημιουργούν μία μοναδική εικόνα γεμάτη αντιθέσεις.

 

Μαρόκο

 

Μία ακόμα επιλογή αποτελεί η επίσκεψη στις παραδοσιακές Medina. Οι Medina για τον Αραβικό κόσμο είναι οι παραδοσιακές ισλαμικές πόλεις, οι οποίες είναι περιτριγυρισμένες από τείχη. Η παραδοσιακή Medina, που βρίσκεται στο Μαρακές, αποτελεί ένα από τα πιο ιστορικά μέρη του Μαρόκο. Εκεί μπορεί να επισκεφτεί κανείς παραδοσιακά παζάρια, μουσεία, καφέ και να έρθει σε επαφή με τους ντόπιους.

Εννοείται πως το ταξίδι στο Μαρόκο και η περιπλάνηση στην έρημο πηγαίνουν μαζί. Η έρημος της Merzouga περιλαμβάνει όλα όσα περιμένει κανείς να δει σε μία έρημο -και, ίσως, ακόμα περισσότερα. Αμμόλοφοι μήκους 5 χιλιομέτρων σε συνδυασμό με δραστηριότητες, που περιλαμβάνουν διανυκτερεύσεις στην έρημο και σαφάρι με καμήλες, συνοψίζουν την ομορφιά και τη μοναδικότητα του Μαρόκο.

 

Μαρόκο

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada