Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Μία vegan διατροφή μπορεί να μειώσει τη βιολογική ηλικία;

Μία vegan διατροφή μπορεί να μειώσει τη βιολογική ηλικία;

vegan διατροφή

Σύμφωνα με νέες επιστημονικές μελέτες, μία vegan διατροφή μπορεί να έχει αντιγηραντικές ιδιότητες!

 

Μία καινούργια επιστημονική μελέτη παρουσίασε πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα σχετικά με τη vegan διατροφή. Μελέτησαν 21 σετ ενήλικων πανομοιότυπων διδύμων, με τον έναν από κάθε ζευγάρι να ακολουθεί vegan διατροφικές επιλογές για οκτώ εβδομάδες. Αυτός ο δίδυμος βρέθηκε με μειωμένη μεθυλίωση στο DNA του, που είναι δείκτης βιολογικής αντιγήρανσης. Ποια είναι, λοιπόν, η καλύτερη δυνατή δίαιτα για αντιγήρανση, σύμφωνα με την επιστήμη; Ξεκινάμε με το τι πρέπει να προσέξουμε για το πρωινό. Ο χρόνος είναι πολύ σημαντικός. Αν αφιερώσουμε έστω και δέκα λεπτά για το πρώτο γεύμα της ημέρας, μπορούμε να μειώσουμε τα επίπεδα του άγχους.

 

 

Δε διαδραματίζει μεγάλο ρόλο μόνο το τι τρώμε, αλλά και το πώς. Επίσης και το χρώμα μπορεί να γίνει το κλειδί για μία vegan διατροφή με αντιγηραντικές ιδιότητες. Τα πράσινα φρούτα και λαχανικά κρύβουν οφέλη που μπορούν να μειώσουν το οξειδωτικό στρες. Η λήψη αρκετών φυτικών ινών βοηθά στο να διατηρούμε το έντερο μας υγιές. Κάτι πολύ σημαντικό, καθώς οι επιστήμονες το έχουν συνδέσει με προβλήματα ψυχικής υγείας.

 

 

Στον αντίποδα, η συνεχής κατανάλωση ζάχαρης και επεξεργασμένων υδατανθρακών μπορεί να αυξήσει οποιαδήποτε φλεγμονή έχουμε στο σώμα μας. Το βραδινό γεύμα μας πρέπει να επικεντρώνεται στο τι δεν τρώμε. Να είναι ελαφρύ και με λίγες θερμίδες , ώστε να “καθαρίζουμε” τον οργανισμό μας πριν το ύπνο.

 
Το πιο σημαντικό είναι να διατηρήσετε το μέτρο. Να μην κάνετε συνέχεια αυτοκριτική για το τι τρώτε και να μην στερείτε από τον εαυτό σας όσα του αρέσουν πραγματικά. http://www.gucci.com

[email protected]

Your Premium Lifestyle Digital Destination! Do you feel the VIBE?