Home / Cozyhome  / Μία ιστορική βίλα μεταμορφώνεται στο σύγχρονο διαμάντι της λίμνη Como  

Μία ιστορική βίλα μεταμορφώνεται στο σύγχρονο διαμάντι της λίμνη Como  

ιστορική βίλα
Η ιστορική βίλα του 18ου αιώνα είχε όλα τα φόντα να εξελιχθεί στο σύγχρονο διαμάντι της λίμνης Como.  

 

Τοποθετημένη σε μία προνομιακή τοποθεσία, στις όχθες της λίμνης Como της Ιταλίας, η ιστορική βίλα του 18ου αιώνα μεταμορφώνεται στο σύγχρονο διαμάντι ολόκληρης της περιοχής, χάρη στη σχεδιαστική προσέγγιση του αρχιτεκτονικού γραφείου J. Mayer H. Architects. Με πανοραμική θέα 180 μοιρών από τα ανατολικά προς τα δυτικά,.η κατοικία λούζεται από το φως του ήλιου όλο τον χρόνο. Η οκταγωνική βίλα διατηρήθηκε σχεδόν ανέγγιχτη μέσα στους αιώνες έως ότου ανακαινίστηκε το 2019,.προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της πενταμελής οικογένειάς της.

 

 λίμνη Como  

 

Η ανακαίνιση από το αρχιτεκτονικό γραφείο είχε ως στόχο να ανακτήσει.τον μοναδικό χαρακτήρα της κατοικίας και του κήπου, ενσωματώνοντας παράλληλα νέα στοιχεία.στην ιστορική της δομή, δημιουργώντας έναν συναρπαστικό διάλογο. 

 

Όλες οι υπάρχουσες επιφάνειες, τα εντοιχισμένα έπιπλα και τα λειτουργικά.αντικείμενα διατηρήθηκαν και ενοποιήθηκαν με ένα μονόχρωμο σχέδιο βαφής για κάθε δωμάτιο, ενώ η τοποθέτηση ενός γυαλιστερού.φινιρίσματος έγινε σκόπιμα, προκειμένου να τονίσει τα σημάδια φθοράς, φέρνοντας στο προσκήνιο την ιστορική χροιά του κτιρίου. Παράλληλα, τα δωμάτια που “κοιτούν” προς τη λίμνη Como βάφτηκαν σε ανοιχτά χρώματα, για να αιχμαλωτίζουν το λαμπερό φως του ηλίου, αλλά και τις αντανακλάσεις του νερού στην οροφή. Αντίθετα, για τα δωμάτια που βλέπουν μακριά από τη λίμνη επιλέχθηκαν πιο σκούρες αποχρώσεις, όπως εκείνες του σκούρου μπλε και του καφέ, δημιουργώντας ήρεμα, εσωστρεφή καταφύγια ακόμη και κάτω από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο. 

 

ιστορική βίλα

 

Προκειμένου να ολοκληρωθεί ο εσωτερικός σχεδιασμός της ιστορικής βίλας, τοποθετήθηκαν έργα τέχνης σε διάφορες γωνιές της κατοικίας. Πιο συγκεκριμένα, ο Παριζιάνος καλλιτέχνης Matthieu Cossé στόλισε αριστοτεχνικά τα ταβάνια τόσο της κουζίνας όσο και του γραφείου με εκπληκτικές τοιχογραφίες, δημιουργώντας ένα μαγευτικό οπτικό θέαμα που αναδεικνύει τη σύγχρονη κομψότητα της βίλας, τιμώντας, παράλληλα, την ιστορική κληρονομιά της. 

 

ιστορική βίλα

 

Τέλος, ο κήπος υπέστη πλήρη μεταμόρφωση, για να μεταμορφωθεί τελικά σε ένα γαλήνιο καταφύγιο. Περιφερειακές πράσινες πέτρες πλαισιώνουν τώρα την πισίνα, δημιουργώντας μια φυσική και εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα. Ένα εντυπωσιακό γλυπτό από τον Tony Matelli χρησιμεύει ως ένα μαγευτικό σημείο συγκέντρωσης,.ενώ μια πρόσφατα κατασκευασμένη αποβάθρα φιλοξενεί μεγαλύτερα σκάφη, ενισχύοντας την πολυτελή αύρα της βίλας κατά μήκος της παραλίμνιας όχθης. Η σπηλιά έχει επανασχεδιαστεί με ντους και αποδυτήρια εμπνευσμένα από φυσικές σπηλιές, που συμπληρώνονται.από ένα σιντριβάνι στολισμένο με νούφαρα και ψάρια, δημιουργώντας μια γαλήνια απόδραση στην ιστορική βίλα.  

 

 λίμνη Como  

 

 

Photo credits: David Franck 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada