Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Μία “έκρηξη” άσκησης πολλά οφέλη για την υγεία

Μία “έκρηξη” άσκησης πολλά οφέλη για την υγεία

“έκρηξη” άσκησης

Οι περισσότεροι ενήλικες έχουν γίνει “θύματα” της καθιστικής ζωής. Το γυμναστήριο δεν αρκεί, μία “έκρηξη” άσκησης θα βοηθήσει αρκετά.

 

Μέσα από πολλές έρευνες σε όλο τον κόσμο έχει αποδειχθεί το επίπεδο της καθιστικής ζωής που έχουν οι ενήλικες. Είναι τρομακτικό, αν αναλογιστούμε, το πόση ώρα της ημέρας περνάμε μπροστά από μία οθόνη, είτε στη δουλειά, είτε στο σπίτι. Αν καθόμαστε συνεχώς τότε κινδυνεύουμε από παθήσεις όπως διαβήτη, καρδιακές και τύπους καρκίνου. Λόγω αυτών των συνθηκών η γυμναστική δεν αρκεί. Μία “έκρηξη” άσκησης μπορεί να είναι μικρή, αλλά μπορεί να κάνει πολλά.

“έκρηξη” άσκησης

Τι είναι, όμως, η “έκρηξη” άσκησης; Έρευνες έχουν αποδείξει ότι για να προλάβουμε τις αρνητικές συνέπειες της καθιστικής ζωής χρειάζεται ανά σύντομο χρονικό διάστημα να περπατάμε και να σηκωνόμαστε. Να κινούνται οι μυς μας ακόμα και για πέντε λεπτά ανά μισή ή μία ώρα. Η ενεργοποίηση του σώματός μας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του σακχάρου και της χοληστερόλης στο αίμα. Σημαντικοί παράγοντες για τη διατήρηση της υγείας μας τώρα και μελλοντικά.

Μία έκρηξη άσκησης, κάνοντας μία βόλτα στο σπίτι ή στο γραφείο, μπορεί να κάνει τη διαφορά, όπως έχει αποδειχθεί. Όσο και αν γυμναζόμαστε δεν είναι σωστό να αφήνουμε το σώμα μας για τόση ώρα σε μία συγκεκριμένη και σίγουρα “κακή” στάση. Αλλάξτε τη συνθήκη της καθιστικής ζωής με απλές κινήσεις που θα κάνουν τη διαφορά.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.