Home / Good Life  / Art & Culture  / Μήνας θεάτρου στη Θεσσαλονίκη!

Μήνας θεάτρου στη Θεσσαλονίκη!

Αν υπήρχε ένας μήνας αφιερωμένος στο θέατρο στη Θεσσαλονίκη, σίγουρα θα ήταν ο Σεπτέμβριος. Αυτές οι  παραστάσεις κάνουν στάση στη συμπρωτεύουσα.

H Θεσσαλονίκη αγαπάει το θέατρο και το αποδεικνύει. Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας που υποδέχεται πολυαναμενόμενες θεατρικές παραστάσεις, με τους θεατές να τις βγάζουν sold out κάθε φορά.

 

Πάμε να δούμε μαζί ποιες θεατρικές παραστάσεις θα απολαύσουμε στον Βορρά αυτόν τον μήνα.

 

“Αινιγματικές Παραλλαγές”, από 27/9 στο θέατρο Αριστοτέλειον

Οι “Αινιγματικές Παραλλαγές” του EricEmmanuelSchmitt, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια – Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, μετά την τεράστια επιτυχία με 80 sold out παραστάσεις και περισσότερους από 30.000 θεατές έρχονται Θεσσαλονίκη.

 

Ο Γιάννης Μπέζος και ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης πρωταγωνιστούν στις “Αινιγματικές Παραλλαγές”. Μια συνέντευξη που οδηγεί σε ένα σκληρό παιχνίδι της αλήθειας και παράλληλα φανερώνει έναν τρυφερό και ευαίσθητο κόσμο.

 

Σεπτέμβριος

 

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας συναντάει σκηνοθετικά τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη και μαζί έρχονται αντιμέτωποι μέσα από το έργο, με τον διχασμό, την απομόνωση, τις ανθρώπινες σχέσεις και τα αιώνια μυστήρια του έρωτα.

 

“Οι Αινιγματικές Παραλλαγές του Eric-Emmanuel Schmitt είναι ένα έργο που ουσιαστικά μας δείχνει, πως όσα μας διχάζουν μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε αυτά που μας ενώνουν με σκοπό τι άλλο; Μια καλύτερη ζωή που την κυβερνά η ομόνοια και η αγάπη στην πραγματική, οικουμενική και πανανθρώπινη διάσταση της.”

Σωτήρης Τσαφούλιας

 

Παραστάσεις: Τετάρτη στις  7.00 μ.μ, Πέμπτη-Παρασκευή στις  9.ΟΟ μ.μ, Σάββατο στις 6.00 μ.μ και 9.ΟΟ μ.μ, Κυριακή στις 6.00 μ.μ

 

Τιμές εισιτηρίων:

Α ΖΩΝΗ : 25 € & 20 €

Β ΖΩΝΗ : 20 € & 15 €

ΘΕΩΡΕΙΑ : 20 € & ΕΞΩΣΤΗΣ : 17 € & 15 €

Εισιτήρια προπωλούνται στο Viva.gr  και Artinfo.gr ,στο 2109213310 και στα ταμεία του θεάτρου ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ (2310 – 262 051).

 

 

“170 τετραγωνικά (MOONWALK)”, από 22 Σεπτεμβρίου στο Ράδιο City

Τα 170 τετραγωνικά, το έργο-φαινόμενο, μετά από 4 χρόνια αλλεπάλληλων SOLDOUT στην Αθήνα, ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη για λίγες μόνο παραστάσεις, και υπόσχεται άφθονο γέλιο και δράση, σε ένα οικογενειακό “ρινγκ” 170 τετραγωνικών. Η παράσταση που ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή, αγκαλιάστηκε από κοινό και κριτικούς,και χάρισε στον συγγραφέα και ηθοποιό Γιωργή Τσουρή το βραβείο “Δημήτρης Χορν”, παρουσιάζεται στις 22 Σεπτεμβρίου και για ελάχιστες παραστάσεις στο θέατρο Ράδιο City σε σκηνοθεσία  Γιώργου Παλούμπη.

 

 

Σεπτέμβριος

 

Το έργο με άξονα το εδώ και το τώρα της Ελλάδας ξεδιπλώνει μια ιστορία με πολύ αγωνία, χιούμορ και σκληρό ρεαλισμό, που συνδυάζει έντονες κωμικές και δραματικές στιγμές. Μια τραγωδία για όλη την οικογένεια, με πρόσωπα της διπλανής μας πόρτας και καταστάσεις ακραίες και συνάμα αναγνωρίσιμες.

 

Το νεοελληνικό έργο του Γιωργή Τσουρή αποτελεί το δεύτερο από τα τρία έργα της δραματική τριλογίας, που ξεκίνησε πριν από 7 χρόνια από τον θεατρικό οργανισμό MANONTROPPO, με τον “Χαρτοπόλεμο” και ολοκληρώθηκε πέρσι με το έργο “Μακριά από παιδιά”.

 

Παραστάσεις: Παρασκευή – Σάββατο στις 9.00 μμ, Κυριακή στις 7.00 μμ

Τιμές εισιτηρίων:

Α ΖΩΝΗ : 18 € & 15 €

Β ΖΩΝΗ : 16 € & 15 €

 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: viva.gr και στο ταμείο του θεάτρου RADIO CITY (2310 856 660)

 

“Εκείνος και Εκείνος”, Πέμπτη 21 και Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Κήπου

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου και ο Αλέξανδρος Ρήγας πρωταγωνιστούν στο φημισμένο σατιρικό έργο “Εκείνος και Εκείνος”. Λουκάς και Σόλων, δύο “ταξιδευτές” που δεν έχουν καμία σχέση με την αστική κανονικότητα και το political correct.

 

Σεπτέμβριος

 

Δύο αντι-στερεοτυπικοί σοφοί, δύο αντισυμβατικοί αλήτες, που θέτουν ερωτήματα και προβληματισμούς που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί και προτείνουν απαντήσεις που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί επίσης. Δύο άνθρωποι που θέλουν να είναι ελεύθεροι και τίποτα να μην τους εμποδίζει σε αυτό το ταξίδι της ελευθερίας τους. Ο Λουκάς και ο Σόλων, μέσα από αυτό το ταξίδι στους δρόμους της πόλης, αντιμάχονται ιδέες, περιουσίες, ανθρώπους και θεούς…

 

Το έργο είναι ένας ύμνος στην ποιητική αλητεία, στην παράλογη λογική σκέψη, στο ελεύθερο χιούμορ. Συγγενεύει με το θέατρο του παραλόγου και με την επιθεώρηση, μα πάνω απ’ όλα, με την σκεπτόμενη κωμωδία.

 

Ώρα έναρξης : 9.00 μ.μ

Προπώληση εισιτηρίων: Viva.gr

 

“Ποιος έπνιξε τον Μπερνιέ;”, από τις 28 Σεπτεμβρίου στο θέατρο Αμαλία

Η ανατρεπτική αστυνομική φαρσοκωμωδία του Γιάννη Καραμπέλκου, ανεβαίνει για 2η φορά με νέο θίασο και σας υπόσχεται ότι θα πνιγείτε από τα γέλια.

 

 

Ποιος είναι ο χειρότερος τρόπος να ναυαγήσει  ένα ρομαντικό δείπνο; Το πονηρό ραντεβού του κολλητού; Οι ερωτικές περιπέτειες του γιου; Να σκάσει μύτη ξαφνικά η πρώην; Να μπαινοβγαίνει στο σπίτι μια παλαβή γριά; Ένας ντεντέκτιβ να σας ανακρίνει για εμπορία ναρκωτικών ή ένας απρόσμενος θάνατος; Τη λύση της υπόθεσης εξιχνιάζει ο ντεντέκτιβ που πνίγεται σε μια κουταλιά νερό.

 

Παραστάσεις: 28/9 και 5, 12 και 19/10

Ώρα έναρξης: 9.15 μ.μ.

Προπώληση εισιτηρίων: ticketservices.gr και στο ταμείο του θεάτρου Αμαλία.

 

Εσείς ποιες θα επιλέξετε;

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath