Home / Wellness  / Health  / Κεράσια: Έφτασε η εποχή τους

Κεράσια: Έφτασε η εποχή τους

Ανακαλύψτε τα οφέλη που κρύβουν τα πεντανόστιμα κεράσια, για τον οργανισμό μας.

 

Έφτασε η εποχή που τρώμε τα αγαπημένα μας κεράσια! Νόστιμα, καλοκαιρινά και δροσερά αποτελούν ένα φρούτο που λατρεύουν οι περισσότεροι. Είναι απόλυτα θρεπτικά για τον οργανισμό μας και ανήκουν στην κατηγορία των φρούτων που προστατεύουν συνολικά την υγεία. Είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά και έχουν αντιφλεγμονώδες δράσεις. Προλαμβάνουν παθήσεις, όπως καρκίνος, παχυσαρκία και καρδιοπαθήσεις. Αποτελούν μεγάλη ασπίδα για τον διαβήτη, καθώς σταθεροποιούν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.

 

 

Αν υποφέρετε από πόνους αρθρίτιδας ή μυϊκούς πόνους θα σας βοηθήσουν σημαντικά. Κάνουν λιγότερο επίπονη την πάθηση ή την άσκηση και προστατεύουν από την κυτταρική φθορά. Συνεχίζοντας, τα κεράσια βοηθούν στη μείωση των επίπεδων της χοληστερόλης, ενώ διαθέτουν και ευεργετικές ουσίες για τη καλύτερη λειτουργία του πεπτικού. Χάρη στις φυτικές ίνες που διαθέτουν βοηθούν στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας και είναι διουρητικά και χωνευτικά.

 

 

Αποτελούν πολύ καλή επιλογή αν θέλετε να χάσετε βάρος. Ενισχύουν τη σωστή λειτουργία του συκωτιού, των νεφρών και της καρδιάς. Βοηθούν στην πρόληψη της δημιουργίας πλάκας των δοντιών, στην αναιμία και επιβραδύνουν τη διαδικασία της γήρανσης. Εντάξτε τα στη διατροφή σας, ως ένα γευστικό και υγιεινό σνακ.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.