Home / Lifestyle  / Celebrities  / Η Simone Biles κέρδισε το χρυσό στην ψυχική υγεία

Η Simone Biles κέρδισε το χρυσό στην ψυχική υγεία

Simone Biles
Μετά από 37 παγκόσμια μετάλλια, η Simone Biles κερδίζει το χρυσό και στην ψυχική υγεία.

 

Γεννήθηκε στην Columbus του Ohio, αλλά η ζωή τη μετέφερε στο Texas σε ηλικία τριών ετών,.όταν εκείνη και τα αδέλφια της απομακρύνθηκαν από τους γονείς τους, για να τεθούν υπό την προστασία ανάδοχων οικογενειών. Τελικά, σε ηλικία έξι ετών η Simone Biles υιοθετήθηκε και επίσημα από τους παππούδες της, Ron και Nellie Biles, βρίσκοντας θαλπωρή όχι μόνο.στην αγκαλιά της.βιολογικής της οικογένειας, αλλά και στην ενόργανη γυμναστική, το άθλημα που αργότερα θα της χάριζε επτά Ολυμπιακά και 30 Παγκόσμια μετάλλια. Το ταλέντο της αναγνωρίστηκε αμέσως, με την Biles στα 19 της να αγωνίζεται για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2016,.κερδίζοντας τελικά τέσσερα χρυσά και ένα χάλκινο μετάλλιο.

 

Simone Biles

 

Λίγα χρόνια αργότερα, ξεκίνησε να προετοιμάζεται για τη.συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Έχοντας ήδη ανεβάσει τον πήχη στην κορυφή, η Simone Biles δεν μπορούσε παρά να πάρει για ακόμα μία.φορά το χρυσό -όπως τουλάχιστον οι περισσότεροι ανέμεναν. Μετά την πρόκρισή της στους τελικούς αγώνες, η Biles πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει τους Αγώνες, βάζοντας σε προτεραιότητα την ψυχική της υγεία, έναντι του χρυσού. Παρά την απόσυρσή της, η Simone Biles στάθηκε στο.ύψος της.και ακολούθησε τους κανόνες της σωστής αθλητικής συμπεριφοράς, επιστρέφοντας στο στάδιο για να συγχαρεί τις.αθλήτριες της Ρωσικής ομάδας ενόργανης για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

 

Η Simone Biles δε δίστασε να ανοιχτεί στους θαυμαστές της και.να μοιραστεί μαζί τους αυτό που την απασχολούσε μέσα από ένα post στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

 

“Δεν ήταν μια εύκολη μέρα ή η καλύτερή μου, αλλά το ξεπέρασα. Πραγματικά νιώθω σαν να έχω το βάρος του κόσμου στους ώμους μου μερικές φορές. Ξέρω ότι το ξεσκονίζω και το κάνω να φαίνεται ότι η πίεση.δεν με επηρεάζει, αλλά μερικές φορές είναι δύσκολο! Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν είναι αστείο! ΑΛΛΑ είμαι χαρούμενη που η οικογένειά μου μπόρεσε να είναι μαζί μου ουσιαστικά. Σημαίνει τα πάντα για μένα!”

 

 

Και αν μπορούσες να γυρίσεις τον χρόνο πίσω και να επιστρέψεις, θα το έκανες;”, συνέχιζαν να ρωτούν την Biles με εκείνη να δίνει την πιο ειλικρινή απάντηση: Όχι. Δεν θα άλλαζα τίποτα γιατί όλα συμβαίνουν για κάποιο.λόγο και έμαθα πολλά για τον εαυτό μου – θάρρος, ανθεκτικότητα, πώς να λέω όχι και να υπερασπίζομαι τον εαυτό μου”.

 

Οι αθλητές κουβαλούν στις πλάτες τους όχι μόνο τους δικούς στους υψηλούς στόχους,.αλλά τα όνειρα των γύρω τους και τις προσδοκίες του υπόλοιπου κόσμου. Η Simone Biles είναι μία από εκείνες της αθλήτριες που κατάφερε.να νικήσει το βάρος αυτών των προσδοκιών, βάζοντας σε προτεραιότητα την ψυχική της υγεία και, κατά επέκταση, τον εαυτό της.

 

 

Γυρνώντας στο σήμερα, η σπουδαιότερη αθλήτρια ενόργανης γυμναστικής στην ιστορία συμμετείχε στους.Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού θέτοντας ως στόχο να αγωνιστεί με τους δικούς της όρους και να απολαύσει την κάθε στιγμή -μήπως αυτό από μόνο.του είναι μία τεράστια νίκη; Η πρωταθλήτρια της ενόργανης ονόμασε τη φετινή της συμμετοχή στους Ολυμπιακούς ως Redemption Tour -Περιοδεία Λύτρωσης- αφού οι αθλητές που συμμετείχαν στους Αγώνες του Τόκιο — Carey, Chiles, Lee και η ίδια — είχαν αντιμετωπίσει μεγάλες προκλήσεις. Η ομάδα των Η.Π.Α δεν κατέβαλε προσπάθεια μόνο για να διακριθεί στους Αγώνες,.αλλά για να κάνει μια τολμηρή και θαρραλέα δήλωση για όλα όσα είχε καταφέρει να ξεπεράσει. Και ενώ η ομάδα τελικά έγινε χρυσή και σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Biles πήρε σπίτι της το πιο σημαντικό μετάλλιο από όλα…

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada